MAN GLÖMMER RÄTT FORT

.

Alltså herrreguuud – tänk att vi köpte detta gräsliga hus haha! Jo jag tyckte att det var ungefär världens fulaste skruttigaste hus och var inte alls särskilt sugen men läget var ju jättebra i Småstadens tjusigaste gamla kvarter. H var den som vill ha huset allra mest och det är ju lite lustigt att det blev vårt eftersom det ju är j a g som är den styr och ställer när det gäller 99% av hem och inredning (yes en fördelning vi båda gillar:) Det var inte bara väldigt ofint, det var ju 1000 saker att fixa både ute och inne (och nästan inget original var kvar sen trettiotalet förutom stavparkettgolven och så de fina gamla fönster som t u r var. Gamla fönster och glas är väldigt svårt att få till igen) Här på picset har vi haft huset ett par månader tror jag och vi hade nog gjort det mesta inne och fått ny el (jag ser att nya utelamporna är uppe) De förra ägarna hade precis dränerat innan de flydde kråkslottet så jag har grävt ner högar med jord och plattat till och markstenen (den hemska röda fuskstenen som var inköpt av säljarna) är på plats. Jo det var faktiskt ä n n u skruttigare när vi fick nycklarna – högar av dränjord runt hela tomten och en miljard enorma tistlar överallt, brrr. Det fanns absolut inget av värde i trädgården förutom vår fina gamla knotiga äppel och päronträd på baksidan. Och Gullefjun står där så sött parkerad – åh min lilla nya fulsöta tokgula bil jag fick av gulliga papsen när jag skilde mig och jag var s å glad över den. Frihet på fyra hjul. Fast den hade elektriska knasiga dörrar på sidorna som öppnades och stängdes som de ville..och i baksätet hade jag Lolo 2 år och Trulle 5 år som alltid skrålade till Zlaaatanlåten:) (Tror H blev kär i mig när han såg mig komma farande i detta vrålåk med sjungande små kottar!)

.

 

.

Samma vinkel idag 11 år senare! Lite annat med det mesta:)

.
.
 

Vår älskade villa på gatan i stan! Byggd år 1932, extremrenoverat på 50-talet och sen extremrenoverad av oss 2007-2018. 8 rum och kök och ca 235 kvm stor och vi har på utsidan låtit putsa hela huset och gjort lister och friser, bytt räcke och dörrar och gjort altanutgång på baksidan. Nytt tak och nya pannor och ny plåt och skorsten.

 
 

Jo då, “folk pratar om deras stora husenoveringar” men HÄR snackar vi make-over! Eller vad säger du Valerie?? (Valerie Aflalo driver en jättefin blogg om ni missat det och har också renoverat ett fugly hus och det blev bara så heelt fantastiskt fint. Allting går!)

.

Ha nu en härlig fredag vänner! Här tittade precis solen fram efter snöbyarna och nu ska vi kila ner på stan och köpa lite fredagsgott:)

.

.

KRAM

.
.
.

Rekommenderade inlägg

SJUK AV FÄSTING

. Inte så fräscht pics idag men det här är min mage för ett par…

JAG HJÄRTA VISBY

. Igår var vi åter i världens vackraste lilla stad! Jo det kan jag nog…

PERSPECTIVE STUDIO

. I Rute tidigare idag! . . Hallå raringar! . . Hoppas ni har det…

IGÅR BEACHEN - IDAG NÅGOT HELT ANNAT!

. Igår hade vi en alldeles ljuvlig dag här i vår lilla vik! Eller det…

ITALIENSKT PÅ GOTLAND

. Åh ännu en härlig dag här på öjn - tusen tack för den vädergudarna!…

JAG MÅR BÄTTRE NU!

. Nytt nattlinne på från DKNY som finns här. . .H Heeeej mina underbara och…

V A T T K O P P O R

. Lillebror ikväll! . . Bonsoir vänner! . . Här kommer en hälsning ifrån vår…

YES VI ÄR KVAR!

. Nyvaken liten ruffsig toddler som doftar så där sovvart, hundvalpigt och helt ljuvligt! Den…

27 thoughts on “MAN GLÖMMER RÄTT FORT

 1. Galet stor förändring, ni bor i ett drömhus! Älskar putsade fasader men tycker tegel kan vara fint med.
  Men när kommer nya soffan då?? Så nyfiken! Vi kommer förmodligen byta själva efter en liten renovering hemma, och kan behöva lite go inspiration 🙂 Har kollat på Mr Big från Bolia men vill fundera ett tag till.
  Trevlig helg från västkusten!

 2. Vilket roligt inlägg! En sån makalös skillnad, går inte se att det är samma hus. Fin text om din lilla gula bil också 🙂

 3. Vilken förändring, erat hus är så magiskt fint. Jag är oxå väldigt nyfiken på soffan…. trevlig helg!!

 4. Va kul att se hur huset såg ut innan du fick chansen att göra det helt magiskt 👌🏻
  Du är så duktig och inspirerande i både inredning och mode.
  Kram

 5. Vi har gjort en liknande resa fast med ett litet rött sommartorp! När jag ser mäklarbilderna så undrar jag hur sjutton vi tänkte?!
  Många timmar arbete och en del blod, svett och tårar men nu är det färdigt och vi kan bara njuta av resultatet:)

 6. Vi har också gjort samma resa fast vi har gjort ALLT själva (ja förutom bergvärmen). Älskar att renovera och bygga och få vara riktigt kreativ och samtidigt spara massor av pengar.

 7. Vi har gjort samma resa 🙋🏽‍♀️
  Och förvandlat en liten timmerlada till gäststuga vid våran sommarstuga 😅

 8. Förädling till max. Och huset är så lyckligt, det sträcker på sig. Strongt av H att se potentialen. tveksamt om jag hade gjort det. Grattis till ett fantastiskt resultat!

 9. Så fint det blivit! 🙂
  Känns så stort, vårt hus är snäppet större men känns mindre, tycker det är trångt med bara våra två barn… 😮

 10. Vilken helt otrolig förvandling! Det är jättefint ert hus! Själva har vi allt med utsidan på huset kvar, på insidan har vi gjort om det mesta men utsidan är inte rolig… Kul att se hur fint det kan bli och vilken skillnad hela känslan blir.
  Sandra http://kojatillslott.se

 11. Verkligen ett roligt spännande inlägg! Kanske du kan göra ett liknande med bilder inifrån huset, det skulle vara roligt att se!

  1. Tack! Nej de lät vi plantera några år senare, tror det var 2009 eller 2010. Träden är Bollpilar men de var ganska höga från början:)

 12. Ja det var litt av en forandring! Huset deres er så fint og huset deres virker å ha en så bra planløsning, spesielt hvordan kjkken og stue er plassert. Vi skal kanskje bygge enda en gang, hadde vært kjekt å sett hvordan planløsningen er på deres hus 🙂

 13. Åh vilket roligt inlägg! Får oss som letar hus och bara hittar kråkslott att få lite hopp! Kan du inte göra liknande inlägg om insidan också?
  Kram Liw

 14. Oj vilken skillnad, så himla roligt att få se bilder som dessa, inspiration så det heter duga! Blir nog ett liknande inlägg inne hos mig sen, vi tog oss ann ett riktigt nedgånget hus som stått tomt väldigt länge, gården var ett enda kaos, överväxt till de vildaste med en mindre sjö mitt i gräsmattan och stora överväxta kullar som att någon bara grävt och grävt! Men huset har jag spanat på i många år här i lilla byn, och nu när chansen fanns så slog vi till. Byggt på 20/30 talet och har dom där gamla fina fönstrens kvar! I 2 år har vi renoverat både inne och ute med 3 små vildingar i släptåg, så roligt men otroligt slitsamt förstås 😉
  https://www.livsglitter.se/2018/03/renovera-trapp.html

 15. Jättekul att se! Vilken enorm förändring ni har gjort! Imponerad 🙂
  Själva försöker vi så gott vi kan med vårt 70-talskedjehus i bruntegel. Gillade inte heller det från början, men med tiden så.
  Vi har t.ex målat brunteglet vitt, blev ett enormt lyft! Kanske jag också borde lägga ut före- och efterbilder.

 16. Hej! Du kanske har svarat på detta någon gång tidigare men varför kallar du Västerås småstaden? Det är ju knappast en småstad, snarare en av Sveriges största…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *