LYSTER, FUKT & HUDFÖRYNGRING

SAMARBETE AKADEMIKLINIKEN

.

ANNONS

.

.

Här har ni mig – osminkad och ja så där allmänt vardaglig här hemma:)

.

.

Hej!

.

.

Åh vad jag och min hud känner sig lite slitna just nu så här efter sommaren. Var ett tag sedan jag gjorde ansiktsbehandlingar men nu har jag bokat in mig på något helt nytt hos Akademikliniken i höst som jag är riktigt riktigt ivrig på att testa. Ni som läser HofP vet ju att jag är ganska så noga med min hy och ja jag försöker helt enkelt göra det bästa av den. Det är verkligen ingen ”flawless” variant  jag har fått med mina fula gamla ärr och ojämnheter men jag underhåller och provar gärna olika produkter och behandlingar för att få bukt med just mina problemområden.

.

.

 

.

Är faktiskt inte så där väldigt ”rynkig”, är ju ändå 45, och det beror på både gener och underhåll. Solade tyvärr mycket solarium i min ungdom (men SÅ dumt) men har aldrig varit bränd eller solat hårt ute i solen. Min hud blir liksom ändå vare sig riktigt brun eller solbränd utan mest beige i solsken vilket var ganska drygt när man var yngre men något jag är tacksam för idag. BUS funkar utmärkt fint som ersättning! Däremot är huden som sagt ganska ojämn med ärr som ni ser ovan och så har jag fått lite slapp hud och såna där ”gammlinjer” på halsen som jag inte alls gillar

.

.

.

 

.Här ser ni mitt värsta – de gamla akneärren vid tinningarna. Fick tom äta Roaccutan till slut (stark aknemedicin på recept med A-vitamin) för att bli av med aknen då jag var runt 25 år.

.

.

..

.

.

Som sagt inte flawless men ganska nöjd ändå men allt går ju att förbättra om man vill. Så nu ska jag göra 3 stycken Dermapen Restylane Skinbooster Skin Improvement (en hel kur) under hösten. Det är faktiskt numera en behandling som var två. Tidigare gjorde man Restylane Skinbooster vid ett besök, och var tvungen att låta hyaluronsyra slussas in i huden via injektioner, och så Dermapen (micro-needling) vid en annan. Nu behövs det inte längre några injektioner med spruta utan Restylanen kommer ner i huden för att göra sitt genom Dermapenen. Är ett stort fan av både Dermapen och Restylane och jag hoppas på ett riktigt fint resultat (Ni som är nyfikna ska så klart få se resultatet sen också)

.

.

Är du också intresserad av denna nya och unika professionella behandling och hudföryngring  som jag ska göra så kan ni läsa mer hos Akademikliniken här.

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

22 kommentarer till “LYSTER, FUKT & HUDFÖRYNGRING

 1. Uppskattar såna här inlägg (även om detta var för ett samarbete) men just att du visar en mer operfekt och ett mer seriöst skriftspråk som inte låter hämtat från en gaykkubb;) Kul när du vågar bjuda på dina sidor som inte är ”flawless”

 2. Jag tycker du har en väldigt fin hy. Men alltid spännande att underhålla den, önskar jag hade råd med dessa behandlingar då skulle jag absolut testa:) Trevlig helg!

 3. Tänk att du snart kommer att försvinna från ”bloggvärlden”…så himla skönt för alla människor som retar sig på dina pruttnödiga utanpåkommentarer.

  1. Therese, ta en joggingtur och gör mat till dina barn istället för att lägga tid på att mobba andra! Vi ses på jobbet i morgon!

  2. Vet du vad, hon kan försvinna från din lilla världsbubbla direkt om du så vill, är bara att i te klicka dig in här. Men tydligen så klickar du dig hit ändå, alltså finns det något här som du gillar eller tycker om att sitta o störa dig på. Du gör ett aktivt val varje gång du går in här, det är ingen som tvingar dig, det är du som vill gå in här. Så mig lurar du inte, du skulle sakna Petra om hon försvann från bloggvärlden.

  3. Glemte moren din å lære deg at om du ikke har noe hyggelig å si, så bør du la være å si noe?

 4. Fina Petra. Hoppas du mår bättre nu och har en mysig fredag. Tack för inspiration och tips.Tror du Therese ovan behöver prutta lite mer innnan du spricker av avundsjuka. Vuxna människor som du borde sluta upp med såna där fisiga kommentarer på en blogg. Väx upp!!!

 5. Åh, måste göra! Har gjort med injektioner tidigare o det blev superbra men nålarna lite läskiga. Plus att det såg ut som en massa myggbett i ansiktet direkt efteråt. Det kanske man slipper med Dermapen? En rabattkod vore najjs!

 6. Tack för ett bra inlägg och för att du vågar bjuda på dig själv och bilder på kroppsytor som är lite ”känsligt”. Tycker du är modig som vågar visa dina, i ditt tycke, ”problemområden”. Alla har vi sådana! Blir spännande att se resultat! Hoppas att du blir nöjd! Tycker att de verkar väldigt duktiga och gulliga där på Akademikliniken. Jag köpte flera av deras produkter där på den där kvällen som du var med och anordnade. Är jättenöjd med dem!

