PÅ UTFLYKT TILL SKOKLOSTER.

Igår var det en regnig och ruggig dag och då gjorde vi en utflykt hit – till vackra slottet Skokloster inte långt från Sigtuna! Har ju en lite av en faiblesse för att besöka slott och jag tycker det är kul och viktigt att visa skatterna historia och kultur. Mina föräldrar lät mig och mina bröder besöka 100-tals spännande historiska platser i Europa som barn och det är jag såå glad och tacksam över. Detta var dock mitt allra första besök på just Skokloster och vilket häftigt slott! Sveriges enda privatbyggda palats och otroligt välbevarat och vackert, rekommenderar verkligen en tur dit (Igår och höstlovsveckan som var var det lite extra kul med spökvandring och Halloweenpyssel, vet inte om det är öppet året runt)

.
.
 

.

Ett riktigt mysigt slottskafé fanns det på slottet där vi åt lunch. Jag valde en blomkålssoppa med nybakt bröd som faktiskt var helt magiskt god. PPPPP (Skatterna fick enorma nygräddade våfflor och var väldigt nöjda de med:)

..

 

.

Spännande ställe tyckte både storasystrar och lillebror

.
,
 

.

Fantastiska salar och dekorationer och målningar, tänk vad de kunde och hade råd med! (Ovan friherrinnan Trolle-Uggla d.ä.)

...

.
 

.

Lite pics från vår mysiga slottssöndag blev det alltså idag

.

.

Nu – snabblunch stående vid köksbänken! Efter den – fortsätta komma ikapp med alla dessa jobb som ligger i hög och alla mail!

.

.

KRAM

.
.
.
 

Rekommenderade inlägg

5 thoughts on “PÅ UTFLYKT TILL SKOKLOSTER

  1. Gud så mysigt alltså!! Om man ändå bodde närmre… tihi 🙂
    Du borde definitivt få tävla ut en Stokkevagn här på bloggen till dina kära läsare tycker jag, gissar att många av dina följare har små eller väntat smått.. så mycket inspiration som finns här! Jag menar, de får ju jättebra reklam i fin-fina bilder på din blogg, vore ju en fin adventsgåva till dina läsare att tävla ut en Stokke Trailz eller varför inte den fins sängen ni hade till Moje när han var spädis?! Vore grymt kul om företag ville sponsra dig i en adventskalender, liksom kunna ge tillbaka sånt du själv gillar till dina läsare. Har du tänkt på det? Kram!

Comments are closed.