AUGUSTIS ABSOLUT GODASTE DRINK

.

På trappen på baksidan (favvoplatsen) står en fantastisk smarrig sommardrink – Melonslush! Har ni testat att göra såna? Uppskattas av alla, både stora och små. Severas i höga tunna glas (mina är från Orrefors) som legat en halvtimme i frysen och blivit kalla och snyggt immiga.

.

.

,

Barnen får, givetvis och megasjälvklart, virginvarianter på slush medans de vuxna får ljus rom i! Rekommenderar denna från Guatemala som heter Botran. Snygg flaska att ha i barskåpet dessutom, stort plus:)

.

.

.

Är tokig vattenmelon förresten och har ätit ex antal fetaost-vattenmelonsallader denna sommar – mums!

.

.

.

I dessa kräfttider är ju detta dessutom absolut snyggaste matchiga röda fördrinken – dagens tips! Hur gör man Melonlsush då? Recept får ni nedan!

.

.

2 kg vattenmelon, (gärna kärnfri)
3 lime, pressad saft
1 dl strösocker
2 dl vatten
16 cl ljus rom till de vuxna

.

1. Skär av skalet på melonen och skär fruktköttet i grova bitar. Lägg dem i en plastpåse och frys in (3-4 timmar).


2. Koka upp socker och vatten i en kastrull och låt koka tills sockret smält. Pressa i limesaften och låt sockerlagen kallna. Ställ lagen i kylskåpet så att den blir riktigt kall.


3. Blanda fryst melon och sockerlag i en matberedare eller mixer. Mixa helt slätt och tillsätt rommen. Häll upp i höga glas som legat i frysen 30 min. Garnera med skivor vattenmelon på glaskanten och servera genast och njuuut

.

.

Igår hade vi verkligen en superhärlig dag på stranden (vi var där nästan först av alla  vilket är mycket ovanligt för vår familj ) och det var s å varmt och skönt och härligt av sommaren att komma tillbaka! Sen kom mamsen och papsen förbi på middag och vi satt ute och njöt av den varma  sommarkvällen länge. Idag så är det dock inte riktigt lika somrigt, brrrr. Gillas inte när värmen kommer på besök i bara en enda dag – så himla snålt ju!!

.

.

Ha nu en härlig lördag så ses vi snaart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

6 thoughts on “AUGUSTIS ABSOLUT GODASTE DRINK

  1. Det låter ju fantastiskt gott och somrigt och ser dessutom väldigt läcker ut! Måste helt klart prövas! Tack för tipset.
    Somriga hälsningar från bästa Gotlandssemestern

Comments are closed.