 7. Tittade in på Akademiklinikens hemsida av nyfikenhet om hudbehandlingen du ska genomgå. Blev väldigt förvånad över att behandling utförs av legitimerad hudterapeut, vilket är helt vilseledande. En hudterapeut är inte legitimerad, utan i bästa fall auktoriserad, om de är medlem i SHR. Känns konstigt att Akademikliniken inte har koll på det.

 8. Önskar svar på hur du mådde med Roacutan behandling? Sonen är rädd för ev biverkningar

 9. Jag tycker du är så himla vacker som du är 🙂 Jag förstår att du inte känner så eftersom du vill förbättra allt möjligt.
  Det har blivit så fult att åldras idag. Å jag tycker ålderdom är vackert 🙂 rynkor å allt som kommer med det.
  Jag skulle vilja prata om det. Förstå varför man gör alla dessa ingrepp, injektioner och operationer.
  Jämför vi oss med supermodeller? Har vi svårt att acceptera att vi inte är 25 längre?
  Vad är det som skapar det här? För när jag läser ett sånt här inlägg så börjar jag studera mig själv OCH blir kritisk…det vill jag inte. Jag vill leva och njuta av livet. Inte ta bort alla skavanker och det som har format mig och min naturliga ålder. Jag vill inte se ut som 20 igen.
  Som sagt, du är en sjukt vacker kvinna, verkligen 🙂 så bara mina tankar som maler på.
  Kram Åsa

 10. Alltså. Jag är så himla tveksam inför allt detta. Jag tycker det är extremt jobbigt att ta in ”förbättringar i ansiktet” och var gränserna går. Varför gör vi det? Varför känner vi ett behov av det? Såklart har jag också funderat på botox och alla andra möjligheter som finns för att förbättra sitt yttre (om det nu gör det…) men jag vete fan alltså. Vill jag gå den vägen? Varför skulle jag göra det? Varför gör du det? För dig själv? För att man ska det och faller offer för samtiden? Och framför allt, vad gör det med mig, om jag börjar spruta in grejer i ansiktet? Fanns det aldrig någon tvekan i dig? Tycker om att att du är så öppen med det för det gör det mindre tabubelagt. Är uppriktigt förvirrad kring allt detta.

  1. Precis. Vad jag också tänkt på… vad gör det med mitt självförtroende och min självkärlek om jag opererar mig? Tack för att du sätter ord på det!

 11. Jag tycker det är bra att tala öppet om dessa saker. Det är kanske något som många funderar över, men inte vågar tala om – och undrar över i tysthet – så tack Petra för att du är så öppen och bjuder på dig själv så att vi andra kan ta del av dina erfarenheter. Personligen bryr jag mig inte så mycket om vad andra väljer att göra eller inte göra utseendemässig för att själva må bra, jag tycker mer den tekniskt/medicinska delen är kul och intressant! Jag är dock mycket tacksam för att det finns hjälp att få om man känner att man vill ha hjälp med något för att mer känna sig som ”sig själv”. Jag led också av acne när jag var yngre, dock inte på den nivån att jag behövde medicinsk hjälp, och det gick över av sig själv. Jag vet dock hur jobbigt det kan kännas. För snart två år sedan drabbades jag också av Rosacea, efter många år av ”perfekt porslinshy”. Jag har nu hittat en behandling som hjälper mig, och ja, den är dyr – men jag känner mig som mig själv igen – så jag betalar gärna och är tacksam för att jag har råd att göra detta. Vem gör jag detta för? Mig själv. För att vara den bästa version av mig själv som just jag kan vara. Det kanske är naturligt att bara låta saker och ting vara, men finns det hjälp att få med stora och små skavanker, och man har resurser att lägga på detta – så varför inte? Jag inser naturligtvis, att vissa behandlingar och ingrepp är dyra, och att det blir mer och mer av en statusfråga i vårt samhälle att ha råd att fixa eller inte. Men det är nog en annan diskussion. Hur som helst, ska bli spännande att se resultatet! Allt gott och lycka till med behandlingarna. 🙂

  1. Vad är det för behandling mot rosacea som du gör?
   Det är klart att alla ska göra som de själv vill, inget snack om saken. Men det får inte vara så känsligt att fråga om om varför eller att man ”vågar tala” även om det. Det blir snabbt något annat i fälten för den diskussionen. Något som det inte var menat som från början 🙂
   Mvh Åsa

   1. Det som fungerat för mig som har typ 2 rosacea är Dahls hudvårdserie för svår rosacea. Rosacea är ju en något ”mystisk” hudsjukdom, där olika personer verkar bli hjälpta av olika behandlingar. Dahls har hjälpt mig, det är allt jag kan säga. 😊 Naturligtvis tycker jag också att det är toppen med både frågor och svar – alla sorters – det jag menar med att tala öppet . Frågar man aldrig får man ju som bekant inga svar. Allt gott till dig Åsa. 😊

    1. Tack snälla för tipset 👌😊 jag ska kolla lite mer på det.
     Ha en fin måndag nu 😗

Comments are closed.