PÅ GALOPPBANAN

.

Häromdagen var vi nere på Hippodromen i Deauville för kolla galopp! Det måste man gör när man är här och det är såå kul (Tyvärr glömde jag kameran men bjuder på Iphonebilder idag) Så här såg jag ut då i klänning från By Malene Birger jag fått i present (tusen tack igen J) väska Palmgrens + sidensjal Emma Fällman (Midtown) och kilklackar Tom´s.

.

.

.

Skatterna ÄLSKAR galopp! 10 av 10 gav de denna aktivitet:)

.

.

.

Allt är väldigt tjusigt och väldigt spännande. Först kommer hästarna in med jockeyerna och visas upp och man får välja vilken häst som verkar snabbast (eller vilken jockey som har snyggast färg på jacka och hjälm som var det Bea gick på) Det spelas lugn musik under tiden och när uppvisningen är klar så gäller det att snabbt gå in och spela på sin favorit medans musiken ökar takten för att hetsa på det hela. Efter det går man ner till racecourten och loppet är igång inom några minuter!

.

.

 

.

Sen är det lopp, på grus eller gräs, och det är så intensivt så man inte har tid att fota. Ibland är det svårt att veta vem som egentligen vann då det är så nära mellan två hästar!

.

.

.

Jag och mitt crew efter utelunchen vid banan. Tonfisksmörgås tog jag och det fanns öl eller champagne som drycklternativ (klart man ska sippa bubbel på galopp liksom)

..

 

.

Och vi vann på en häst! Hurraaa! Eller svärfar vann men delade så snällt vinstsumman mellan barnbarnen<3

.

.

Själva anledningen till att farfar lät bygga gården vi befinner oss på här i Normandie är ju pga av galoppen och hästar som var hans största intresse (hans jockey hade gul sidenjacka med blå prickar – Sverigefärgerna:) Så att vi njuter Franrike idag det är tack vare hästarna kan man säga!

.

.

Ha nu en underbar måndag alla!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

15 thoughts on “PÅ GALOPPBANAN

 1. Hej Härliga bilder som vanligt:)
  Gör ett 3e försök att få svar på var den fina strandvöskan kommer ifrån som har skymtat på många bilder bl.a. På en instagram bild en på säng och , skymtar den även här på ngn bild från stranden

   1. Hej igen
    Nej inte den utan en.benvit med bruna skinnhandtag menade jag
    Från instagram bild för 5 dagar sedan
    Tack
    A

 2. Hej! Fina bilder från vackra Frankrike! Lär sig dina barn franska i skolan?
  Kram fr en franskfröken

Comments are closed.