TIME FÖR BRASOR!


 

.

Tänt var det här i vårt hus!

.

.

.

Hej snyggingar!

.

.

.

Ett av det bästa med hösten måste ju vara att man får tända brasor i öppna spisen! Tyvärr har vi ju bara en (alla kakelugnar som en gång fanns har de tyvärr tagit bort på det glada 50-talet) men den är fin och ryker inte in ett endaste dugg och värmer opp hela huset nästan (murstocken gör sitt till) Här i vardagsrummet har det alla gånger stått en tjusig kakelugn från början och när vi köpte huset så stod det här en ytterst ful murad i historia i  gult tegel. Som tur var hade de iaf inte klämt i någon kassett (jag vill ha öppen brasa som man ser, hör och doftar) Kan bara tacka min paps att vi har en sån öppen murad spis som vi har nu för det är nämligen hans verk. Bästa pappa.

.

.

.

Så nu är eldningssäsongen igång på riktigt! Och jag har fortsatt feber och känner mig allmänt seeg och ligger här på soffan och lyssnar på spraket och läser nya magasins medans H lagar middag ute i köket (lyxigt:)

.

.

Vi ses imorgon igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

SJUK AV FÄSTING

. Inte så fräscht pics idag men det här är min mage för ett par…

JAG HJÄRTA VISBY

. Igår var vi åter i världens vackraste lilla stad! Jo det kan jag nog…

PERSPECTIVE STUDIO

. I Rute tidigare idag! . . Hallå raringar! . . Hoppas ni har det…

IGÅR BEACHEN - IDAG NÅGOT HELT ANNAT!

. Igår hade vi en alldeles ljuvlig dag här i vår lilla vik! Eller det…

ITALIENSKT PÅ GOTLAND

. Åh ännu en härlig dag här på öjn - tusen tack för den vädergudarna!…

JAG MÅR BÄTTRE NU!

. Nytt nattlinne på från DKNY som finns här. . .H Heeeej mina underbara och…

V A T T K O P P O R

. Lillebror ikväll! . . Bonsoir vänner! . . Här kommer en hälsning ifrån vår…

YES VI ÄR KVAR!

. Nyvaken liten ruffsig toddler som doftar så där sovvart, hundvalpigt och helt ljuvligt! Den…

SVERIGE VANN! LOLO ÄR HÄR!

. Kvällens älskling och kvällens middag - nygbakta lyxpizzor från Rute! Så himla goda (min…

LEVA LIVET PÅ FÅRÖ

, Bonsoir vänner! . Åh idag är det ju ingen riktig sån där tippelitop dag.…

NU HEJAR VI!

. Idag är det FOTBOLL som gäller här i huset vid havet! Sverige ska spela…

BUNGENÄS

. Heeej nya semestervecka! . Dagarna tuffar på här på öjn och nu har vi…

14 thoughts on “TIME FÖR BRASOR!

 1. Så härligt med brasa men hur löser ni det med en liten kille i hemmet? Själv är jag på jakt efter nån vettig barnsäkring till brasan men har inte hittat nån än.

  1. Just nu har jag löst det så att jag eldar bara när han inte är med mig i vardagsrummet (Får fixa ett snyggt säkert skydd jag också:)

 2. Vilken lyx med brasa, det är ju så mysigt och värmer så skönt. Vi bor i bostadsrättsradhus om vi inte får sätta in någon kamin eller liknande i tyvärr, snyft. Får antingen åka hem till mams och paps eller flytta haha. Jag tänder en massa ljus istället, mysigt det med 🙂 Inte riktigt redo för kyla än.. förra året vid den här tiden hade vi närmare 30 grader på västkusten, världens skönaste september! Nu får jag ha vantar och mössa när jag cyklar till jobbet på morgonen, hua..
  Kram & ha en mysig lillelördag!

 3. Ja, det är underbart att kunna tända en brasa så här års!
  Öppen spis är charmigt, men har man en kassett eller en modernare murspis, så stannar ju värmen kvar i huset i ännu högre utsträckning förstås 😉
  Krya på dig!
  /Maria

 4. Eldar för fullt hos oss, har kassett. Underbart mysigt nu såhär års! Nu när det börjat bli mörkare på kvällarna längtar jag sååå till advent och få ta fram alla mysiga adventsstjärnor etc och hänga upp i fönstren… Haha. Men man får hejda sig lite inser jag..

 5. Så snyggt! Vi satte in en kassett i vår, men jag var väldigt bestämd på att den skulle vara svart, fyrkantig och att hela elden skulle synas 😉 Ingen dubbellucka som skymmer med andra ord, blir väldigt snyggt ändå! Vi behövde värmekällan i vårt gamla hus! Undrar lite hur du gjort med din skiva ovanpå och vad det var för skiva innan? Nu är den ju vit. Målade du? Har en svart stenskiva, men vill ha hela kolossen vit, oklart om mannen går med på det dock 😉 Kram

 6. Som du märker är jag på jakt efter en fin matta som behöver vara skön för de minsta att lägga sig på. Vilken matta är den här? Tack på förhand/ Hanna

Comments are closed.