PLATA O PLOMO

.

Men där har vi han! Just nu under namnet Escobar, en liten kille med fart som gör precis som han vill och NÅDE den som försöker störa hans planer. Och vill han härja runt på nätterna så ska han så klart få göra det, gärna i ett par timmar. Fara fram hit och dit i vår säng. Som en tornado. Eller som en colombiansk gangster som inte tar någon som helst hänsyn. Superduperskoj. Gääsp.

.

.

 

.

Glad och charmant absolut! Sockersöt, social och såå snäll oftast och gnäller nästan aldrig- men som sagt när det blixtrar ja då blixtrar det ordentligt (Pyjamas Livly)

.

.

Liten som sov varje natt hela låånga natten sen han var nyfödd ”Those were the days”… Någon som har något sova-hela-natten-tips? Snälla? Vi busar runt och leker med honom strax innan läggdags (har jag läst ska vara bra) och så badas det och sen så får han kvällsvälling och får lägga sig för natten vid 19-tiden. Sover ibland bara en gång per dag vid 10-tiden annars även vid 14-tiden och max 1 timme. Vaknar typ varannan timme sen under natten men går att vyssja om förutom när han vaknar vid 3-tiden – då är det High Chaparall i en timme just nu. OH MY. Kan det vara att vi varit bortresta så mycket i sommar och att det störde honom? Nattknaset började ju när vi kom till Frankrike. Eller kanske är det tänderna? Eller så gillar han kanske helt enkelt att ha en mams och en paps som liknar zombies.

.

.

Nu ska jag hoppa in i duschen här och vakna till lite men vi ses snaart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

15 kommentarer till “PLATA O PLOMO

 1. Har en dotter i precis samma ålder som din minsting, och vi har haft det precis likadant här under en tid. Skulle nog tro att det är en av alla dessa utvecklingsfaser som dem ska igenom, plötsligt så är det lite läskigt att somna, kanske mamma och pappa försvinner och inte kommer tillbaka (fy så hemskt det måste vara)
  Men nu sen två veckor tillbaka så är vi tillbaka på hela nätter igen, samt att det går lätt att natta om igenom om hon skulle vakna till, puh! So hang in there, snart är allt sig likt igen förhoppningsvis 🙂

 2. Läng san man hadde små barn, men minns någonting. Vi oss måste vi minska dagsovas för att behålla natten. Sovde de på dagarna en timme för mycket eller just två gånger, så räckte inte trötthet till hela natt. Speciellt såg vi denna ändring vid 1 år till 1 år och 3 månader. De håller på att bli ”stora” då och behovet att sova minskar.
  På hösten funkar det bra att fara ut och leka till frisk luft 17-18 tiden. Är de inne för länge så blir de inte trött och frisk luft brukar göra susen..=)
  Sover han i egen säng eller mellan er? Vid oss sovde pojken bättre i egen säng och ännu bättre i eget rum. Han ville ha mera tysnad och lugn och är likadan ännu. Med flickan var det inte så stor skillnad. Viktigaste är rutinerna så de vet vad som händer efter bad eller flaskan. Känner sig trygg. Kanske resor har fått honom i obalans då rutinerna och platserna är annorlunda.
  Ett alternativ är att flytta ”kvällen” en timme senare.. Det är bara att prova vidare. Möjligheterna finns bara man håller sig själv vaken!=)

 3. Men for en herlig unge!
  Han ser frisk og sund ut og strutter jo av energi 🙂
  Unger behøver rutiner og jeg tenker at ferie og reiser over tid nok har innvirkning på hans rutiner, negativt.
  Behold rutinene og ja, masse av frisk luft og så en stille avslutning med kanskje lesing etter badet/kveldsmaten så går det seg til. Og så kanskje ikke slå på lys om han våkner men snakke litt stille og lugnt og så lulle han tilbake til sengen… Haha så enkelt sagt… Ta tiden til hjelp så ordner det seg. Du finner din veg som er den riktige for din lille Moje.
  Ønsker lykke til og alt godt til dere alle. 💙

 4. Senare läggtid? Har en jämnårig och han sover max 8-10 h på natten. Ca 2 h vila på em. Vi lägger honom vid 21. Skulle gå upp 04 om vi lade honom vid 19.

