H A P P Y E A S T E R


.

Årets påskaftonsmorgon kickades igång precis som alla andra påsaftonsmornar! Alla skatter väcktes tidigt och så var det dags för äggjakt ute på gården..

 
.

.

Och i år var Maurits med på jakten för allra första gången! Åh så mysigt och lillebror tyckte det var jättespännande (och säkert jättekonstigt)

.
 

.

Men innan påskäggen öppnades var det dags för frukost! Nybakta scones och marmelad och så kokta ägg då serverades i matsalen (som ingen åt haha. Vem vill liksom ha kokt ägg när det finns varma scones??:) Och påskiga Trisslotter fick alla! Vi är löjligt förtjusta i Trisslotter i vår familj (en gång när jag och H var nyförälskade och åkte på semester så köpte vi med oss 180 lotter. Craazy jag vet och nej vi gick inte med vinst;)

.
 

.

De stora äggen som skatterna fick av oss var fyllda med bla doftljus, lyxigt thé, parfym, hårvax, strumpor, leksaker, böcker, kex + russin (Moje) och Lindtchokladfigurer. Mycket uppskattat! (De stora fick även mindre ägg med bara ”vanligt godis” också)

.
.

.

Bea påskmyser i vardagsrummet!

.
.
.
 

Sen gick vi på låångpromenad genom Småstaden! Så fint väder och härligt att komma ut och röra på sig (så kikade vi in i Domkyrkan på vägen hem och pratade med barnen om v a r f ö r vi firar påsk! Kändes fint och bra. Trots att vi ju inte, som ni redan vet, inte på något vis är troende:) Efter prommis blev det sen påsklunch med H´s köttbullar och min västerbottenpaj bla, mmm

 
 

.

Sen var det dags för mig att äta mitt påskgodis! SÅ himla gott och lyxigt, mums mums.

.

.

Nu är jag så mätt så jag nästan håller på att spricka här! Ojojoj. Tur att det bara är påsk en gång om året:) Ikväll ska vi bara vara hemma och softa i soffan och se på film – mysigt.

.

,

GLAD PÅSK till er mina kära bloggisar! Hoppas nu njuter dagarna och ledigheten riktigt ordentligt<3

.

.

KRAM

.-
.
.

16 kommentarer till “H A P P Y E A S T E R

 1. Mysigt😊. Hur menar du då? Varför förklarar du för barnen i kyrkan om varför vi firar Påsk och samtidigt säger att du inte är troende? Bara en liten undran😊?

  1. Nog kan man ju förklara den kyrkliga historien bakom påsken fast man inte själv är troende eller hör till kyrkan?

   1. Jodå det kan man göra. Inte min mening att säga ngt dumt utan jag kan tycka att ämnet är intressant att prata om. Många gifter sig i kyrkan utan att vara troende, vilket jag tycker är märkligt, om man är ateist kanske det vore bättre att gifta sig borglig. Det finns hur mycket som helst att diskutera inom detta ämna😊

 2. Men det är väl fint att förklara varför vi har denna tradition. Man behöver väl inte tro på det själv men det finns ju en historia bakom varför vi firar, eller hur Chattis?! Förstår inte riktigt din kommentar!
  Kram från Skåne

  1. Som jag skrev ovan…jag tycker att ämnet är intressant och alla tycker vi olika. Jag förklarade bara min åsikt.

   1. Jag hänger inte med heller riktigt, tycker du icketroende inte ska besöka kyrkan alls? Att veta ursprunget till varför vi firar högtider tycker jag ingår i allmänbildningen och det bör man väl ha lite koll på vare sig man är kristen eller ej.
    Vi är inte troende alls men besöker gärna kyrkor när vi reser. Det är vackra byggnader som ofta har en intressant historia.

    1. Har aldrig sagt ngt om det, det är klart att man ska besöka kyrkor när man vill. Jag hade bara en liiiiiten undran , det var inget mer än det.

 3. 180 Trisslotter?? Damn! Ni måste ha skrapat tills fingrarna värkte, haha ^^
  Glad Påsk på er oavsett! <3
  kram
  Emmaline

 4. Som vanligt vackra, inspirerande bilder! Jag undrar var någonstans du har köpt de vita brickorna på frukostbilden? (De med bl.a pålägg).

 5. Underbara fint gröna påskägg 😍 Vart hittade du dem? (Om de mot förmodan skulle finnas kvar i butik såhär efter påsk)

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg