TÅRTGENERALEN

.

Nu så här på måndagskvällen måste jag bara kika in igen och tipsa om filmen jag, Lolo och Bea såg igår – Tårtgeneralen! Filip och Fredriks bok om originalet Hasse P har nu blivit film och är vääldigt populär både hos kritiker och publik. En tragikomisk film om  Småstadens (Västerås) grannstad och pyttestad Köping och dess originella figurer på 80-talet. (Handlingen snabbt – Hasse P, som är en högst misslyckad entreprenör, drömmare och a-lagare, får för sig att Köping ska hamna i Guiness rekordbok genom att de ska baka världens längsta smörgåstårta. Anledningen till att han vill göra detta är att Köping blivit utsedd till Sveriges tråkigaste stad av Jan Guillou på tv. Handlingen som utspelar sig är alltså sann och man upplever den genom Filip Hammars barnögon) Jag tyckte verkligen om filmen, Persbrandt är helt briljant som Hasse P (även de andra skådisarna är helt fantastiska) och man blir alldeles varm och tagen av själva storyn. Eftersom filmen berättas nästan som en saga var det lätt för Beatrice att förstå och hänga med och hon tyckte också att filmen var bra “Ganska äcklig ibland fast bra!” (Yes det är ju lite oskyldigt naket med) och jag fick viskande förklara de lite tragiska och sorgsna scenerna. Tårtgeneralen är en annorlunda och udda film som sticker ut och som man minns (och jag ÄLSKAR även Filip Hammars pappa som också är en fantastisk figur i filmen – påminner en hel del om min egen älskade paps<3)

..

 

 
 

Jag ger Tårtgeneralen hela PPPP+!

.

KRAM

.
.

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “TÅRTGENERALEN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *