NACHOSEMLA ELLER SEMMELNACHO!

.

Beatrice i köket med dagens bak och söndagens fika! Kan ni gissa vad det är? Inte? Det där är minsann årets semla i form av nachos (ja det saknas ju grädde och mandelmassa på bilden så klart:)

.
.

.

Liten kille som också vill smaka “kakka”och som äälskar semla i alla dess former! Och det mesta annat i matväg också för den delen:)

.
.

.

Vi bjöd över mormor och morfar på annorlunda semmelfest a l a 2018 och vi ger nachosemlan hela PPPPP. Hur underbart gott som helst och så smart att ta en liten munsbit och själv välja hur mycket mandelmassa och grädde man vill hatull. Inget jättegap behövdes och ingen grädde på näsan fick man heller avdåna variant. Yes ett lite elegantare sätt att äta semla skulle jag vilja påstå!  Uppfinnaren av nachosemlan är Roy Fares och receptet kommer nedan:

.

.

.

Ingredienser nachodeg

25 g jäst
2.5 dl ljummen mjölk
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
1 nypa salt
8 dl vetemjöl

,

Gör så här:

 

Börja med att smula jästen i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser – vetemjöl lite i taget. Arbeta degen smidig.
Låt jäsa under bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje del så att den blir i samma storlek som din ugnsplåt. Lägg över den utkavlade degen på bakpappersklädd plåt och rulla med kruskavel. Låt sedan jäsa i ytterligare 15 minuter och grädda sedan i mitten av ugnen i ca. 5-6 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i lagom stora trekanter. Låt sedan svalna helt. Servera med mandelmassa och vispgrädde att dippa med. (Recept: Fridas bakblogg)

.
.

.

Efter fikamys så lekte Moje med mormor och SOM han lekte haha. Stackars mormor, ett  par timmar non-stop dansande/krypande/hoppande/byggande blev det nog för mamsen (fast hon tycker det bara är jättekul:) Och om någon kanske undrar över Beas ursöta klänning med krage och Mojes coola dip-dye-tröja så är det båda från Polarn & Pyret (fast Beas är gammal från höstens kollektion så den finns kanske inte kvar i butikerna. Tycker PoP fått mycket fräscht på senaste tiden!)

.

.

Ha nu en skön kväll! (Här blir det ett glas rött och ett nytt avsnitt av Bron – så himla läbbigt spännande)

.

.

KRAM

.
.
,.
 

Rekommenderade inlägg

5 thoughts on “NACHOSEMLA ELLER SEMMELNACHO!

  1. Låter gott!
    Fina kläder till fina barn!
    Kan du inte posta nya inlägg om Mojjes outfits? Ytterkläder till dagis såväl som ”finare” kläder etc.
    Och gärna hudvård och smink med 🙂

Comments are closed.