SUNNY SUNDAY

.

Provade att vända på alla böcker i den platsbyggdabokhyllan bakom soffan häromdagen – blev ju inte så tokigt faktiskt! Bokhyllan blev nästan mer tydlig och rummet mer färg när böckerna fick de gula-vita bladen utåt istället,

,

,

.

Åh så hittade jag den här sönderlästa boken när jag höll på; Var Postiv – Lev lycklig av Norman Vincent Peale (författare och pastor i New York bla känd för att ha varit Mr D Trump andliga vägledare) som jag fått av pappa ”bergskoleingenjören med det stora hjärtat”. Fick den i symbolisk gåva på mitt bröllop när jag gifte mig första gången för många år sedan (pappa tyckte nog att jag behövde den då..;) Det är pappas gamla bok från 1956 och den är fylld av just positivt tänkande och hur man bygger upp sitt självförtroende och mycket med stöd från gud.. Nu är ju varken pappa eller jag direkt troende (eller inte alls) men mycket klokt finns det att läsa mellan raderna och en ung pappa har strukit under det viktigaste. Ja min paps har alltid varit så himla schysst och glad och snäll och funnits där för oss alla när vi behövt. Påmint oss syskon om att tänka positivt när det gäller livet och när det gäller oss själva och lärt oss att allt blir liksom vad man gör det till. Att ska man göra något trevligt så är det DU som gör det trevligt och inte platsen eller omgivningen (Och d e t är så sant. Brukar tänka det när vi gör typiska familjeutflyktsgrejer och man hör stressiga föräldrar som bråkar på sin barn när de ska ha roligt ihop eller när man går ut och äter middag och ser par som sitter på restaurang knäpptysta mitt emot varandra och bara ser olyckliga ut) Att man är stark och kan åstadkomma precis vad man vill om man vill det riktigt mycket och att jag som tjej kan göra precis det som mina bröder kan (Fick lära mig byta bromsklossarna på min första bil när jag var tjugo någonting som ett ex) ”Du är SÅ bra och kan bli hjärnkirurg om du bara vill Petra” sa pappa till mig när jag var ung och ibland kände mig lite misslyckad (Ja han är ju mycket snäll min pappa som sagt..) Så den visdomen har han alltså lärt mig, tillsammans med Peale, att vara positiv och tro på mig själv OCH att inte bry mig så mycket av vad andra tycker eller att lita blint på auktoriteter och att ifrågasätta. Få vara lite småanarkist så där (Både pappa och jag är  nog lite obstinata när det gäller att nå fram till ”målet” och ja kan nog upplevas som nonchiga ibland. Fråga bara mamma:)

.

Yes jag är pappas största fan och jag vet att han är mitt också<3

.

.

.

Ja tro på er själva bloggisar! Strunta i jante och avundsjuka och lägg bort ev mindrevärdeskomplex. Ingen kommer tacka dig för att du ser ner på dig själv eller inte vågar gör det du drömmer om! Nej ta för dig och gör det du gillar och var stolt och strunta i vad andra eventuellt har för åsikter om det du gör. Det är ditt liv – skapa ett så härligt det bara går för dig själv och de du älskar med de förutsättningar just du har. Jaj-amen<3

.

.

Dagens söndagsvisdomsord från Småstaden girls!

.

.

Nu – prommis i solskenet efter Mälarens strand!

.

.

KRAM

.

.

Rekommenderade inlägg

20 kommentarer till “SUNNY SUNDAY

 1. Hej, jag har aldrig kommenterat din blogg men är en flitig läsare och tackar för trevligt innehåll 🙂 Hur som, är din pappa en tvättäkta bergskoleingenjör alltså? Kul i sådana fall, Bergskolan ligger i min hemstad och jag kan knappt räkna hur många bergskoleingenjörer jag har i min närhet 🙂

 2. Tack för påminnelsen. Fin relation ni har du och din pappa, önskar att det vore så för mig. Min pappa har funnits där…. men inget mer än så, inte en kram, inte ett stöttande ord, inte en värmande hand. Har saknat det. Kram till dig.

 3. For et fint innlegg og herlige bilder fra det flotte hjemmet deres 🙂 Hilsen Siri

 4. Tack för dessa ord och påminnelse 💕. Kämpar med negativa känslor mot mig själv varje dag. Varför ska det vara så otroligt svårt att inte tro på sig själv.
  Jag har två små pojkar å de ska jag verkligen peppa så som din pappa har gjort mot dig☺️ Han verkar vara en otroligt klok och fin man ☺️

 5. Originell ide’ att ställa böckerna på ”fel” håll. Jag har mina böcker ordnade i bokstavsordning efter författare och skulle tycka det vara superjobbigt att inte kunna se författare och titel 😉😉

 6. Fine ord:)
  Jeg har spurt en gang før om hvor bildet du har hengende i stuen er i fra – ”Mannen med pistolen”. Håper på svar:)

 7. Tack, vilket härligt inlägg. Man behöver påminnas ibland hur viktigt ens eget tänkande är.

 8. Du skrivet fint och peppande! Och en dag hoppas jag att du börjar tro på Gud. Man blir liksom hel då. Önskar dig en bra dag!

Comments are closed.