VI HAR REDAN TJUVSTARTAT!

.

M.U.M.S

.

.

.

Heeeej söndagsbloggisar!

.

.

Hoppas ni har det fint! (vad ni än gör denna söndag!<3)

.

Själv sitter jag med nästan hela la familia (Trulle är kvar hos pappa i Sthlm) i bilen på väg på höstlovets allra sista utflykt och tänkte passa på och kika in till när jag ändå “bara är” (Och Mojelito sover:) Lolo och jag hade en så mysig dag igår och myste massor och lagade mat tillsammans i köket. Eller jag gjorde en smarrig tonfiskpasta (istället för fisksoppa som jag ju tänkt) och Lolo bakade en fantastiskt god saffranskladdkaka mmm. Tänk vad lite saffran kan göra för att få lite skön pre-julfeeling ändå. Och så hade jag köpt en amaryllislök (kunde bara inte låta bli på ICA) så blev känslan ännu mer j u l där i köket. Mycket mysigt! Så detta är nog rekord – den 4:e nov kickade vi gång jul 2017 haha (nästan iaf;)

.

.

 

.

Denna kladdkaka blev SÅ bra och är så enkel så den måste ni göra vänner! Och servera den med björnbärssylt och lättvispad grädde – väldigt mycket känsla av öjn och saffranspannkaka över det hela får man då..

.

.

SAFFRANSKLADDKAKA

..

100 g smör
1/2 g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
smör till formen

.

.

Sätt ugnen på 175°C.Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras. NJUT.

.

.

Ses lite senare igen snäckor!

.

.

KRAM

.
.
.

Rekommenderade inlägg

7 thoughts on “VI HAR REDAN TJUVSTARTAT!

  1. Samma här men med en saffransbulle även den från Ica. Sååååå ljuvligt gott med saffran. Får testa saffranskladdkaka nästa helg då det är farsdag.

  2. Härligt med lite julkänsla, man längtar. Krukan du har amaryllislöken i ser väldigt enkel och fin ut, var kommer den ifrån? Tycker det är svårt och hitta fina krukor. Kram 🙂

Comments are closed.