PINK PINK PINK

.

Äntligen – nyfixade naglar igen! Det är en sak jag unnar mig med jämna mellanrum, att gå på salong och fixa fina fräscha naglar. Har en duktig tjej nere på stan (vet inte namnet på salongen tyvärr!) som alltid har drop-in-tider och som är snabb och det blir alltid bra. (Hon är lite smågrumpy, minst sagt, men det får man ta när det blir bra:)

.
.

.

Fick vårfeeling och valde en riktigt fräsch roosa. Mmmm.

.
.

.

och efter jag tränat idag så gick jag förbi affären och köpte nyttigheter till mellis (ofrivilligt rosa tema!) Och ännu några till magasins med inspo. Bla Femina! Brukar inte läsa just Femina, det är min mammas bästa tidning sen länge. Men den är bra! Är väl ”i rätt Feminaålder nu I guess”:)

..
 

.

På parfymeriet – lite nytt gloss i favvofärgen (No1 från Clarins) Gillar deras stiftglans bättre än det på tub faktiskt.

.
.
 

.

Rosa glans och rosa naglar – våren är på g (Nej det är den ju inte alls – typ tvärtom – men tiden går f o r t och snart är den här ska ni se:)

.

.

Ikväll ska jag och mina tonåringar se på film tillsammans här hemma! Något bra tips kanske??

.

.

Ha nu en mysig kväll så kör vi fredag imorgon!

.

.

KRAM

.
.
.

14 kommentarer till “PINK PINK PINK

  1. God morgon!
    Snygga naglar :).
    Sitter här och funderar över en sak. I kommunen där jag arbetar får man bara ha barnen på förskola och fritids då man arbetar, studerar. Dvs det är inte tillåtet att utnyttja barnomsorg för barnen då man tränar, shoppar, besiktar bilen, träffar vänner, fixar naglarna osv. Hur är reglerna i din kommun? Och hur ser det ut för er andra? Kan ni stanna till och handla mat innan ni hämtar barnen? Nyfiken! Trevlig helg!

    1. Så är det i alla kommuner, förskolan är till för föräldrar som arbetar. Det missbrukas mer och mer tyvärr!
      Att man stannar till och handlar tex lite mjölk innan hämtning av barn kan jag ju tycka är ok om man inte drar över tiden för hämtning.
      Med vänlig hälsning Monica

  2. Hej Petra!
    Det finns säkert någon ännu bättre icke-smågrumpy nageltjej i din stad. Skulle aldrig gå tillbaka till någon smågrumpy person!

  3. Fast Petra är ju egen företagare och kan ju därför lägga upp sina arbetstider precis som hon vill. Som egen arbetar man ju sällan 9-17. Kan tänka mig att hon jobbar både sena kvällar och på helger då det inte finns någon förskola öppen. Alltså inte hela världen tycker jag om man då fixar nagalarna eller tränar mitt på dagen, det jämnar ut sig.

    1. Absolut! Det tycker jag också. Men nu undrar jag vilka barnomsorgsregler som gäller i kommunerna runt om i landet. Inte vad gemene man tycker och tänker om det. Vad är tillåtet? Och en annan sak, vad blir påföljden om man inte följer reglerna? Blir man av med platsen? Får man betala extra avgift, böter? Berätta!

      1. Förskola är ju främst till för de som arbetar (som jag) Är du arbetslös (arbetssökande) får du ha barnet 20 tim och är du föräldraledig får du ha storasyskon 15 tim på dagis. Förskolan finns där för att föräldrar ska kunna jobba, söka jobb och ta hand om syskon och för att barn ska få umgänge, pedagogisk lärande och lek på dagarna. Det finns inga regler eller påföljder om man ex handlar mat eller tränar medans barnet går på förskolan. Vissa föräldrar hänvisar till friskvård och att många företag avsätter tid från arbetet för att de anställda ska bli hälsosammare och träna. Jag tror nog väldigt många föräldrar passar på att göra ärenden som att inhandla maten/träna efter lämning/innan hämtning. Jobbar man och betalar skatt som avsätts till omsorg så är det inte fel kan jag tycka. (Så länge man gör det inom rimlig tid och inte utnyttjar förskolan för att hinna med massa barnfria nöjen)Man känner i mammahjärtat om man är ifrån sina barn av fel anledning. Om man däremot inte har någon sysselsättning och enbart har barnen på förskola kanske för att få egentid (och pysslar med sitt privata) så blir det ju fel. Även om barnen har ett stort utbyte att få vara på en väl fungerande förskola. Jag BEUNDRAR verkligen pedagogerna på förskolan vi har, de gör ett fantastiskt jobb. Är otroligt tacksam att de tar så väl hand om min pojke och gan trivs så bra. För de som undrar så driver jag företag och jobbar alla dagar i veckan mer eller mindre. Moje är på förskolan 5 timmar om dagen och ofta hinner jag inte det jag ska utan får ”jobba klart” när småbarnen somnar. Men det händer ibland att jag tränar på förskoletid, för att kroppen och knoppen ska orka med, och jag ser det som en arbetsförmån och friskvård. (Och även att jag handlar mat om jag ska vara ärlig. Och lägger i en tvätt tex:/)

        1. Hej Petra!
          Menade absolut inte att du missbrukade det, ursäkta om det lät negativt.
          Du visar ju verkligen att du vill ha dina barn nära hela tiden och med tanke på hur du arbetar så blir det ju precis så som du skriver ovan.
          Med vänlig hälsning Monica

  4. Naglar (fin färg), tidning och träning – utfört, dokumenterat och vackert fotograferat! Ett inspirerande blogginlägg och ett väl utfört jobb!
    😊
    Trevlig helg alla! 🌸

  5. Härligt med rosa! !
    Jag måste bara få kommentera alla dessa dagisfrågor, så tröttsamt! Varför måste man ställa en sådan fråga här? Så himla provocerande tycker jag! Om nu vän av ordning stör sig så mycket och inte mår bra av hur Petra sköter sitt och känner sig misstänksam så kolla själv med kommunen. Denna fråga har ju dykt upp så många gånger under årens lopp. Hur många gånger ska det behöva förklaras?
    Jag njuter av alla inlägg och förstår utan att analysera allt för mycket att dessa inlägg, reklam mm tar mycket mer tid än vad Mojje är på dagis.
    Kram från Anna i Skåne

  6. Läser gärna denna blogg men ångrar mig ofta när jag går in o läser kommentarer. Underlig och sekundärkränkt stämning för ofta tycker jag tyvärr.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg