RUMPONT + LENA FÖTTER

.

Här sitter jag och människovalpen och myser lite! På ny (fast ändå inte) väldans mjuk och finfin tvrumsmatta (mattan är gjord av en bit som blev över av heltäckningsmattan på Lolo´s vind. Ska ta bättre bilder på hur det blev sen så ni får se sen) Ovan syns våra små och lite mindre små fötter, jag har strl 36,5, och Moje har minsann fått mina dvs breda pjäxfötter med höga vrister och fotvalv. Lucky him:)

.

.

.

Inspektion av mammas tår och fötter pågår. Och nej det är ingen fara med den för jag har numera riktigt fina fötter faktiskt (men mer om det lite längre ner…:)

.

.

.

Göllegöllgosebubbe. Älskar älskar älskar. Vi håller oss inne idag för att det dels är supertrist väder och dels för att jag fått ont i korsryggen nedanför svanken och ner över rumpan. Ganska ordentligt ont har jag faktiskt (två veckor nu) utan att ha ramlat eller så. Så märkligt. Någon som kanske varit med om liknande? Familjeläkaren skickade mig vidare till sjukgymnasten men det är ju bara såå segt med sjukgymnast (även om de så klart oftast är jättekomptenta och har helrätt). Man får hemmaövningar och ska göra dessa själv i en evighet. Gaaah. Jag vill ju ha dunderpiller eller spruta och blir smärtfri direkt och kunna röra mig normalt!

.

.

.

Någon som dock rör sig ganska mycket numera är Maurits! Han har börjat försöka krypa på riktigt nu och är s å söt. Förstår inte alls att han måste flytta på armarna också och försöker skutta framåt med bara benen som en halvlam kanin. Naaw.

.

.

.

Och här kommer dagens tips! Världens bästa fotkräm är detta. Jag har provat många många olika sorters krämer och inpackningar och bad och slip och skrubb till mina stackars fötter. Senaste åren har jag gått med jämna mellanrum till fotspecialister för att jag helt enkelt inte rår på dem själv (de blir hårda, torra och trista) Men nu behövs inte det längre för i höstas var jag hos en en ryska som hade den magiska lösningen! (En duktig fotvårdare på Klockartorpet här i stan. Minns dock ej vad salongen hette) Den här krämen från Exuviance gör u n d e r med mina fötter. Den är riktigt fet och krämig och peelar liksom fötterna samtidigt som den vårdar. Mina fötter är numera helt utan förhårdnader och är faktiskt jättegosiga (och då smörjer jag dem bara ett par ggr i veckan med krämen)

.

.

Och vet ni! Ja det kanske ni vet men om ni inte här märkt det så kan jag berätta att mitt arkiv numera är tillbaka. Vet att många saknat ett sådant efter flytten i höstas men nu finns det alltså på plats – längst upp på bloggen hittar ni detta.

.

.

Ha nu en fin onsdagseftermiddag snyggingar!

.

.

KRAM

.

.

.

15 kommentarer till “RUMPONT + LENA FÖTTER

  1. Hej, jag brukar också ha ont sådär ibland och då ska det visst hjälpa att strecha ”päronmuskeln”. Lite svårt att beskriva med ord men man lägger upp det benet (där man har ont) i vinkel på te x ett bord och lutar sig sedan framåt. Kanske bäst googla så hittar du nog en bild. Brukar kännas ganska bra och man ska göra det ofta. Lycka till

  2. Hej! Det låter lite som när jag hade problem med min ischias. Jag gick till naprapat och försökte träna upp min rygg ordentligt på gym då jag hade ett jobb som gjorde att jag ofta satt ner långa stunder och behövde mer rörelse och styrka i ryggen. Så skulle tipsa om de två sakerna. Sen när jag lyfter mycket på barnen brukar jag få tillbaka likvärdiga känslor i rygg, rumpa och lår. Du lyfter kanske en hel del på sötnosen där hemma just nu.. Eller lyfter bort 😉 Hoppas det ordnar sig!!

  3. Det kan vara ”efter förlossningsont i ryggen” kan bli så pga av att bäckenet/blygdbenet inte lägger sig helt rätt tillbaka efteråt. Inte alla naprapater som kan fixa detta dock så kolla runt lite 🙂 @ladycamakazi

  4. Åh aj, det är ju så jobbigt att gå med smärta. Jag kan varmt rekommendera att söka hjälp hos en naprapat. Jag fick en låsning i bröstkorgen när mitt andra barn var ungefär 1 1/2 år. Det bara kom, utan att jag ramlat eller så men hade troligtvis frusit lite. Smärtan var fruktansvärd, verkligen på en olidlig nivå. Jag har sedan dess fram till i höstas haft mer eller mindre konstant ont och ständigt återkommande låsningar. Har gått hos sjukgymnast och kiropraktor men har inte blivit hjälpt. Så fick jag tips om att gå till naprapat istället då min smärta satt i muskler och leder. Efter två och ett halvt år med smärta, hade jag gett upp och tänkte att det här kommer jag få leva med. Men naprapaten löste det på sex behandlingar. Mjuka ”upplåsningar”, akupunktur och några få övningar var det som krävdes. För min del var det kopplat till mina tidigare graviditeter. Kroppen hade vant sig vid läget där bäckenet svankar till följd av den tunga magen och magmusklerna var separerade och svaga, likaså rumpan. Det är meningen att rumpa, mage och rygg ska samarbeta för att hålla kroppen uppe och vid lyft men här fick ryggen ta allt och det höll den inte för. I och med att jag gått så länge med smärta så drog sig musklerna i ryggen hela tiden ihop till samma spända läge, därav de återkommande låsningarna. Det är med andra ord viktigt att inte gå för länge så att muskelminnet ställer in sig fel.
    Hoppas att det löser sig för dig! Och träna mammamagen och rumpan!
    Kramar

  5. Om du älskar den fotkrämen måste du testa deras andra produkter. Exuviance är bara så bra. Min favorit är deras nattkrämer. PS. Kan säga att jag har minst rynkor av alla mina jämnåriga väninnor 😉. Ds

  6. Ja, den krämen är så bra! Dessvärre proppad med både sulfater och parabener så tar emot att använda..

  7. Hej hej…
    Låter som lika-samma jag haft sen sept….börjar bli bättre nu.
    Det KAN vara nerver som hamnar i klämm för att musklerna inte slappnar av.
    jag har gått på massage ca varannan vecka för att få musklerna att slappna av och det har hjälpt.
    Så är det ju tyvärr så att träning är den bästa medicinen..;)
    Hoppas det ger med sig.
    Å ja han är allt en riktig ”göllebebis”
    Kram Katarina

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg