K Ä R L E K E N


 
 

Happy Valentines!

.

.

Åh idag är det kärlekens dag, hur härligt är inte det! Ja jag tycker det är alldeles perfekt att det finns en speciell lite extra romantisk dag på året att fira det absolut bästa som finns. Att tänk på kärlek och varma känslor och visa lite extra uppskattning till den eller de som betyder mest. Och det behöver absolut inte betyda dyra presenter och fancy middagar och raketer om man inte vill det! Att få ett hjärtformat brev från sin 9-åriga dotter där hon skrivit med noga skrivet snirklig och sned skrivstil att man är den allra bästa finaste mamman, åh så fint. Den bästa gåvan, att känna sig älskad och veta att man är älskvärd<3

 

..

 

.

Men kärleken är inte enkel, det kan vi nog alla skriva under inte sant:) Den går upp och den går lite ner och ibland stuprakt ner och älskar man så där på riktigt hett och innerligt med hela sitt hjärta så kan man också bli berövad på det. Man är ju bara så fruktansvärt sårbar när man älskar någon och det ä r läskigt och därför ska man se till att man är rädd om sin kärlek och inte ger den till någon groda. Jo några halvdana grodor måste man ju kanske kyssa när man är ung (ja herregud) för man måste ju liksom öva sig lite i början och lära sig vad som egentligen är prinsmaterial:) Men sen, sen när man blir äldre och man ska bilda familj och så, då behöver man ju verkligen finna den där riktigt rätta livskompisen. Den schyssta. Den som är ens andra halva och som behandlar en exakt så bra som som man förtjänar och vill bli behandlad. Som respekterar ens åsikter och känslor och som också gör saker för att man ska ha det fint och bra tillsammans. Och inte tvärtom.. Tänk att det blir så ibland i livet, att vi människor blir kära och älskar varandra och sen någonstans vänder det och det blir en fight istället. En tävling om vem som gjort vad eller vem som har rätt eller fel och vem som ska bestämma och millimeterrättvisor och kanske elaka ord.. Eller att man ger upp sig själv och börjar leva någon annans liv, att man inte lyssnas på och att man inte  få vara med och bestämma. Att kanske ignoreras och bli åsidosatt för att ens partner tycker att dennes önskemål i livet är det som ska komma först och är viktigast. Ingen förtjänar det, ingen alls.

 
.

.

Det kan ju vara så att jag tycker den här dagen är så härlig för att jag på riktigt har hittat en alldeles perfekt kärlek. Ja jag är tursamt så där genuint lycklig och jag hoppas att jag får känna exakt så här som jag känner länge (helst i evighet!) och jag är faktiskt fortfarande och nästan lite löjligt nog efter hela 12 år så där pirrigt kär i min man ni vet. Det känns som vi har varit ihop i typ 2 år och att han är verkligen den bästa för mig. Det allra viktigast när det gäller kärleken till H är nog att han respekterar mig. H lyssnar alltid på mig och mina ideér och åsikter och han tror på mig och jag vet att han  bara vill det allra bästa för mig och för oss som par och familj. Mina intressen och önskemål är precis lika viktiga för honom som hans, precis som det ska vara. Vi är ett par och ett team och vi vill åt samma håll. Men så klart har ju min man också sina sidor men vem har inte det:) Jag är ju själv hopplös inom minst 3 områden (tider, pappersexercis, ekonomi!) Men det är ju bara trivialiteter och sånt man får flippa över någon gång så där i månaden och sen kisa för alla de andra dagarna haha. Ja det är ett litet kärleksråd från mig så här på Alla hjärtans dag till er i relationer – stör ni er kanske på er mans/kvinnas slarv och slapphet eller ständiga smutsiga strumpor på golvet och annat konstigt jobbigt just din partner envisas med och inte ändrar på trots uppmaning – uuuut med irritationen några gånger om året! Rensa luften lite (obs! inte vara otrevlig på riktigt, man måst ju hålla sig till saken och problemet) så känns det liksom lite skönare sen och lättare att stå ut ett tag till med tokerierna. Vem vet, det blir ju kanske tom en förändring ett tag iaf? Och så får man ju bli så där lite härligt och hett sams och överens igen. Men vardagsgnabbas inte kära ni, det är inte bra för er relation och för eventuella barn att behöva höra. Ingen är perfekt, inte ens du, och alla gör fel ibland. Tänk på det. Och gå aldrig aldrig över gränsen när det gäller val av ord i era strider, åh några hemska elaka sådana kan såra och förstöra så mycket och kanske aldrig förlåtas. Så det klassiska, bästa och viktigaste rådet av alla – gör aldrig något du inte vill att din partner ska göra mot dig. Så enkelt ändå.

 
.

 
.

