RIDIT FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ EVIGHETER

.

Dagens ajfånpics: jag och supersnygga S pustar ut i halmen!

.

Yes yes yes, ikväll har jag suttit på en hästrygg igen efter sisådär 25 års uppehåll! Jag och en kompis var på ridskolan och tog en lektion och jag fick (så klart) världens största häst haha. Började ju rida när jag var 6 år och fick egna ponnysar och höll på till gymnasiet ungefär men sen så har det inte blivit något ridande alls i princip så riktigt osäker och rejält ringrostig var jag. Men det var SÅ kul alltså, även om det kändes som min stora kuse var ”all over the place” när jag höll i tyglarna:) Och en del ”ryttare” sitter faktiskt kvar någonstans i kroppen, det är ju lite som att cykla nästan. Tusen saker att tänka på och extrem ovana som så klart både  känns och märks men jag var inte rädd en sekund och kände att balansen fortfarande fanns där. Det var jag mest orolig för – att jag skulle typ flaxa av och bli skraj (nu var ju min jättehäst också världens lugnaste och snällaste)

.

Nu måste jag bara skaffa lite ridkläder också (hade lånat lite av en vän idag)  och vad är det för ridmode så här 2018 – någon som vet?:) Och så måste jag skaffa en ny cykel också för idag upptäckte jag att min blivit stulen!! Grrr. SÅ himla trist och tråkigt så här inför sommaren när man vill göra cykelutflykter snyft. Jag tyckte så mycket om den där gamla cykeln och hade haft den i hela 16 år. Varför gör folk sånt:(

.

Nej nu ska jag se ett avsnitt av Morden i Sandhamn här med min honey!

.

Ha en fin kväll alla läsare så ses vi imorgon igen<3

.

.

KRAM

.

.

.

28 kommentarer till “RIDIT FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ EVIGHETER

 1. Förlåt men först ska du ”spela golf” pga att det är snygga kläder (och status, såklart). Nu har du tagit EN ridlektion och ska genast köpa in moderna ridkläder. Det känns som att du letar status så desperat att man får ont i magen. Om du nu prövade golf för att du tyckte det kändes kul eller tog några ridlektioner för att du ville pröva igen så är väl inte kläderna det första man tänker på?

  1. Herregud vad är detta för påhopp? Kan inte förstå att man läser detta av andra kvinnor. