A P A

.

Jag har lånat hem en liten apa! Eller det är ju en stor och maffig och liite småläskig lampapa haha. Den är från Seletti och jag fann lampann på Midtown i Västerås och nu när jag ju plockat ner alla julstjärnor så ville jag bara ha något ”litet” lampljus i det här matsalsfönstret.

.
 

.

Vad tycker ni – är det en keeper!?!:)

.

.

Hellloooo snyggingar!

.

.

Åh hela två dagar utan så mycket som ett ”Hej”! Sorry!! Bad bad bloggerska men vet ni jag har verkligen haft fullt upp (och så tappade jag faktiskt lite bloggsugen häromdagen när saker jag skriver och visar ska analyseras och ifrågasättas i en oändlighet trots att jag förklarar och förklarar) Det har varit jobb (fotograferingar) som tagit tid och  så har jag fått ont i ländryggen och rumpan, eller det har jag haft ganska länge, så det har varit läkarbesök och nu ska jag bli röntgad så får vi se vad det är för fel på det. Plus barnen så klart och deras aktiviteter och så två kvällar i rad med gäster och middag hos oss (igår hade vi så kul med vänner och jag somnade vid 03 och vaknade av Moje Morgonpigg kl 06 imorse, gaaah…) Men idag har vi ingenting bokat alls och det är riktigt härligt det med. Har fortfarande pyjamasen på och ligger på sängen och sippar Cola-light och kollar på Bron medans lillebror sussar middag, mysigt mysigt.  Bea är iväg med pappa H en sväng och de stora är hos pappa M i Stockholm denna helg.  Ska dock snart rycka upp mig och ta en prommis med Moje i vagnen ner på stan för att tömma Hemmakväll på lite godsaker till ikväll – det får bli dagens största ansträngning:)

.

.

Önskar er en sköön lördagseftermiddag alla så ses vi snaaart igen!

.

.

KRAM

.,

.

 

Rekommenderade inlägg

46 kommentarer till “A P A

 1. Behåll för guds skull! Snyggaste (okej kanske lite läskig också) jag har sett på länge!

 2. Jag tycker det var både snyggt o coolt med den lampan! Vill bara säga att du har en fantastiskt bra blogg med olika innehåll. Kram till dig o familjen

 3. Förstår du tappar sugen! Du är fantastisk som orkar! <3
  Jag blir som alltid inspirerad. Bästa bloggen!
  Lampan är def. en keeper!

 4. Jag har själv en sådan apa fast hängandes. Jag älskar dom. Så det fick bli två möss också 🐭🐭😍

 5. Aldrig i livet att jag skulle våga ha den hemma! Fast jag är ju en fislisa med tvångstankar förstås….;)

 6. Cool lampa, men hade inte vågat ha den själv hemma när mannen jobbar natt 😂😂
  Måste kommentera ditt tidigare inlägg(träning/kroppshets) och alla arga kommentarer. Är själv 40, väger 73, bor i ett 70-tals hus med renoveringsbehov. Mitt liv ser inte alls ut som ditt, men älskar mitt liv. Jag blir inte provocerad el bitter på att du har en snyggare kropp el ett finare hus, tycker däremot att det är kul, intressant och roligt att följa din blogg och bli inspirerad. Fortsätt blogga och visa oss följare det du blir glad av att visa oss. Tack för en bra blogg

 7. Jag tycker apan hade varit finare med lampskärm. Jag har svårt för bara glödlampor sådär….känns varmare med skärm.

 8. Gaaaah! Nej, ingen keeper på apan, däremot har bästa inspirationsbloggen alla gånger ……Diggar den skarpt!
  Älskar att DU är just DU på gott och ont, folk verkar inte ha bättre för sig än att ha tusen och åsikterHoppas verkligen att du fortsätter
  Kram på dig…

 9. Strunta i dem som gnäller och klagar. Keep up the good work!!! Det försöker jag göra i förskolan varje dag 😉

 10. Har börjat tänka att om jag känner att jag bara måste ha en sak och tror att jag kommer tänka på den hela tiden om jag lämnar tillbaka den då behåller jag. Är jag tveksam så letar jag hellre vidare tills det känns helt rätt. Gör att man inte vill byta så ofta. Jag tycker också att aporna är fina och coola men var tyvärr beredd på att de dykt upp mängder av väldigt lika kopior i svenska hem från Kina som Ali express säljer både de hängande och de som står. Finns också liknande Men inte kopia på en del stormarknader så det blir kanske en ”tröttnar på att se den överallt” om ett litet tag men då kan du i och för sig plocka undan den. Fin där den står nu och känn med hjärtat så att du inte köper den just nu för att adventsljusstakarna åker bort utan att du faktiskt velat ha den ett tag! Brukar bli bäst i längden! Njut av helgen och hoppas du snart mår bra i ryggen igen!

 11. Du bestämmer väl själv om du ska ha lampan eller inte. Om du är tveksam så är det inte den rätta lampan för dig.

 12. Ja visst är det för jävligt när man varken får skräpa ner miljön eller lägga upp bilder på opererade magar utan att ifrågasättas.

 13. A keeper! Måste få inredningstips från en fellow Västeråsare…flyttar hem igen (i juni) efter nästan 10 år på Värmdö, var i Västerås hittar jag bra inredningsbutiker? Har Midtown på insta och gillar den butiken skarpt mycket, väldigt mycket jag. Finns det fler? Eller ska jag rensa rent bland butikerna här i Stockholm innan vi flyttar? Vill passa på att förnya lite…

 14. Lampen er kjempestilig, den må du beholde. Ha en riktig god helg og fortsett med din herlige blogg 🙂

 15. Jag håller med ett par till som kommenterat: bry dig inte om de negativa kommentarer, oftast är de bara avundsjuka 😉
  Älskar din blogg, sååå inspirerande.
  Kram på dig!

 16. Lämna tillbaka apan. Jag tror att du tröttnar på den inom kort. I så fal är den med råtta mycket mer en keeper!

 17. Kul liten apa! 😊 Och tycker du gör ett toppenjobb förresten. Låt inte de negativa kommentarerna ta för mycket energi från dig.
  Gillar boken du fick av din far en gång – den verkar vara jättebra! Accentuate the positive. 😊

 18. Behåll!
  Har en svart men så vill jag även köpa den underbara elefanten som är större än apan eller 2 små möss… Deras lampor är helt fantastiska !!!

 19. Hmmm nånstans tycker jag du borde känna dina läsare. Ibland känns det som du vill provocera?
  Ha en stark mage men keep it to your self…kan jag känna. De flesta kan inte operera sig..
  Ibland kan jag känna att du verkar lite osäker i dig själv då du måste påpeka lyxen och allt dyrt du handlar och hur perfekt ni bor och lever. Det behövs eg inte man ser det ändå. Lite midervärdeskomplex. Njut av livet och visa ödmjukhet…det kommer du långt på.

  1. Det som är intressant är att P uppenbarligen kommer från pengar OCH gärna vill visa det.
   De i min närhet som har haft en ännu mer priviligerad uppväxt (en del adliga dessutom) är mycket mer blygsamma i allt, det finns inget behov av att visa att det finns kapital.
   Så lite osäkerhet kanske, men oavsett en härlig inspo!

 20. Du kan ha åkt på inflammation i piriformis, denna luriga rumpmuskel som är så svår att komma åt och som kan ge ont både i rygg, höft och ben!

 21. Fy den apan hadde inte fått komma in i mitt hem ser skrämande ock kitshig ut och man undrar ju om inte barnen blir rädda.
  Nu ser du ju normal ut i kroppen men många glömmer att det blir lite slappt på armarna i den åldern så det är modigt att lämna ut sig så som du gör.

 22. Skitcool lampa, behåll! Blir väldigt inspirerad av din blogg, och förstår faktiskt inte varför folk som klagar läser den om de nu stör sig så mycket… 😡

 23. Angående kommentaren att du tappat sugen på att sluta blogga. Det tycker jag vore synd. Du är duktig på att skriva och engagera. Jag tror mycket kritik kommer för att vi nu i dag måste ta ett steg längre i miljöansvaret och alla bidra till att konsumera mindre. Kommande generationer kommer inte att kunna leva som många av oss gör med hög konsumtion och många resor. Jag beundras över miljöansvaret hos dagens barn. Jag beundras över hur mycket min 8 åring kan kring hur man kan förbättra miljön och bidra till att jordens resurser ska räcka åt alla nu och i framtiden. Däremot skräms jag och skäms att jag inte är hennes förebild här utan hon är min. Jag som förälder borde vara den som visar henne vägen och lever som hon får lära sig inskolan, men icke… jag fortsätter köpa och slänga som om jag har rätt till det. Jag tror det är många kommentarer som bloggare får räkna med i framtiden om man fortsätter att inspirera till köp och perfektionism. Tycker en stor förebild nu i Sverige är prinsessan Viktoria hur hon försöker inspirera sina barn i miljöansvaret. Om du vill visa magen eller inte är Ju helt upp till dig och din familj. Mina barn hade inte varit glada om jag som är 45 år hade visat magen på nätet, men de är tonåringar så det bidrar självklart att de tyckt det var pinsamt, så för deras skull hade jag avstått. Men tycker var och en gör som man vill. Sedan tycker jag vi kan vara vänliga i våra kommentarer även om man blir upprörd över inlägg som bloggare gör. Alla tänker olika och vi ska inte såra varandra för det. Trevlig söndag!

 24. Jag tror egentligen inte att själva mag bilden är så enormt provocerande. Det som provocerar är att man leds att tro att det ligger stenhård envis träning bakom. När bloggaren i annat inlägg berättar att hon tränat en enda gång på hela 2017…
  Alla som följer borde ju veta att det är skicklig retusch på de flesta av bilderna och det i kombination med en proffsig bukplastik samt en smal kropp från början ligger bakom denna bild.

 25. Jag håller med kommentaren en bit ovanför… känns faktiskt som du medvetet vill provocera ibland… att du vet att det kommer ta fart bland läsare samt att du verkar ha stort behov att glänsa och visa all lyx på ett litet fräckt och inte så ödmjukt sätt. Har också flera i min bekantskapskrets som har det mycket bra ställt men de håller en mer genuin och lågmäld profil. Trevligare !!
  Du känns lite skrytig tycker jag.
  Mari

 26. Hej! Ja tycker det är synd att du tappar sugen pga vissa kommentarer när du visar magen…du har visat rumpan på bloggen, lår som chockat …ha ha du borde veta nu att vissa inlägg provocerar vissa och så är det. Lite så får man nog räkna med om du vill du bli personlig med kroppsbilder så får du nog vara beredd på lite ”not fel så good” kommentarer…du repar dig nog och har gjort förr och i bland känns det lite som om du vill det…få igång oss..lite liksom…Hur som helst så är det alltid lika spännande att titta in hos dig jag har läst här länge och förvånas inte längre över besökares frispråkighet eller kroppsbilder på dig. Jag tror du har mer självkänsla än så än att slås ner av ”kritik”.. men så i bland undrar jag. Jag ser dig aldrig besvara kommentarer så snabbt som när du just får svar du inte vill ha..ibland är det nog bara bättre att strunta i sånt..Sen vill du väl få feedback back som nu med lampan..att vi ska tycka till…om magen..och den är snygg ..folk är avundsjuka helt enkelt…och det vet du med. I bland kan det också vara bättre att visa magen på ett annat sätt. Jag tror en före och efter bild varit bättre tillsammans i badrummet, provocerat mindre än snygga du på gymmet om du ville visa resultatet. Men du bestämmer ju hur du vill med dina bilder.

 27. Men herregud! Vad är det med folk i kommentarsfältet? Har ni gått bananas helt? Det är Petras blogg och dessutom hennes arbete. Det verkar inte spela någon roll alls vad hon gör eller ser ut. Alltid retar det någon. Är det så oerhört provocerande det hon gör scrolla vidare in på någon annan sida. Ni förpestar ju inte bara för Petra utan även för oss övriga läsare som tycker hon är toppen på alla sätt. Jag är dessutom övertygad att hon tar hänsyn till både miljö och konsumtion. Dessutom tror jag det hon köper i mångt och mycket har ett andrahandsvärde. Många fler än henne köper saker som inte går att sälja. Men det spelar ff ingen roll. Detta är en liten procent av hennes liv som hon visar upp. Vem är ni att döma? Jag säger det igen. Petra! Keep going och bry dig inte om dessa människor till surtanter!