Hur ska man då visa all den där kärleken man känner? Det är ju också så enkelt! Förutom att vara en respektfull och en härlig rolig vän i livet så säg snälla ord ofta. Visa uppskattning genom att berätta vad din partner betyder för dig. Ge beröm, bekräftelse och smicker – det vill ju vi alla ha inte sant.  Och uppvakta och överraska lite då och då med saker du gör och behåll lite liite av ditt liv och dig för dig själv. Jag känner efter alla dessa år att H och jag nog inte vet riktigt allt om varandra och jag vill att det ska vara så. Det är liksom lite kittlande och spännande att allt inte är “utforskat”:)

.

.

Jag  har ju så många fina att älska och det är mitt livs största framgång! All denna kärlek jag får känna och har omkring mig varje dag, inget i världen går upp mot den. Det var lite krokigt även i mitt liv ett tag, som ni kanske känner till, men tänk att det kan bli så himla bra.

.

..

<3

.

,

Psst. Väska Twist & Tango, tröja Gina Tricot, byxor Dagmar

.,

..
.
.
.

Rekommenderade inlägg

18 thoughts on “K Ä R L E K E N

 1. Ååå så vackert och ärligt kärleksfullt skrivit man blir varm och lycklig av att läsa det och önskar att alla kunde känna så ❤️ stor alla hjärtans kram

 2. Så sant, en bra och sann kärlek är det bästa man kan ha. Idag firar vi 21 år som gifta, det är nästan halva mitt liv, fortfarande lika rätt idag som då ❤️❤️❤️

 3. Har följt din blogg länge, men aldrig kommenterat. Nu måste jag verkligen ge något tillbaka, efter allt som du faktiskt ger mig dagligen genom dina ord och bilder. Blev djupt berörd av dina ord om kärleken som inte alls är enkel. Håller med dig i allt du säger om hur viktigt det är att behandla varandra med respekt och överösa med kärlek. Just nu befinner jag mig i en situation där min “drömprins” pappan till min son och min äkta hälfti 10 år visade sig ha ett stort behov av andra kvinnor. Finns inte ord för hur ont det gör. Därför blev jag extra berörd över ditt inlägg och hoppas att jag hittar det du funnit en dag <3. All kärlek till dig, du betyder mycket!

  1. Nämen usch, stackars dig 🙁
   Han är bara att sparka ut och han lär ångra sig…det är då du är stark…de brukar ångra sig.
   Det finns ngt så mycket bättre där ute för dig. Ingen ska bli bedragen, det är fegisar som bedrar. Ynkryggar som inte kan lämna tryggheten utan vill både äta och ha kvar kakan. Det kan vi leva utan.
   Stor kram till dig.

  2. Tack så himla mycket för din hälsning och dina snälla ord vännen<3 Åh din situation är verkligen inte lätt och jag känner s å mycket med dig. Jag behöver inte skriva vad jag tycker du bör göra men tänk på att DU bestämmer över DITT liv. Du förtjänar att vara lycklig och det kommer du bli om du satsar allt på dig själv, ditt välmående och din son. Hur ont det än gör just nu så går det ju över, fast man inte tror det. Det kommer blir bra igen och kanske tom bättre än någonsin – ALLT är möjligt. Gör bra och kloka val som för dig dit<3

   1. Men vad glad jag blir, tack för fint svar! Det är det enda jag hoppas på nu, att det onda går över <3

 4. Vilken fantastisk text, den gick rakt in i hjärtat. Det är precis så det är. Jag har följt dig nu i många år, fortsätt vara den härliga tjej du är och tack för inspirationen du bjuder på.
  Kram Camilla

 5. Men så fint du skriver om din partner, tycker du verkar vara en ur-fin person. Tack för att du delar med dig här på din fantastiska blogg 😃
  Kram och ha en fin dag!
  PS. Superfin out-fit också.

 6. Väääldigt fin, vacker och berörande text.. <3 Bra pepp för kvinnor som kanske stannar i dåliga relationer utan respekt och tillit!!! Undrar bara om det du skrev att behålla lite av sig själv, har själv en fantastisk relation sedan sex år (efter en mkt dysfunktionell relation). Vi berättar ALLT för varandra och är helt transparanta så är nyfiken på vad det ger att behålla lite för sig själv?

 7. Det här måste jag säga var förbaskat bra skrivet! Det märks att du har varit med om båda delar. Jag lämnade ett asdåligt förhållande bakom mig som, precis som du beskriver, vände 180 grader och gick från otroligt kärleksfullt till extremt egoistiskt och respektlöst när vi fick barn. Jag fick slita livet ur mig helt själv med vår bebis medan min partner surade instängd på ett eget rum. Efter ett år fick jag nog och slängde ut honom och det var det bästa jag har gjort i hela mitt liv (förutom min son). Nu mår jag och pojken min lysande och jag har nyss träffat en man som verkar väldigt lovande. Till er som tvekar över ert förhållande, våga tänk er själva utanför förhållandet. Allt löser sig om man får en chans att må bra på egen hand. Kärlek till er alla!

Comments are closed.