PAK CHOI TILL GRILLAT

.

Men hur gott och f r ä s c h t??

.

.

.

Tjingeling vänner!

.

.

Hur mår ni hettan? Hoppas ni har det alldeles förträffligt fint. Man blir ju bara så lycklig av sånt här ljuvligt väder inte sant? Från där jag sitter hör jag båtarna köra runt nere på Mälaren (och vattenskotersurr) och det är de somrigaste ljuden, det och fiskmåsar. Vi bor ju bara ett par minuters promenad från sjön och jag kan faktiskt sen lite av den från sovrumsfönstret (sk sjöglimt – alltid något haha;) Och sommarköket är här för att stanna och det grillas non-stop hos oss och hos grannarna, grilloset ligger ständigt över hela kvarteret. Det är nog den bästa maten – dels för att den lagas ute och så klart för att den är s å god och så blir det ju även lite mer goda fräscha grönsaker denna årstid på middagsbordet (iaf hos oss) Ofta serverar jag bara en mumsig sallad eller goda grillade grönsaker till det vi äter. Allra allra oftast grillar vi kyckling, säkert ett par gånger i veckan, för alla gillar det och det är busenkelt att fixa. Sen är det en del hemfixade högrevsburgare, fläskkarre och filé, korvar med hög kötthalt, lammrostbiff/racks och så lax så klart som läggs på grillen. Och halloumi – alla hos oss är typ galna i grillad halloumi. Igår blev det iaf lax och till den gjorde jag asiatisk Pac Choi som blev såå bra. Superlätt och snabbt att fixa och funkar perfekt till just grillad mat! recept kommer nedan:

.

.

250 g pak choi
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk finriven färsk ingefära
1 msk olja
1/2 tsk sesamolja
2 tsk japansk soja
sesamfrön (gärna rostade)

.

Gör så här:

Bryt loss bladen på pak choi.
Fräs dem med pressad vitlöksklyfta och finriven färsk ingefära i olja tills kålen är mjuk men fortsatt spänstig.
Tillsätt sesamolja och japansk soja. Blanda runt. Strö över sesamfrön (gärna rostade).

.

.

Nu ska jag cykla ner på stan här och luncha men vi ses ju snaart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “PAK CHOI TILL GRILLAT

Comments are closed.