  1. Hej jag vet inte om det var min kommentar som du kallade surtant. Jag upplevde inte att jag var en surtant. Jag tycker tom mitt inlägg var i en trevligare ton än ditt och att jag hade en allmän reflektion. Men jag är ledsen att den upprörde dig.

   1. Cilla! Jag syftade inte på någon specifik. Jag skriver ”Men herregud! Vad är det med folk i kommentarsfältet? Har ni gått bananas helt? ” En generell beskrivning. Även du måste väl se och uppleva att det finns otroligt många som kommentarer både nedtryckande och syrligt? Nättroll kallas det! Otroligt att Petra ens står ut. Jag som läsare upplever inte att det är speciellt kul att varken läsa eller höra någon annan spy galla varken det är över en person eller över en blogg. Då har man inget här att göra. Och att jag uttrycker DET tycker du är otrevligt eller är det ordvalet surtant du upprörs över? Du tycker inte det finns liiite värre upplägg att uppröras över eller ta åt sig över i det här kommentarsfältet?

 28. Preciiiiiiis….. mycket snabb att svara och försvara när det gäller sådant som inte ”passar” frun….. men när trogna läsare ställer frågor om var ett plagg är köpt eller en färgkod på husfasaden, då är det inte lika viktigt eller intressant att svara….

 29. Skrytigt !! What ?? Tycker faktiskt att Petra är en väldigt jordnära person och står för det som hon gör och säger !! En stark kvinna , som bjuder så mycket på sig själv och sitt liv ! Tycker att man kan strunta i att läsa och kommentera om man bara är elak som många faktiskt är i sina kommentarer 😔ja menar vuxna människor skärp er !! Jag älskar denna blogg och hoppas att Petra verkligen fortsätter länge till med detta som hon gör Fantadtiskt bra 😍kram på dig P 💕

 30. Jag håller helt med dig Anna..jag älskar också denna blogg och hoppas verkligen inte att Petra tröttnar..Det finns ingen annan blogg som ger mig en så härlig feelgood känsla som Petras..

 31. Jag tycker att det är jättebra att du inspirerar! Det är din blogg och då jag är intresserad av mat träning inredning och skönhet, så är din blogg perfekt för mig :-)! Det finns flera tusen bloggar och det är bara att välja de man gillar och vara glad!! Min dotter följer sminkvlogs, vilket jag tycker är helt o intressant, då jag sminkar mig på 1 minut. Men inte känner jag behov av att gå in där och skriva kritiska kommentarer för att jag inte fattar varför man sminkar sig i 30 minuter. Jag är väldigt ordningsam och har av en fd bekant fler gå ger fått bitter kritik för att vi har så undanplockat. Den familjen har också barn, men de har stökigare hemma. De kanske umgås mer eller gör något annat, men jag kan inte förstå Hur mitt städade hem kan påverka dem? Att folk orkar! Fokusera på det du gillar och får energi av! Tack för en mycket bra blogg som passar perfekt för mina intressen! Om du tex börjar skriva massor om hästar, så letar jag nog efter en ny blogg 😉

 32. Har du provat gå till en kiropraktor? Jag har själv ont i nedre delen av ryggen och rumpan och det är pga subluxationer (kotor på sniskan typ). Värt att prova om du ej gjort! 🙂

 33. För Guds skull! Behåll den INTE!
  Den är gräslig och passar inte in hos dig. Förlåt, men……

 34. Bry dig inte om sådant. Detta är din plats och du bestämmer. Vi som läser, läser för att vi gillar din plats!

 35. ”Coolest monkey in the jungle”, tyvärr på tapeten på flera håll, men nej… ingen keeper för min del.

Comments are closed.