LUNCH TILL SMÅ SJUKLINGAR


.

Dagens lunch till mina små är serverad!

.

.

Hej Tisdagsblogg!

.

.

Yes vabruari fortsätter tuffa på här hos oss! Moje och Bea har feber och är allmänt hängiga och lill-prinsen är dessutom snuvig och hostig. Själv har jag börjat känna lite värk i lederna och huvudet är tungt, såå himla segt detta. Vill verkligen inte bli influensasjuk jag också nu, förutom att jag har saker som måste fotas och fixas i veckan så vill jag verkligen bli pigg, kry och stark igen! Vill ju snart kunna träna och ja liksom vara ”fit-for-fight” och som vanligt. L ä n g t a r till gymmet. Faktiskt:)

.
.
 

.

Lagade lite barnslig fish & chips till lunch, enkelt och gott! Torskfileér som friteras i kastrull i matolja (Frityrsmet: 1 tsk bakpulver
1 msk maizena, 2 dl vetemjöl, 1 dl mjölk, 1/2 tsk salt) lite pommes, kokt broccoli och världens enklaste barnsligaste sås (dvs bara lättcremefraiche med ketchup och så lite salt)

.
.
 

Men lille prinsen som brukar sluka nästan allt var inte så sugen idag. Mosig och varm och rödnäst och med rinniga ögon ville han mest bara dricka. Liten älskling<3

 
..

Bea åt med aptit iaf

 
..

.

Efter maten fick de banankaka och DET tyckte tom en sjuk Moje var mums! (Kaka är ju alltid kaka:) Banankaka är så bra lättfixat fika tycker jag och barnen älskar det. Recept på min saftiga variant ovan kommer nedan!

.

.

3 ekologiska ägg

2,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk kanel

75 g smör

2 dl mjölk

2 mogna bananer

4 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

.

Gör så här:

.

Sätt ugnen på 175 grader. Bryn smöret och låt det svalna lite. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda smöret med mjölken och blanda med mosad banan. Rör ihop bananblandningen med äggsmeten. Vänd ner mjöl, kanel, bikarbonat och bakpulver. Smörj och bröa en sockerkaksform (Min fina tvinnade är mormors gamla). Ställ in i nedre delen av ugnen och låt den stå inne i ca 50-55 minuter.

.

.

Ha nu en fin fortsättning på dagen snyggingar!

.

.

KRAM

.
.
.
 

Rekommenderade inlägg

8 thoughts on “LUNCH TILL SMÅ SJUKLINGAR

    1. Tänk själv! Knappast 1dl, gå på känn – använd ditt sunda förnuft! Jag lovar, du har ett!

  1. Yummy 🙂
    Kan jeg spørre deg om du er fornøyd med å ha marmorbord? Vi vil gjerne ha det som spisebord, men det er så mange som sier marmor blir så stygt?

Comments are closed.