JULTRÖJAN

annons8g1b6392

.

Något som är så himla mysigt är ju fenomenet ”jultröja” – ni vet en sån där speciellt härlig, eller för all del lite tokig, skön vintrig tröja som man kan vara lite fin i under helgerna! Gärna stickad holidayvariant med mönster eller tryck eller som på min jultröja – strössel av strass..

..

8g1b6328-2

Och ser här ser jag ut i min jultröja 2016!

..

8g1b6318-3

Matchade tröjan med skinnbrallor och mockastövletter (om ni undrar över Glossyboxen så har jag precis tömt brevlådan:)

..

8g1b6337

8g1b63488g1b6357

8g1b6366

Glad bloggerska (+ röd tröja + skinnbrallor + Glossybox + en brevlåda!)

.

8g1b6397-2

För er som önskar veta så är den mörkröda tröjan av märket Day och heter Limousine och finns här och skinnbyxorna är ett par Elenasoo från By Malene Birger och finns här Riktigt riktigt lyxiga men de absolut skönaste finaste skinnbyxor jag haft – de är slimmade och trollar med figuren (eller ja rumpan) och funkar till nästan allt. Älskar skinnbrallor (min gamla från Gestuz slet och tänjde jag ut som gravid – de var vanliga men ”växte med uppgiften” om man säger så. Perfekta gravidbyxor och jag kunde ha dem till slutet) En investering för många år tänker jag.

.

.

Här är vi home alone jag och skatterna ikväll och jag har inte handlat och kylskåpet ekar ödsligt och jag o r k a r  bara inte klä på bebis overall och mössa och skor och yttepyttevantar och sen gå på halkiga gator bort till affären (H har vår enda bil) Tror jag skickar Trulle till pizzerian så kör vi hämtmiddag ikväll istället:)

.

.

Ha nu en fin kväll så ses vi imorgon!

.

.

KRAM

.

.

.

35 kommentarer till “JULTRÖJAN

  1. Jättefin tröja!
    Med tanke på att vart och varannat inlägg på din blogg är reklam så blir man allt lite full i skratt över klistermärket som skymtar där på er brevlåda…
    Önskar dig en God Jul!
    Jenny

    1. Det gör nog de flesta, inklusive jag, Inger. Det är en lite besvärlig sak det här, att läsa och inspireras av det vackra men samtidigt så blir jag alltmer uppgiven hur (inte bara denna bloggerska) man fortsätter att konsumera – nya outfits till varje händelse, märkeskläder i kvadrat, nya möbler, nytt pynt, nya inredningsdetaljer. Det ÄR ju inte hållbart, på något vis. Jag borde inte läsa och ändå kan jag inte låta bli och det är nästan lite skämmigt. Däremot kan jag låta bli att konsumera utöver det som vi just behöver och när jag köper så blir det sånt som räcker väldigt länge. Undrar om det bara är jag som reflekterar över det här.

      1. Man kan inte jämföra sin egen budget till kläder eller nöje med någon annans – det blir aldrig rätt. Alla har olika prioriteringar och inkomster och utgifter. Jag driver en blogg, som är hyfsat populär, och det är även ett arbete som bla går ut på att visa er läsare lite olika inspiration i form av inredning och kläder osv. Ja de plaggen jag visar här är dyra, det tycker även jag, men vissa skulle mena att det är de inte alls. Vi har alla olika referenser och plånbok (och konsumtion blir ju inte mer fel eller fult för att saker har en annan prislapp). Jämför er inte med andra på social media om det provocerar er eller gör er uppgivna (det är absolut inte meningen) och kom ihåg att en blogg är inte ett genomsnitt av verkligheten för de flesta utan e n persons bild av den.

        1. Absolut, det är just det som är grejen – att vi människor faktiskt konsumerar på ett sätt som kommer att driva planeten i graven. Det är naturligtvis inte enbart du, det gör vi oss alla skyldiga till i olika omfattning och inte minst nu till jul. Din blogg går ut på konsumtion och inspiration i vald ordning, oavsett prislappen på det som visas (och allt är ju otroligt vackert, det är inte DET jag funderar på). Det som gör mig allt mer nedslagen är just att vi lever på konsumtionssamhället, i så många led. Att det är så många som får sin utkomst via ökad konsumtion och allt snabbare karusell. Det är väl inget du kan lösa själv med mera än att du ändrar dina vanor och det är inte dig som person jag kritiserar, jag bara reflekterar över att jag personligen tycker att det går för långt. Och det innebär kanske att jag måste sluta läsa bloggar som din även om jag har varit en trogen läsare under flera år. Inte så enkelt det här faktiskt – och du är BRA på det du gör, förstås. Det passar kanske bara inte in på min (och kanske andras) syn på hållbarhet längre. Önskar dig förstås en väldigt fin jul med dina nära.

          1. Hej Anna!
            Tänkte bara säga att jag håller med dig i exakt varenda mening du skriver. Är så kluven eftersom jag gillar att inspireras samtidigt som jag är helt vettskrämd över vart vi är på väg med vår planet.

            En blogg jag gillar som kombinerar inspiration med hållbarhet är Emma på Make It Last ( http://makeitlast.se/author/emma/). Bra tänk som jag alltid blir inspirerad av.

            Och som sagt, Petra, du är kanon-duktig på det du gör men precis som fler efterfrågat här i ditt kommentarsfält hade det varit intressant att höra hur du resonerar kring hållbarhet och konsumtion.

            Kram Marie

    2. Man kan ju också välja att se det som inspiration, att det var snyggt med en röd stickad tröja till ett par svarta skinnbyxor och så letar man upp ett alternativ som passar den egna plånboken!

      1. …eller så låter man bli att konsumera om man inte faktiskt behöver en ny tröja eller byxor – det var liksom det som var grundtanken här, inte fokus på vad det kostar. Måste man köpa så är det ju bättre att välja kvalitet som håller (visas oftast i priset) än billigt slit och släng.

  2. Så fin och lyxig outfit! Men reflekterade över en annan sak, har ni redan bytt larm? Tänkte på att du skrev så varmt och gott om Verisure, och nu ser man att ni har Sector Alarms larmskylt på brevlådan. Var ni inte nöjda i alla fall?
    /Mia

  3. Hi Petra!

    For someone who’s recently had a child, and a fourth at that, I have to say that you look absolutely amazing!

    Wishing you all a wonderful Christmas and best wishes for 2017!

    Marie

  4. Jättefin tröja! Hela outfiten är snygg! Tror tomten har ett gott öga till mig i år:)
    Kram till dig

  5. Så otroligt snyggt. Hur tycker du tröjan är i storlek? Vilken storlek har du i din?
    kram

    1. Tack!:) Tröjan har jag i strl S och den är normal till kanske lite liten i storlek (det är ju ingen rymlig modell)

      Kraaam

  6. Många bloggare får kläder och inredning gratis, till rabatterat pris eller till låns eftersom dem gör reklam för företaget eller shopen. Dvs. de betalar inte fullpris på grejerna de skyltar med.
    Ingen koll alls på den här bloggerskan iof. Men det står ju att inlägget är en annons.
    Låt er inspireras, handla om ni har råd och tycker det är värt en massa pengar eller gör något annat för pengarna. Men inbilla er inte att ”alla andra” köper svindyr ”juloutfit” dagarna innan jul :). Jag menar… man får mycket julklappar till barnen och till välgörenhet för dom pengarna. God Jul alla! <3

  7. Jag håller med Jennie. Det är jättehärlig inspiration! Sedan kan man bara försöka hitta något liknande som man själv kan köpa! Jag gillar verkligen denna blogg med fina kläder och inredning och allt annat!
    Ni som inte tycker om att läsa om allt detta, gå inte in på sidan, det mår ni nog bättre av då!
    God jul till er alla!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg