I annonssamarbete med BABYSHOP

ANNANDAGPÅSK HOS OSS

.

Igår var det då dags för Annandagpåsk och ännu mer påskfirande! (Och nope jag hann bara inte kika in till er bloggisar och förlååt att jag alltså inte hann lura er på 1:a april i år heller! Skärpning!:) Ovan ser nu lillebror Maurits och storasyster Lovisa (det är ju så de heter ”på riktigt”) mysa i soffan i vardagsrummet. Blommiga påskklänningen Lolo har är från Bikbok och Mojes urgulliga set med palmkofta och byxor med revärer kommer från Babyshop (Tröjan finns är från The Bonnie Mob och finns här och byxorna är från   Gardner & the gang och finns här)

.
.

.

Älskar coola barnkläder med roliga detaljer! En tiger med rosa tiara är liksom aldrig fel och vad som v e r k l i g e n inte är fel är när kläderna är ekologiska som dessa är. STORT gilla på det:)

.

.

.

Påskmys!

.

.

Min lillebror och hans söta familj kom från Stockholm och åt påskmat med oss. Vi bjöd på lammfilé med rödvinssås och rotfruktsgratäng – en favoriträtt vi gjort måånga gånger. Lite lyxigt att bjuda på och inte alls svårt att laga! Recept kommer nedan.

.
.

 

M U M S – detta måste ni bara prova!

.

Recept beräknade på 10 personer

 

 1,5 kg lammfilé eller lammrostbiff

1 näve färsk timjan

1 näve färsk rosmarin

1 näve färsk persilja

1 näve färsk basilika

2-3 vitlöksklyftor

1 citron

smör

salt + vitpeppar

.

Gör så här:

.

Detta är alltså som jag gör lamm! Först – sätt ugnen på 225 grader. Sen saltar och pepprar jag fileérna och bryner dem i smör. Efter det hackar jag örterna och blandar dem med smör och pressad citron och gnider in i köttet och lägger dessa i en ugnssäker form. Skiva vitlöken tunt och sprid över lammet (dessa tar du bort innan servering)  Sätt sen in formen i ugnen och ta ut lammet när innertemperaturen visar ca 60 grader. Linda in köttet i fuktigt smörpapper och låt det vila minst 15 minuter.

.

.

18 potatisar
4 morötter
3 palsternackor
3-4 vitlöksklyftor
1 purjolök
6  dl mjölk
6  dl grädde
2 1/2 tsk salt
2 1/2 krm peppar
1  dl färsk hackad timjan
1 1/2 citron (rivet skal)
7 1/2 dl riven ost

 

Gör så här:

.

Sätt ugnen på 225°C. Skala och skiva rotfrukterna och vitlöken tunt. Skiva purjolöken. Koka upp mjölk och grädde. Tillsätt salt och peppar. Lägg ner rotfrukterna och vitlöken, sjuda på svag värme tills de börjar bli mjuka. Rör om försiktigt då och då så att det inte fastnar i botten på kastrullen. Rör ner purjolök, timjan, citron och hälften av osten. Häll över i en ugnssäker form och strö över resten av osten. Sätt in mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

..

6 dl gott rödvin
6 dl god kalvfond (utspädd)
4 schalottenlökar, hackade lite grovt
15 vitpepparkorn
2 lagerblad
Färsk timjan
Salt
Smör

.

Gör så här:

.

Gör egen fond eller köp färdig på till exempel saluhallen. Du kan också använda koncentrerad fond eller buljongtärning, men då måste den spädas ut med vatten till önskad mängd. Bryn hälften av löken i smör. Tillsätt vin, resten av löken, vitpepparkorn och lagerblad. Reducera på kraftig värme tills hälften återstår Tillsätt fond och en näve färsk timjan. Reducera på måttlig värme tills hälften återstår. Sila, smaka av med salt och blanka av med en rejäl klick smör (Om du tycker såsen är för tunn kan du röra ut lite sås med maizena och sen hälla i, det brukar jag göra:)

.

 

.

Till efterrätt blev det påskig Pavlova! Lite Pavlova är ju också ett sånt där enkelt och säkert kort:)

.

.


6 rumstempererade ägg
3 1/2 dl socker
1 liten nypa salt
2 tsk majsena (majsmjöl)
1 tsk ättika 1 burk lemoncurd
5 dl vispgrädde
frukt och bär efter smak och tillgång

.

Gör så här:

.

Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggulorna från vitorna. Det får inte komma minsta gnutta gula i äggvitorna, då stelnar de inte.
Vispa vitorna till ett tjockt, hårt skum. Vispa i sockret lite i taget tills äggvitorna blir glansiga och toppiga. Vispa till sist i saltet, majsenamjölet och ättikan. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 1 timme. Ta ut och svalna.
 Lägg försiktigt upp marängen på ett fat och klicka på vispad grädde och mjuk lemoncurd (värm den lite) som du drar runt med en gaffel. Dekorera med färska bär (Jag strösslade över gula citron-vitchokladknappar). Klart!

.

.

Nu ska vi ta alla barn och åka iväg på en liten utflykt här!

.

.

Ha en mysig eftermiddag så ses vi snaart igen!

.

.

KRAM

.
.
.
 

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “ANNANDAGPÅSK HOS OSS

  1. Allt du gör ser så himla fint och gott ut💙.. Jag tycker du är otroligt ”duktig”!!

  2. Åh; det ser aningens bättre ut än hur min påskmiddag blev 😂. Men hur är det med pavlovan, behöver man vara halvproffs?

    1. Åh, nej man behöver inte vara halvproffs. Jag är urdålig på att baka och lyckades göra en perfekt pavlova till vår påskmiddag. Var bara noga med en helt ren bunke att vispa i och ingen gula i äggvitan. Lycka till!

  3. Allt är så lyxigt hela tiden!! Allt måste verkligen beskrivas som lyxigt, lyx lyx lyx. Känns som fokuset i din blogg enbart ska vara att allt ska vara så lyxigt. Annat känns väldigt oviktigt

  4. Mums! Så gott det ser ut! Fina formar som maten ligger i. Vart kommer de i från?

Comments are closed.