 5. Testa att låta honom att sova max 1/2 timme på dagen. Kan låta hårt men det är oftast det enda som hjälper. Och kanske lägga honom kl 20 eller 21 istället för kl 19.

 6. Haha oj detta känns igen! 😂😬 Vår minsting är nu 2,5 år, men när hon var runt 1 år och vaknade på natten var Jon vaken i 2-3 timmar. Varje natt. Och babblade och sjöng och babblade mer. Helt hopplöst! Men det går över, så småningom 😬🙌🏽

 7. Hej ! Dra ner dagvilan till Max 1/2 timme ! Och lägg honom vid 20.00 tycker att man som förälder behöver lite egentid oxå ☺️Lycka till

 8. Hej! Vi har en son i samma ålder och kör ungefär samma kvällsrutiner som du beskriver. Vi har just haft en period av underligt uppe-och-babbla-och-göra-massa-ljud, men som lagt sig av sig själv (tror jag). Vi provade att försöka styra dagsvilan, att han inte skulle sova för länge på dagen, men för oss har det aldrig funkat (vi har testat förut), det blir bara kaos resten av dagen när han väcks, och det är det inte värt! Jag tror som någon annan skrivit tidigare, att det är en utvecklingsfas eller liknande. Det kommer säkert ordna till sig snart, och som du skriver, det kan ju påverka att er son fått sova på andra platser och nu behöver ”ställa om” igen. Hang in there!

 9. Det enda som hjälpt på våra tjejer genom åren är att dra ner på dagvilan! Vi har också alltid lagt våra barn kring 19 och tror det är en bra tid men som sagt, dagvilan kan bli mindre. Kan vara S Å kämpigt vid 17-tiden att hålla dem vid liv men det är det värt för lite kvällsro sen 😉 Jag försöker, i den mån jag orkar, att ta bort skärmar och bus en timme innan läggdags, då kommer mina ner i varv bättre. Lycka till kära du!

 10. Vi ändrade til 20.00 från 19.00 o minska sovtiden på dagen till 30-40 min men testa först att lägga senare. Ibland somna han 18 o sov till 7!
  Lycka till med godingen 🙂

 11. Min trea är precis jämngammal men sover just nu bra på nätterna men minns att hans storebröder hade en sån där fas i den åldern, bara att vänta ut tror jag. Vet att många börjar mixtra med dagsovtiden (jobbar i barnomsorgen när jag ej är föräldraledig) men de är inget jag tror på alls, finns studier som visar att barn idag sover alldeles för lite. Tror att de styr sömnbehovet bäst själva men att de har de där faserna oavsett! Hoppas att de ger sig snarast! kram

 12. Åh så fin!
  Förstår din känsla om man inte får sova… men min inställning med våra barn har varit att aldrig mixtra eller utesluta dagsvilan. Hag tror helt enkelt det är någon period som de sover bökigt, men helt plötsligt återgå till att sova hela natten. Men som sagt, inte mixtra med dagvilan, barnen behöver det (och du inte minst för att få en stund för dig själv mitt på dagen…).. det ger sig! Kram!!

 13. Min trea behövde två stadiga vällingflaskor med lite olja i för att inte vakna av hunger!
  Vänligaste Anna (som också fick en överaskningsbebis vid 41 års ålder 😄)

 14. Är han vaken och glad, eller vaken och bekymrad , besvärad? Detta skriver du ej. Om sistnämnda kan han ha svamp som kliar, kolla ljumskar om det är rött o glansigt (Daktakort) …han kan annars ha besvär av kommande tänder..(Multi-Mam BabyDent-gel).. han kan ha gasig mage…(windi-pysventil). Eller så är han inte tillräckligt mätt….(mer varm välling!)
  Om han kör ett race men är glad så är det troligtvis en fas som snart går över. Btw, varför klipper ni inte hans hår? Han har hår som ligger på öronen, är det gulligt?? Ta med han till en frisör och klipp kort pojkfrisyr, långt hår kan kännas svettigt och obehagligt på varma sommarnätter.

Comments are closed.