UNICORNS(OCH YES NU HAR ÄVEN JAG INFLUENSA)


 

.Någon har hemma har helt snöat i på enhörningar (ja på det också:) Enhörningshuvudet över skrivbordet har jag hittat på Newport (och sovmasken som Bea prytt den med är från TGR)

.

.

.

Hallå vänner!

.

.

Jahaja, då var jag också drabbad av influensa! Hur seegt som helst och igår var det typ världens tuffaste uppgift att vara mamma med flunsan + dundermigrän PLUS febrig men dock väldigt aktiv ett-åring… Nej hann inte kika in till er tyvärr eller jag o r k a de  inte. Gaaaah. Vaknade med feber och tokjobbig migrän idag också och det enda enda som hjälper mig vid migrän är Zomig Nasal (som min älskling fick komma hem med då det var slut i lagret här hemma<3) Har ni också migrän ibland bloggisar? Det måste vara bland det absolut jobbigaste! (det och magsjuka, brrr) Man blir ju helt utslagen och jag tål verkligen inte några höga ljud vid mina attacker, vilket inte är optimalt med småbarn. Brukar muta skatterna att vara så tysta de bara kan (ni vet med nya spännande filmer och glass:) men vet ni vad ibland faktiskt kan hjälpa mig när jag får “känning”? Riktigt riktigt sura surisar funkar faktiskt. Ni vet sånt godis som nästan fräter i munnen. Prova det om ni har såna hemma men det hjälper bara om man mumsar dessa i tid (Dagens “migräntips” från moi;)

.
.

.

En fräsig och fransig unicornpinata hänger på dörren (det är ju snaart dags för kalas)

.
.

.

Men vad hjälper mot influensa? Typ inget va? Känns som många har samma åkomma oss nu, med evighetsfeber och andra förkylningssymptom. Den är ju lömsk den här influensan också för den kommer och går – ena timmen verkar Moje nästan må hur bra som helst och verkar frisk igen och så nästa så ser han ut som han har gått en boxningsmatch och snörvlar och hostar och har hög feber. Yes segt är det!

.

.

Hur mår ni förresten söta bloggisar, har ni klarat er från årets flunsa? Och har ni kanske något bra serietips kanske? (behöver något nytt att se!) Och kanske har ni tips på snabb och lättlagad och g o d middag som passar ett gäng sjuklingar?? Gärna lite stärkande mumsig comfort food:)

.

.

Oj nu verkar Vaianafilmen vara slut där ute i tvrummet (Moje är helt fascinerad av just den) så nu måste jag lämna lapen men vi ses ju imorgon!

.

.

KRAM

.
.
.

.

 

Rekommenderade inlägg

19 thoughts on “UNICORNS(OCH YES NU HAR ÄVEN JAG INFLUENSA)

 1. Förkylning och feber har vi inte klarat oss ifrån men influensan har Vi inte haft besök av på många herrans år.

 2. Nej va segt, hoppas du piggar på dig snart. Vi har haft lite av varje men inget ihållande som gått runt, dottern fick en magsjuke-släng som vi andra slapp, puh. Sen har det varit mest snor och hosta. Hoppas vi klarar oss från de värsta flunsorna.. Lider mest av kylan, nästa år måste vi dra till värmen den här tiden!
  Kryakram!

 3. Ja, trist med dessa åkommor som härjar runt. Är själv inne på min 8:e sjukdag!! Febern är borta men hostar och hostar… Orkade i alla fall fixa lite kycklingsoppa till mig och min familj idag, smakade bra faktiskt. Hittade receptet på Ica. Krya på dig! Kram Caroline

 4. Här har alla i familjen (två barn och en pappa) haft influensa. Jag klarade mig på något underligt sätt 😛
  Jag har också migrän men den blev mycket bättre efter att jag fött barn. Nu klarar jag mig med Naproxen, förut blev jag alltid superdålig och kräktes, så jobbigt!
  Jag tipsar om soppa, enkelt och laga, varmt och gott. Vår favorit här hemma nu är squashsoppa 🥒
  Krya på dig!

 5. Här Kommer ett superenkelt miggagstips som mina barn älskar! Jag har ”hittat på” det själv och har inga exakta mängder, men man ser liksom hur mycket man ska ta av allt.
  Koka nån sorts pasta. Jag brukar ta sån färsk Tagliatelle. Häll lite olja i en kastrull och ordentligt med körsbärstomater. (Det blir fint med en mix av röda, gula och strimmiga) Värm tomaterna tills dom blir mjuka och tryck gärna sönder dom så att saften kommer ut. Låt puttra en stund så att lite vätska försvinner. Häll sen på grädde och salta och peppra. Jag brukar ha i lite cayennepeppar också för att få lite sting. Koka ihop det här en stund och häll det sen över pastan i en stor skål. Över alltihopa lägger du en massa ruccola (eller babyspenat om man inte gillar ruccola). Sen lägger man dit en massa lufttorkad skinka. -Klart! Så himla enkelt och jättegott!
  Alltså:
  Tagliatelle
  Olja
  Körsbärstomater
  Grädde
  Ruccola
  Lufttorkad skinka

 6. Tror jag har haft varje åkomma man kan ha denna säsongen. Evighetslång influensa, bihåleinflammation, sen förkylning igen och som grädde på moset en släng av vinterkräksjukan. Men just flunsan verkar i år drabba många och länge men är inte så allvarlig. Man ligger nån grad eller två över sin vanliga temp, matt och halsont ena dagen, lite bättre andra dagen och sen drar det igång igen. Känner (och hör om många vänner och deras jobb) flera som haft samma grej och alla tycker det är lika konstigt.
  Hoppas ni blir friska snart iaf. Och jag kan ju inte tänka mig något mycket jobbigare än att ha migrän samtidigt som man har små barn hemma. Så krya, krya!
  Netflix:
  TV-serier/dokumentärer/filmer: The Blacklist, Designated survivor, Manhunt -Unabomber (dokumentär), Mindhunter, Unrest (Dokumentär om sjukdomen MS/CFS dvs kronisk trötthetssymptom – väldigt intressant), Aurie & Daisy (också dokumentär om två tonårstjejer som blir utnyttjade sexuellt och sen nättrakasserade av sina förövare), Reign om du inte redan sett den, dock nya avsnitt ute nu) The Big Short (film), 13 skäl varför, Arrow.
  HBO Nordic: Billions, The handmaid’s tale, Big Little lies (såklart), The L word, The Affair (finns på både Nettan och HBO).
  Hoppas det fanns något du inte sett.

 7. Serier på Netflix som jag tycker är super:
  Happy Valley
  Glitch
  Fargo (finns tre säsonger)
  Krya på er!

 8. Cardinal (superspännande, annorlunda kanadensisk polisserie, 2 säsonger, olika storyn), kommer inte ihåg om det var Netflix eller C More?
  Dr Foster (brittisk, Netflix, kvinnlig lökare som upptäcker att hennes man är otrogen…)

 9. Åh, kryakram till er. Vi ligger också för ankar. Tror aldrig jag varit så dålig förut. Vidrig influensa. Ont i ögon, ont i bröstryggen, huden, lederna, huvudet och febern som jag knappt får ner under 39. Och nu börjar luftrören jävlas.
  Men, bara att gilla läget och försöka vila och dricka sig frisk.
  The Fall på Netflix är mitt tips 👌🏾
  Återigen…kryakram

 10. Influensan check…inte kul detta år. Hade runt 39 i 1 v och va borta fr jobbet 7 arbetsdagar, dvs kom igen dag 10 först.
  Migränråd:
  Jag har migrän och jag fick Treo Comp utskrivet då ingen migränmedicin funkade på mig helt ut.
  Jag har med aura, så först får jag stjärnspel i ögonens nederkant el rakt över, sen tappar jag synfältet fläckvis, sen domnar jag i halva kroppen och tungan å näsan, sen kommer migränen 😉
  Men vid första känning av stjärnor tar jag en Treo Comp och då stannar allt av, känner inte ens av huvudvärk eller ngt.
  Den är bra då det är koffein i och man blir lite avslappnad av den också, så du spänner dig inte. Kan verkligen rekommendera den. Men bara ta vid migrän och aldrig annars.
  Sen går jag till kiropraktorn och rättar till i nacke, skuldror och rygg om det kommer flera dagar på raken. Om du inte har kollat dig hos en kiro så kan jag rekommendera det. Tror det är en gammal ridolycka som gjort att det ökat i mitt fall.
  Lilla ryggpasset kan du googla också. 4 yoga-övningar som ska vara fantastiska mot migrän. Jag har tagit tag i det nu igen.
  I somras när jag var på landet, så fick jag synbortfall, men ingen migrän. Gjorde det då och det försvann 🙂 Han som leder det har inte haft migrän sen han började med det, minns inte på hur länge men 30 år? En duktig yoga instruktör.
  Aja, gud vad jag tjattrar på hahha, men ville verkligen dela med mig.
  Trevlig helg!

  1. Åsa, du verkar dras med samma migränförlopp som jag. Jag får dock svårt att prata också, hittar inte orden och det blir osammanhängande. Så fort jag får känning gäller det att dricka massor med vatten, äta ngt som får upp blodsockret, andas djupt o vila. Då brukar det klinga av. Det är väl det positiva m aura, att man får en chans att stoppa det i tid. MEN-sedan jag började m nack/ryggmassage var tredje vecka har jag inte haft ett anfall.
   /Louise, Båstad

   1. Exakt så…jag ser att du har en röd tröja men kan inte få fram det hur mycket jag än vill hahha, utan stakar mig..Har blivit intressanta samtal ibland hihi.
    Va skönt att höra en till som har likadant. Känner du också att det blir som ett slags drömlikt stadium precis innan?
    Tar jag inte tabletten får jag en vidrig huvudvärk och kräks..
    Kram Åsa

    1. Ja, jag får overklighetskänslor, som att man är i en dröm! Skapar lätt lite ångest ibland när man går och känner efter hela tiden… men som sagt jag mår mkt bättre efter massage. Önskar er en skön (& migränfri) helg!

 11. Lider av kronisk migrän, dvs mer än 20 anfall/ månad.. så vet vad migrän innebär!
  Botox lindrar vid kronisk migrän. Annars rekommenderar neurologen
  750 mg Naproxen kombinerat med 200 mg koffein!! Testa😀😀

 12. Först av allt, krya på er! Influenssan verkar ovanligt seg i år… Och så till näst, varifrån kommer harlekintapeten? Väldigt fint med flera färger, hittar bara enfärgade överallt!

Comments are closed.