GALET GOD ÄPPELKLADDKAKA

.

Ni veet ju att jag gillar att baka! Bullar, pajer och mjuka kakor är mina paradgrenar (har jag efter mamsen, det fanns alltid något hembakt mjukt fantastiskt gott-gott hemma när man kom hem tokhungrig efter skolan) Är ganska grym på att just baka faktiskt och övning ger ju färdighet som det heter! Är ju inte alls svårt att lyckas med bakandet egentligen, gäller ju bara att vara noga och läsa recepten ordentligt. Och barnen äälskar det hembakta de också (och både Bea och jag tokgillar att se de där baktävlingarna på tv:)

.

Häromdagen gjorde jag en äppelkladdkaka på äpplen plockade ute på gården och yes, den blev så bra den med så här kommer receptet  till er så ni också kan testa om ni också är cakelovers!

.

.

Du behöver:

.

3 ägg
2,5 dl strösocker
200 g smält smör
3 3/4 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
100 g finhackad vit choklad
1,5 tsk kanel + 1,5 tsk mald kardemumma
3 äpplen

.

Gör så här:

.

.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta varma smöret. 2. Tillsätt mjöl, kanel, kardemumma, vaniljsocker och hackad choklad och blanda ihop till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner i smeten. 3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. 4. Grädda mitt i ugnen i 25-35 minuter .

..

.H

Nu – mata nyvaken liten prins!

.

.

Vi ses snaart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “GALET GOD ÄPPELKLADDKAKA

Comments are closed.