I annonssamarbete med OCH ANNONSLÄNKAR FRÅN AV MIG VALDA FÖRETAG

GE OCH FÅ BEAUTYTIPS!

.

Jag ikväll! Avsminkad och ORDENTLIGT insmord. Som ni trogna bloggisar vet så är jag ett stoort fan av krämer och div behandlingar. Dessa gör faktiskt skillnad! Om man kikar tillbaka i mitt arkiv så kan man se på vissa bilder att jag hade en hud som var i sämre skick när jag började blogga (för många år sedan) än vad jag har idag när jag bryr mig mer om den – den var klart torrare och ojämnare då. GIVETVIS har den ju blivit äldre och dessa små tunna linjer som uppstår med åren har jag inga större problem med men pluffs och torrt och fnasigt och en ärrig aknehud vill jag ju inte så där hemskt gärna ha. Och inte heller sånt annat som kommer med åren och som gör att man kanske ser butter ut fast man kanske inte alls är det (tex hängande mungipor och veck mellan ögonbrynen..) Som jag nämt för er så är min hud inte alls flawless, nope den har sina ärr och jag får jobba för att den inte ska vara pluffsig eller yt-torr. Men jag har bra spänst i den och en helt okej fyllighet och det är jag tacksam för. Vet inte huur många gånger personer frågat eller helt enkelt påstått att jag gjort något med drastiskt med mitt ansikte – och då framförallt med mina kinder. Ja, jag ser ut så här, det är genetiskt (från mormor) och jag har aldrig någonsin gjort några ingrepp i kinderna (Tom fått riktigt elaka kommentarer om att jag både ser onaturlig, orörlig och konstig ut pga dem:() Det jag har gjort på klinik är alltså  botox mellan ögonbrynen för att slappna av i spänningshuvudvärksmuskler och inte bli så ”tung” (jag har inga rynkor i pannan) och lite botox i kråksparkarna. Jag gör även Restylane Skinbooster med jämna mellanrum (ÄLSKAR den behandlingen) för att få fukt och spänst i huden och så liite plut i läpparna med Restylane Kyss ett par gånger om året (Nu är mina läppar ganska nygjorda så ni ser säkert lite skillnad där)

 
 

.

I ny militärgrön stickad tröja jag fått av mitt <3 (Från Ralph Lauren)

.
.

.

Lägger ganska bra med pengar på krämer ska jag erkänna men kvalité och resultat är som natt och dag! Den som påstår något annat vet inte vad den pratar om:) Jo har man problemfri snäll hud så kan man ju kanske smörja in vad som helst men ska man gå på det lite tunga artilleriet så behövs BRA krämer. Vi som har en hud som strejkar om vi inte sköter den exemplariskt och är kräsen och vi som vill få in fukt ordentligt och ”plumpa och peela och boosta” behöver annat än vanlig Niveakräm, så är det bara. (Jag har provat det mesta så jag vet:) Det är också stor stor skillnad även mellan de dyrare märkena och dyrast behöver inte alltid vara bäst (Tips – gå inte på lyxiga sminkmärkernas dyraste krämer utan satsa hellre på de professionella märken som mest bara satsar på hudvård)

.

Så idag, eller ikväll  är det ju för det blev ett väldigt fullspäckat schema idag, så tipsar jag lite om min allra bästa krämtips! Ett gäng produkter som jag använder dagligen och som levererar preciis vad de lovar också. PPPPP produkter!

.

.

.

Jag använder inte bara en serie från ett märke utan jag plockar lite godbitar från flera. De jag visar passar alltså en hud som är yt-torr och har fina linjer och som behöver MASSA fukt. Ovan har vi mina superprodukter från Exuviance: 1. Peeling som helt enkelt är grym. Har inte använt den här peelingen superlänge men är redan kär i denna produkt. Peelar ordentligt med massa fina korn utan att irritera. 2. Ögonkräm som reducerar pluffs och mörka ringar rejält. 3. Retinol! Ett djuperverkande specialserum för förnyad lyster och spänst.

.
.


.

Ska du har riktiga proffsgrejer så ska du köpa sånt som kommer från en RIKTIG klinik:) Nej men på allvar så är Akademikliniken bäst på det mesta inom skönhet i Sverige och deras lyxiga hudprodukter är FANTASTISKA. Ovan ser ni mina guldkorn (som tyvärr börjar ta slut – panik!) 1. Ansiktsvattnet Berry Toner. Ett mycket trevligt återfuktande ansiktsmist som jag använder när som jag behöver en extra fuktdusch. Har med i väskan och sprayar på lite då och då(och den är perfekt att sätta makeupen med också har jag märkt!) 2. Detoxserum som gör huden så mjuk så mjuk. 3. Anti-age-solskydd – jättebra, proffsigt och lätt . Jag använder alltid solskydd när det är sol ute – man lär sig med åren vikten av detta mina vänner! Det finns så mycket bra bus nu för tiden och det använder jag året om (Kanske skulle tipsa om det i ett annat inlägg?) 4. GLOW OIL. Akademiklinikens mycket lyxiga guldolja som är superdryg och ger extra wow. Jämnar ut hudton och ger fin extra lyster under dagkrämen. Räcker hur länge som helst. (Jag har använt min i snart ett år!)

.

.

Att hitta en suverän ansiktsmask är inte det lättaste! Det är en djungel där ute och jag vet inte hur mycket pengar jag lagt på masker som lovar massor men håller nada. Jag älskar bra masker och sover gärna med dem då. För mig finns bara två typer av masker 1. Hyaluronsyre-sheetmasker som denna är grymma. man blir så där härligt plumpigt nästan plaskvåt av dem efteråt. Har ni inte testat Hyaluronmask så måste ni – ger ett riktigt askungeglow och toppen om man behöver en fräsch fuktboost inför något speciellt. 2. Tjocka goa riktigt krämiga masker som ger massa näring till huden. Tydligen ska de vara gula i färgen för alla mina bästa masker har varit just gula. Ovan ser ni min Anti-age-mask från Dermalogica med multivitamin som har räddat min yttorra vinterhud.

.
.

.

Och så har vi då ansiktskrämen och jag använder nattkräm på dagen också för den är det helt enkelt mer ”kräm” i! Dyr som bara den är Elisabeth Ardens Prevagekräm men det är den bästa bästa bästa jag någonsin haft (och den är gul!) och dryg som bara den så den är faktiskt värd i långa loppet (dessutom har den pumpfunktion så man tar aldrig för mycket och den håller sig fräsch) Finns att köpa här (Och just nu får man visst en extra burk på köpet om man betalar för två så kanske gå ihop med några vänner och beställa varsin? Så smart ju!)

.

.

Yes krämer har jag full koll på och tipsar gärna er! Men vet ni – jag behöver akut fylla på mitt make-up-kit här hemma (det är katastrof) och efterlyser nu era allra allra bästa sminktips. Vilka make-up-produkter är dina allra bästa? Vilka mirakelpuder och concealers och pennor och primer och skuggor finns det egentligen?? Kanske är kul för er andra läsare också att veta tänker jag.  Är och har alltid varit halvdålig på just make själv (använder inte så jättemycket) så hit me raringar med era beautysecrets:)

.

.

Nu ska jag krypa ner i sängen här (är suupertrött just nu faktiskt) men vi ses ju imorgon igen!

.

.

KRAM & SUSSA GOTT!

.
.

40 kommentarer till “GE OCH FÅ BEAUTYTIPS!

  1. Åh jag älskar också krämer, måste testa ansiktsmasken! Bästa foundation är från Sensai och heter Flawless Satin (el nått sånt) dutta in med en beautyblender, för att få mer glow (istället för puder, är också yt torr och gillar inte den kakiga torra känslan i ansiktet) så kör jag ID mineral foundation m puderborste ovanpå foundation. Flytande concealer från Clarins eller Elisabeth Arden är dem bästa för mörka ringar under ögonen! Använder en facemist nu från Tromborg som doftar så fräscht och är riktigt grym. Ah, älskar smink! 😻 Kram

  2. Bästa concealer ever är Touche Éclat fr YSL. Och jag har fastnat för By Terry. Men även för norska Camilla Pihls nya prisade hudvårdsserie som ännu inte finns i Sverige (beställt mina fr Finland). Mineral foundation fr ID som jag applicerar med mineralborste fr samma märke. Och alltid mascara fr Lancome, just nu en brun som ger mycket mer naturligt intryck än en svart!

  3. Glömde nämna Babor. Älskar Babor och då framför allt deras ampuller som är oslagbara!

  4. Tack för alla superbra tips! Men vad använder du för rengöring? Jag har provat det mesta och tycker nog att Nimues produkter är bäst men är lite nyfiken på vad du använder. Vill mycket gärna höra dina bästa BUS-tips! Tack för en jättefin och inspirerande blogg. Alltid snygga foton! 👌🏻💫

    1. Tack själv för gulliga ord! Jag använder faktiskt mest min vanliga duschtvål som innehåller olja. Lägger sällan extra på just rengöringen utan kör peeling ett par-tre ggr i veckan istället:)

  5. Ett gratis alternativ är att dricka vatten under dagen. Så fort jag får bubblig dålig hy eller irriterad och torr så har jag druckit för lite. 1,5-2 l/dag är en ren och gratis mirakelkur och jag är en torris och har känslig hy. Vi behöver fukt även från insidan och inte bara utifrån. Ta i lite gurka eller apelsinskivor å det blir supergott.
    Ett annat gratis tips, igår testade jag att ta lite bakpulver å vatten i handflatan och masserade in med cirkulerande rörelser i ansiktet. Skölj av och rengör ansiktet noga efter. Persikohy idag 🙂 med fin lyster.
    Cliniques Moist surge nattmask är super 🙂 och inte så dyr, älskar alla deras produkter jag har provat by the way.
    Ögoncreme har jag aldrig hittat ngn som gör ngn skillnad och jag har provat tex Biotherm, funkade inte för mig. Menar för de fina rynkorna/linjerna runt ögat. Ngn som har tips så tar jag gärna emot 🙂

    1. Super bioactive lifting eye serum från Estelle &Thild är toppenbra, har märkt skillnad på de fina linjerna runt ögonen sedan jag började använda denna!

    2. Jag tycker att kokosolja är super. Låter banalt men jag tycker verkligen att det slätar ut. Plus billigt och miljövänligt.

  6. Åh vad jag tyckte om din tröja! Precis min gröna färg, funderat på att införskaffa någon liknande 🙂 Jag hittade in på din blogg för några veckor sedan och ville bara säga att jag tycker den är väldigt mysig!

  7. Ingen som belyser icke djurtestade produkter!? Skandal!
    Kolla här innan du köper!:https://www.djurensratt.se/icke-djurtestat
    Produkter från ”äkta kliniker”…hmm….innebär i detta fallet djurtestat! Akademikliniken finns INTE med bland godkända märken.
    -Så om man med gott samvete kan smeta på krämer eller smink där djur fått lida för vår skönhets skull, är bara för tragiskt.

  8. Och här kommer jag med min Niveakräm… Använder anti-age och har gjort i massor av år. Har provat massor av krämer både dyra och billiga men för mig är Nivea outstanding och den har solskydd. Som sagt ingen kräm är för alla utan man måste prova sig fram och inte dissa någon pga av ett ”vanligt tråk namn” (bakom tråknamn ligger oftast stora investeringar och de har råd att forska och testa sina produkter) . Prova är det som gäller och inte att gå på alla reklam som finns bla på många bloggportaler.

    1. De var bra! Använde krämerna ett par månader och använder fortfarande rollern varje vecka:)

  9. Jag är precis som du en riktig torris ( huden då alltså, inte i övrigt 😉 ). Måste tipsa om
    REJUVENATING TREATMENT MASQUE från Excuviance. Bästa ansiktsmasken ned supermycket fukt. Även fotsalvan från samma märke är toppen både till fötter, händer och nagelband.

  10. Åh, vilka bra tips. Använder själv dagcreme från AK med spf 50 och den är toppen! Ögoncremen du tipsade om måste jag testa! Jag såg att någon undrade vad du tyckte om Swish clinics produkter, det undrar jag med!
    Kram från Anna i Skåne

  11. Concealer Helena Rubinstein magic concealer, foundation Clarins True radiance och Sensai Flawless satin foundation, solpuder Sensai Duo bronzing powder, puder Sensai Translucent loose powder eller Laura Mercier loose setting powder, mascara Be Long Mascara och gärna Kicks Beauty lash primer under. Lancome Blush Subtil….ja det är några av mina makeup favoriter till min +40 hud. Exuviance har riktigt bra hudvårdsprodukter! 😊

  12. Säger som flera andra Sensai flawless foundation och deras translucense loss powder är bäst<3
    Nu har jag precis börjat med deras nya concealer också och det känns som att lägga på en ögoncreme!

  13. En UDPP (primer) och en NAKED-palett från Urban Decay är ett måste! Täcker basbehovet. Deras eyeliner är bra också!

  14. Dermalogica anti-age primer
    Chanel BUS för ansikte (den mörkare)
    Benefit PORfessional porefiller
    MAC Cosmetics har de bästa läppstiften, rougen och sminkborstarna
    Chanel eyeliner o kajal samt deras Les Beiges-serien m olika (smink)puder
    Sensai eller Guerlain terracotta bronzer

  15. För bara några månader sedan så samarbetade du med Swiss clinic och la upp flera inlägg med deras produkter. Vad tyckte du?

  16. Men det är ju från Restylane skinbooster du får det där hamsterutseendet, samma kan man se på exemplevis Petra Tungården mfl.

    1. Hamstrar är gulliga:) Nä man får faktiskt inget ”speciellt utseende” av Skinbooster. Man kan få det av botox och av fillers som fyller ut och ändrar. Det jag och Tungården har gemensamt är höga kindben (Hamsterkinder är btw låga hängiga kinder – alltså det motsatta;)

      1. Nej det är inte kindbenen, det är det där plufsiga men som jag inte tror att du själv ser som så många andra som gör lite för mycket..

        1. Alltså Lisen Hur är du funtad? Helt sjukt hur du kan skriva sådär om en annan människa! Skäms!

  17. Du har jättefin hy! Vad har du för läppstift/läppglans på bilderna? Precis lagom färg, ser naturligt ut.

  18. Älskar krämtips!
    Fransk apotek är ju en guldgruva för krämfantastaer med bl.a. Caudeli och bioderma rengöring
    Har nu Maria Åkerblom balm för torr vinterfötter( som försvarets hudsalva men bra mycket glammigare) ska testa exjuviance, har tyckt att de känns lite för ´lätta` för medelålders hud;)

  19. Glömde Chanels compact foundation puder, mycket lättare än flytande foundation

  20. Hej Petra,
    Tack för fantastiska tips. Funderat ett tag på skinbooster. Är det Akademikliniken som du rekommenderar eller var går du! Tack igen för underbar blogg😊

  21. L300 från Apoteket. Den blå. 🙂
    Finns även i Ullared. Billig där. 🙂

  22. Här kommer absolut bästa tipsen för basen ;)! Ett måste är Peter Thomas Roth 24 karat guldprimer!! Och absolut bästa foundationen genom tiderna är.. Armani designer lift! Och till concealer.. helt klart by terry! Har testat allt och jobbar som hudterapeut ;)!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg