BRA ATT VETA OM SMULTRONSTÄLLENA

.

Fikadags Rutestyle. Bästa sommarkjolen från Zara, top HM och sandaler By Malene Birger

.

.

.

Todeloooo!

.

.

Idag var vi en sväng på favoritbageriet i Rute! Stamkunder sen många år och nu när det fortfarande är lite försäsong (och lite turister) så är det ju extra mysigt där. Åh Rute är verkligen värt ett besök för att kardemummabullarna, så klart, är magiskt goda. Och Levainen mmm. Och för att det alltid är så supertrevligt och snyggt och prydligt där och bara det där växthuset är ju en upplevelse.

.

Får alltid många frågor om Gotland när jag är är här och vad man inte för missa osv och egentligen borde jag göra en finfin Gotlandslista åt er (ska försöka få till en jag loovar men jag och listor är tyvärr inte den bästa kombon. Är ju en VÄLDIGT ostrukturerad person enligt min familj..) Men jag brukar ju tjöta på om samma ställen varje år och det är bara för att vi hittat många favoriter som vi ständigt återkommer till!

.

Här på ön, precis som på de flesta turistplatser, så finns det många supertrevliga, bra och professionella säsongsöppna ställen men också ganska mycket som är ”tramsigt”. Ex antal gånger har vi glada i hågen begett oss iväg någonstans till något nytt som det gjorts reklam för och så visar det sig bara vara ”halvdant och halvgjort”. Tror det är ganska många som vill leka lite café, kock eller kanske krukmakare på semestern och tänker att det där kan väl vara kul och spännande men najnaj, som de säger här på Gotland, det gaar inte! Vill man ha återkommande  gäster och kunder (och ta bra betalt) så får man nog vara proffsig som på alla andra ställen. Men ibland så hittar man ett litet nytt härligt guldkorn som läggs till i favvolistan och om ni som läser har några egna braiga och kanske nya Gotlandstips så dela gärna med er i kommentarsfältet!

.

.

 



.

Mamsens och papsens gård ligger ju högt upp på norra ön så det är också därför vi besöker Rute ofta (vi bor inte så lång därifrån). De har ju även ett hus i Burgsvik på södra ön (det lånar min morbror just nu) När jag var liten vara vi bara där nere på Sudret och hängde  på sommaren. Vamlingbo, Hablingbo, Hamra, Vändburg och Hoburgen.. Jättemysigt där med! (Mojes keps Minirodini, sandaler Bisgaard, jeans och tisha HM)

.

.

 

.

Så var vi även en sväng till duktiga Stinas Skulpturfabrik idag. Ligger i Broge inte långt från Slite.

.

.

.

I want it all, I want it all, I want it all and I want it n o w –  så mycket fint så man smäller av lite!

 
 

.

Om ni ska åka till Gotland och vill besöka krukmakerier och skulptörer så har jag faktiskt en liten lista med måsten: Skulpturfabriken, Fide Fajans. Hablingbo. Det var allt haha:)

.

.

.

Önskar er alla en finfin solig kväll!

.

.

KRAM

.

.

.

.

10 kommentarer till “BRA ATT VETA OM SMULTRONSTÄLLENA

  1. Själsjö bageri. Magiska sockerkringlor och fantastisk utsikt. Alldeles utanför Visby!

  2. Hej Petra! Jag önskar också en Gotlands guide om vad som är värt att se och besöka. Åker dit med familjen till helgen. Gärna även lite tips på shopping 😊 Ha en fin kväll! / Jenny

  3. Hej!
    Har blivit erbjuden att hyra en lägenhet strax utanför muren till ett jättebra pris… men fått höra att det är ”Stockholmsveckan just då”.. vad tror du om det?? Finns det plats på några kaféer, restauranger för en dalkulla, har aldrig varit på Gotland och skulle så gärna vilja åka dit ( men blivit avrådd just för att det är den veckan)
    Marie😊

    1. Det beror väl på vad du vill ha ut av din vistelse. Stockholmsveckan är precis vad det låter som – fulla brats som krockar sina lyxyachts och häller champange på varann… typ. :/ Vill du uppleva det ”normala” Gotland så ska du nog inte åka dit då. Men vill du ha fest 24/7, så kör! 🙂
      mvh
      en fellow dalkulla ^^

    2. Jag säger åk- vi är alltid på Gotland under sommaren och är aldrig nästan i Visby. Finns massor av stränder och ställen att åka till. De rör sig mest i Visby och kanske på nån strandsnutt på Tofta. Var själv där v.29 jämt förr och det var bara Visby som gällde. Hoppas du får en superhärlig sommar!

  4. Hej!
    För mig är Berså ett måste när jag är i Gnisvärd. Jättegott i fika i en vacker trädgård och fina inredningssaker att köpa eller bara titta på.
    Marianne

  5. Stenugnsbageriet är verkligen en pärla. Älskar dock även Krusmyntagården och Leva Kungslador (deras bullar går inte av för hackor de heller).
    Ha en fortsatt fin vecka på världens härligast ö!

  6. Hej du stora inspiratör! <3
    Nu MÅSTE jag ju tipsa om en alldeles NY butik / upplevelse som kommer att öppna här i midsommarhelgen…
    Den heter Fabriken Salthamn, ett MÅSTE besök om ni har vägarna förbi. Är i en gammal fabrikslokal, och kommer ha bland annat Lovely Linen, urcool butik så ta en kik vettja! Önskar er alla en strålande fin midsommar! Cyberkram S!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg