STOCKHOLM I MITT HJÄRTA

.

Lilla älskade barn – vill bara skydda dig och dina syskon mot allt ont!

.

Hej vänner

.

.

Ja vad ska man skriva en dag som denna. Precis som säkert de flesta andra av er så känner jag mig omskakad och berörd av det som hände i Stockholm igår. Vi hade vänner bjudna på middag här hemma igår kväll och pappan i familjen var i just det området när attentatet hände. Hela familjen blev så klart skärrade och fick åka upp och hämta honom i Bromma, dit han hade begett sig till fots. När de äntligen kom till oss fick vi höra att det hade varit kaos och nästan overklig krigskänsla – långa köer ut ur stan när alla villa lämna city samtidigt och folk som vandrade i horder hemåt då kollektivtrafiken inte fungerade.

.

Vi pratar mycket om attentatet med skatterna och hur ska man förklara att någon vill helt oskyldiga fredagsglada människor så illa att de förtjänar att mördas? Och hur kan denna någon utsätta så många oskyldiga med samma religion och samma ursprung för hatet som nu blir följden? Är rädd för rädslan och alla motsättningar och fientlighet människor emellan som kommer med detta. Är rädd för att det ska ske igen och att någon nära ska drabbas. Är rädd för hur världen kommer vara när mina skatter blir vuxna. SKA DET VARA SÅ J-A SVÅRT ATT VARA HUMAN. Är arg på män och deras ständiga krigande och hat århundrade efter århundrade. Är arg på maktspel och Trumppersoner och terrorister! Vi bor alla på samma planet. Det finns b a  r n här på planeten. Oskyldiga små minimänniskor som inte vill någon något ont och ska och måste kunna få möjligheten att växa upp i trygg vacker värld. Som ska kunna promenera på Drottninggatan hållande sin mamma i handen för att handla lite fredagsgodis utan att riskera att bli mosad under en lastbil.

.

.

Tänker på Stockholm och alla som drabbades<3

.

.

KRAM

.

.

7 kommentarer till “STOCKHOLM I MITT HJÄRTA

  1. Ja, varför ska det vara så svårt att låta jorden få ha fred?? Jag undrar liksom du hur världen ska se ut för våra små. De oskyldiga barnen ❤
    Kram,
    Anneli

  2. Av alla inlägg i media från både”vanliga människor”, politiker och ”kända” bloggare känner jag bara spontant att DU är den enda som har skrivit precis det jag tänker/känner. Inte en massa styrkekramar (värsta värsta ordet) och försvar mot eventuella religiösa riktningar och folkslag. Du skriver bara om allt som har hänt så rent och klokt. Jag vet inte vad det är jag vill ha sagt egentligen…. Det kändes bara så bra att läsa det du skrev…

  3. Mycket bra skrivet!

    Overkligt, vill bara hålla mina barn nära nu. Att det kan finnas sån ondska bland oss. men det vi ska göra är att bekämpa den och sprida den kärlek & värme som majoriteten har, och inte låta oss besegras av de som inget annat än hat låter styra deras liv.
    Tänker på alla drabbade❤

  4. Kan inget annat än att hålla med dig.
    Jag var själv också i området när det hände helt ovetandes just då, och får en stor klump i magen när jag tänker på ”om…”
    Vi får aldrig låta hatet vinna.
    Kram!

  5. Det här var det bästa jag läst i hela mediabruset (vilket jag plöjt non stop sedan igår klockan 15:05).

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg