PANG PANG

..

Det är lite roligt med den just här fototavlan som hänger över bokhyllan i vardagsrummet. Jag hittade fotot med Steve McQueen (by John Dominis) för några år sedan i en butik som heter Kyss Johanna. När jag visade den i början så var det en hel del av er (och andra) som reagerade på motivet och tycker den var ful och eller läskig. Nope jag tycker inte  själv att tavlan är vacker men jag tycker att den är ball och motivet väcker reaktion och det gillar jag! Tänk er istället något snällt som ett par fåglar eller skog eller hav – vad mesigt det hade blivit där på väggen mot allt det andra väna ton-i-ton. På senare tid tycker jag man kan se pistoltavlan ganska så ofta i sociala medier och inredningsbutiker så den har väl kanske blivit ”rumsren”:)

.

Idag jobbar jag på som bara den med massa fakturor, mail och annat samlat sig på hög + att jag har fått migränkänning här så jag ska nog ta en ”eftermiddagslur” strax i ett mörkt svalt sovrum (måste bli pigg för ikväll väntar vårig Majasångkonsert nere på Beas skola. Så himla mysigt och som skatten har övat inför uppträdandet:)

.

Ha nu en fin torsdagseftermiddag!

.

KRAM

.

.

.

13 kommentarer till “PANG PANG

  1. Hej,
    måste bara fråga…varför står böckerna åt fel håll?? Verkar ruskigt ologiskt :D:D:D

    1. Ja, det är faktiskt jättekul! Men det kanske är snyggare? Signalerar i a f att man har vääääldigt mycket tid över (som jag ser det, inte alla förstås) och det har ju inte P. Så därför undrar jag faktiskt också.

      1. Jag tyckte det var kul att göra lite ”inredning av böckerna” och ge bokhyllan ett homogent och ballt intryck! När det gäller att hitta böcker eller visa vad man har i bokhyllan så är det faktiskt så att jag nog aldrig någonsin läst om en bok. Jag köper nya böcker när jag vill läsa! (vilket jag dock inte har mycket tid över för just nu;) Har ju läst litteraturvetenskap och älskar att läsa så 90% av böckerna vi har är mina och trots att det nu inte syns så står det många intressanta, klassiska och spännande titlar bakom soffan!

  2. Tycker inte den passar i ett hem där det bor barn. Är emot all form av våld och ogillar leksakspistoler mm också. Barn exponeras för så mycket våld ändå.
    Det där är ändå ett vapen som dödar. Skulle det vara lika coolt om han satt och höll en sån där våldtäcktspinne som soldaterna använder när de utplånar byar och använder våldtäkt som ett vapen.
    Bara Steve McQueen håller i den och den är polerad eller?

    1. Bilden är för mig inte våldsam eller vårdsförhärligande. En skådis håller i en pistol på en legendarisk bild från 60-talet, lite ”James Bond” så där. Jag själv förknippar den inte med lidande, krig och elände och barnen har aldrig reagerat. Tror de ser på den lite som de gör på en bild på en Dinseycowboy med en pickadol. Att dra det till den hemska ytterlighet som du gör är ganska vidrigt. Klart vi är mot all typ av våld, även om barnen exempelvis får ha vattenpistoler.

  3. Konst är ju så otroligt olika vad var och en tycker. Det som någon tycker är vackert upplevs av någon annan som gräsligt. Själv behöver jag ibland känna och titta ganska länge för att bilda mig en uppfattning om en tavla.
    Tycker din tavla är cool faktiskt!
    Stor kram

  4. Tycker inte heller att vapen är okej, och på tavlan framställs det som något coolt dessutom. I denna värld med så mycket krig och elände ska man ta starkt avstånd från vapen eller hur! Ffa i ett hem med så många små barn! Det finns så många andra coola tavlor som du själv också visar på dina väggar…Böckerna ger ju mera homogen intryck till rummet när de har samma färg men signalerar tycker jag att man inte är så intresserad av vad det för böcker och deras innehåll..

    1. Oj, vad mkt skit Petra får för sin tavla, men jag är inte förvånad. Kom själv till Sverige som flykting från krig och har sett vapen på nära håll. Det har inte gjort mig våldsam snarare tvärtom, skulle aldrig få för mig att ta i ett vapen. Bara för att Petra har en bild på väggen på en man som håller i en pistol tror jag inte att hennes barn kommer att växa upp våldsamma LOL. Tycker att man kan lägga sin energi på viktigare saker.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg