MYSIGAST HEMMA

.

.

Heeej Fredag!

.

.

Veckans bästa dag idag! Har precis kommit hem efter en mysig utflykt iväg till Åsby (stor handelsträdgård, café och interiörbutik) med mamsen och papsen. De och jag och Moje var där och köpte krukväxter och tulpanlökar och så tog vi en sväng in på gårdsbutiken för att göra inköp till helgmaten (bla massa högrev och ostar) Nu har H precis kommit hem (och kan ta över Mojster) och det är dags att hinna en sväng till Ica Maxi för att handla ”allt det andra”!

.

.

.

.

Här är verkligen min mysplats hemma. Hänger ofta i den här sköna mjuka duniga fåtöljen och den står så bra mitt i huset vid trappen på övervåningen. Här har jag som mamma i huset, och chef, koll på det mesta! Ja det känns verkligen som man är chef när man har en stor familj och planerar och styr och har koll på allt och får svar på hundra frågor varje dag. But I love it och jag tycker inte alls det är ”jobbigt” at ha barn som man ibland hör andra klaga över! Nej de är inte alltid underbara (ganska långt ifrån ibland faktiskt, älsklingarna) och man blir tokig emellanåt (att det ska vara så svårt att förstå att mammas ord är l a g!)  men nej det är inte jobbigt att ha barn. Det är mycket jobb att ha barn bara:)

.

.

Ha en härlig fredag nu raringar!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

21 kommentarer till “MYSIGAST HEMMA

 1. Hej Petra!
  Undrar var Howardfåtöljen kommer ifrån? Har provat flera st men alla har varit så korta i ryggen.. ser ut som din är högre.? 😊

 2. Åh vad jag håller med dig! Mycket jobb men inte jobbigt. Jag tycker att det är lite tröttsamt att hela tiden höra att det är så ”hemskt” att ha barn.

 3. Om jag också var hemmafru hade jag inte heller tyckt att det var jobbigt att ha barn. Och att ha en blogg går inte att jämföra med att ha ett lönearbete 9 timmar om dagen, borta från hemmet. När jag har semester är det inga som helst problem att hinna med barnen, vare sig för mig eller maken. Men de flesta människor går upp 06.00 på morgonen och kommer hem 17.30 och ska då laga mat, tvätta, förhöra läxor etc. Din sits är mycket privilegierad.

  1. Hemmafru? Det är inte min uppfattning. Jag har ingen blogg själv, men det ligger säkert väldigt mycket jobb bakom. Det vi läsare få se är ju bara det (mycket fina) resultatet.
   Oavsett jobbsituation, skriver jag under på att det är mycket jobb med barn, men absolut inte jobbigt att ha barn. Så fint formulerat. 😊

  2. 1. Jag är inte hemmafru. 2. Jag jobbar och driver två aktiebolag och jobbar mer eller mindre alla dagar året runt för att jag måste. 3 Jag har ingen semester och har inte tagit en enda föräldradag. Jag tar till stor del själv, och utan någon som helst hjälp utifrån, hand om ett stort hus, 4 barn plus att jag arbetar så att jag kan ta ut en bra lön och bidra till att försörja oss. 4. Jag tycker själv att jag har ett privilegierat liv och uppskattar det oerhört. Men mitt liv är sådant för att jag själv skapat mig detta liv, det är inget jag fått i knät. Min lön och mitt arbete och min framgång är ett resultat av mina ansträngningar.

   1. De vadar säkert i skit de med emellanåt. Att de inte visar upp det i vart och varannat inlägg beror ju på att det inte är säljande för varumärket och att det ger fel intryck. IKEAS slogan ”Där livet händer” känns ganska avlägset i många fall av bloggar eftersom allt verkar för bra för att vara sant. Men som sagt det är ju så för att de vinklat det just så. Jag tar allt vad bloggar och instagram heter med en nypa salt och fortsätter med mitt.

 4. Hej Petra!! Precis hemkommen från din småstad med massa ny energi och roligheter i bagaget 🙂 Frågade dig tidigare här om tips på matställen, och du rekommenderade Nya hattfabriken. Vilken tur att jag vi bokade bord där, för vilken mat, vilken service och vilken härlig personal!!! Har shoppat lite nytt också, så nu åker vi hem mot Uppsala igen och hoppas att det snart blir ett besök i den fina staden igen 🙂 Tack för alla tips!! Kramar till dig!!

 5. Toppen ändå att kunna jobba hemifrån o vara boss över sina egna arbetstider. Den flexibiliteten frisläpper en del tid att få ihop vardagspusslet, tänker jag?

 6. Så fint & mysigt ni har det:) Vill bara säga att du gör ett hästjobb & ett jäkla bra sådant! Förstår att du älskar det du gör för det speglar ju det vi får se, tummen upp för dig! Måste bara fråga om färgen ni målat på väggen, den är ursnygg har du färgnr på den? Fortsätt sprid all den fina kärlek & possitiva energi du gör ♡

 7. Hej Petra, så härligt med mysiga rum och MATTOR(!) Vart kommer mattan i från, kan du rekommendera den?
  Med vänlig hälsning, Hanna

Comments are closed.