.
Lite påskmat fixad!
.
.
Hallå vänner!
.
.
Jag har ju som jag nämnde kökstjänst idag! Gjorde riktigt två goda sillar efter recept som jag tänkte dela med mig av i fall det kanske är någon av er som är på g med påskmaten! Båda gick superfort att göra med så kallad 5-minuters sill. Here we go:
.
.
420 gfärdig inlagd sill (5-minuterssill)
2 msk svensk senap
1 msk frans dijonsenap
2 msk muscovadoscoker
1 msk vitvinsvinäger
1,5 dl gräddfil
4 msk finskuren färsk dill
1 1/2 dl rapsolja
1 msk grädde
salt
nymalen vitpeppar
.
Blanda samtliga ingredienser utom rapsolja och gräddfil tills sockret löst sig. Rör ner oljan och sist gräddfilen och krydda med nymalen vitpeppar och salt. Låt sillen rinna av och skär 1 cm tjocka bitar och blanda ner den i senapssåsen. Lägg sillröran i en sillburk och låt allt dra över natten. Garnera med dill och skuren gräslök vid servering
.
.
.
.
420 g inläggningssill
2 tsk torkad dragon
2 finhackad schalottenlök 1/2 finhackad vitlöksklyfta
1 msk rödvinsvinäger
1.5 dl crème fraiche
0.5 dl majonnäs
.
Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i centimeterstora bitar. Blanda dragon, lök och vinäger, låt dra 5 min. Tillsätt crème fraiche, majonnäs och sill. Låt dra minst 30 min i kylen, gärna över natten..
.
.
.
.På
.
På bilderna syns öven pajen jag lagade. En vanlig Västerbottenpaj med påskkycklingar jag stansade ut. Recept kommer här:
.
.Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100g smör
0,5 tsk salt
0,5 tsk ättika
3 msk vatten
.
Fyllning:
4 dl riven västerbottensost
3 dl grädde
4 ägg
salt, peppar.
.
.
Knåda ihop mjöl med rumsvarmt smör och salt. Blanda ättika och vatten i en skål och knåda ihop med degen. Smöra en pajform. Kavla ut degen och platta ut den i formen. Förgrädda skalet i 10 minuter i 175°C. Riv ost och blanda med grädde och ägg. Smaka av med peppar. Ha ner oströran i pajskalet och grädda sedan i 25-30 minuter på 200C°
.
.
Måste bara älska påskmat OCH midsommarmat OCH julmat (sill är gott:)
.
.
KRAM
.
.
Thanks for sharing!<3
http://www.blogellive.com
Pajen ser helt underbar ut!
Glad påsk!
kram
Emma
Pajen ser supersmarrig ut.
Själv har jag lagt in Havtornssill med chili och koriander. Galet fräscht och gott.
Glad påsk! 🙂