GÅRDAGENS

.

Lite rester till lunch varsågod!

.

.

.

Todeloooo måndag och vardag!

.

.

.

Yes nu är det vanlig skolvecka igen och vi är tillbaka till vardagen i Småstaden. Kom ju hem i lördagskväll men igår var det full fart hela dagen så jag hann faktiskt inte kika in till er. Vi hade mormor och morfar över och så gjorde jag Carnitas Taco som är ett Chililångkok  och som kan vara bland det aabsolut godaste jag vet (ska puttra på spisen ca 3 tim). Det blev en portion över så det fick lunchen här hemma idag också och inte mig emot:)

.

.

.

.

Vet att jag gett er receptet innan på denna mumsiga rätt för några år sedan men jag gör det igen – voila:

Ingredienser

.

1 kg fläskarré utan ben

2 msk fuego spice-mix

1 lime

1 apelsin

1 msk kinesisk soja

1 tsk spiskummin

5vitlöksklyftor

1/2 -1 liter Coca-cola

.

Gör så här:

.

Skär fläskkarrén i små bitar och massera in Fuego Spicemixen i köttet. Pressa över lime och apelsin, häll i soya och spiskummin. Finhacka och tillsätt vitlök och låt marinera i minst en timme (gärna över natten) Lyft upp köttet ur marinaden, spara marinaden och stek köttet. När det fått färg kan du hälla över marinaden. Häll över coca-cola så att det täcker köttet och fyll på när det behövs. Småkoka minst två timmar under lock. Ta av locket mot slutet och koka ihop tills du har en härlig och kletig massa.

.

Fuego Spicemix: Blanda 3 msk paprikapulver, 1 tsk cayennepeppar, 1 tsk vitpeppar, 1 msk svartpeppar, 1 msk vitlökspulver, 1 msk chilipulver, 1 msk torkad oregano och 1 msk salt. Förvara mixen i en lufttät burk.

.

.

.

 

Ett nytt måste här hemma när vi äter mexikanskt är att ha nybakta varma Tortillas till! SÅ mycket godare än tråkiga torra köpta och superenkla att göra i stekpannan.

.

.

Ingredienser

(20 st)

.

8 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1/2 dl olja

3 dl vatten

.

Gör så här

.

Sikta samman mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner olja och vatten. Rör tills en smidig deg bildats. Täck över noga och låt stå svalt 1/2 timme. Dela degen i 20 bitar (för 20 st) av en pingpongbolls storlek. Kavla varje degboll i lite mjöl tills den är 2-3 mm tjock.
Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida. Lägg bröden under bakduk och ät så snart som möjligt

.

.

Servera din Carnita Taco med nybakat varma tortillas och en sallad på mango/chili/limesaft/salt och koriander, guaccamole, gräddfil och hempicklad rödlök och njut!

.

.Nu ska jag och Moje ut i solskenet och promenera ner på stan en liten sväng men vi ses snaart igen!

.

.

Ha nu en fin eftermiddag!

.

.

KRAM

.

.

7 kommentarer till “GÅRDAGENS

  1. Alltså du är ju helt fantastisk Petra, så duktig på matlagning att jag vill gifta mig med dig!! 🙂 Och dessutom snygg som sjutton och med världens vackraste hem och mamma till fyra (4!!) barn – nu när jag själv har en liten toddler så förstår jag verkligen vilken bedrift det är. Följer dig så ofta jag hinner fortfarande, stor kram från din Glamourpsykolog <3

    1. Vart tog du väääägen underbara Glamourpsykologen. Petra är sådan inspiration så det finns inte. Snyggast i allt😍Toksöta barn💪🏼

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg