TÄNK ATT DET ÄR DAGS NU

.

.

Tänk att det nu faktiskt är dags att skola in min lilla lilla plutt på dagis. Åh vad konstigt det känns ändå. Som att jag ska överge honom och är en fågelmamma som knuffar ut honom ur trygga boet. Fast vi har lyckats få plats på en riktigt fin förskola men härliga lokaler, stor solig gård och bra pedagogik och Reggio Emiliafilosofi.  Var där idag på besök inför inskolningen nästa vecka och allt kändes bara såå rätt. Härligt att känna så som förälder inför en inskolning! Moje var lika glad och nyfiken som alltid när vi var där så jag känner mig trygg och lugn och är ganska övertygad om att han kommer stormtrivas (fast det vet man ju aldrig riktigt innan ändå)

.

 

.

.

Mojes förskola ligger också så bra. Bara ner för backen från där kvarteret där vi bor så är vi framme och närmsta grannar är polisstationen och slottet. Spännande för en liten kille! Min dagens är förresten ny gul blus med volanger från Maison Scotch Modesto, byxor Hunky Dory, väska By MB och sneakers från samma märke. Moje har fått nytt uteset från PoP (de har fått så extra fina barnkläder denna höst!) och skor från Kavat.

.

.

.

,

Så det var en del av vad vi har gjort idag denna torsdag! Nu ska jag dock lämna över barnpassning till storasyskonen och åka iväg och hämta lite paket innan det blir för sent (barnkläder väntar på posten)

.

.

Ha en härlig torsdagskväll alla!

,

,

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “TÄNK ATT DET ÄR DAGS NU

 1. Fina bilder och riktigt snygg outfit! Ja det känns alltid nervöst när dem börjar, skönt att det ligger så nära! Det är ju ingen garanti i stan att förskolorna har härlig gård, var och kollade till Smilla när hon skulle börja när vi bodde i närheten av er, och dem var inte superroliga, men det här är ju fyra år sen, och det var dock inte den som du menar som Moje ska gå på 🙂 Hoppas det kommer bli super!

 2. Stora killen! Förstår precis din känsla när man ska lämna dom på dagis, men så kul han kommer att ha 🙂
  Trevlig helg och tack för en super-härlig blogg.
  Kram!

 3. Men jisses, är han redan så stor gullisen, spännande! Inez går på RM-förskola, de började jobba efter den filosofin för ca 2 år sedan i samband med ny förskolechef och mycket ny personal, och jag tyckte det var ett enda stort flummigt kaos i början. Nu har de fått ordning på det och det mesta känns positivt, förutom att jag inte är så övertygad om att åldershomogena är det bästa..
  Gick Bea på Reggio? Hur är din uppfattning om denna pedagogik?
  /Catta

 4. Vilka härliga bilder med så tydliga färger rött-gult-blått-grönt! Lycka till med inskolningen, härligt att det känns så bra redan!

Comments are closed.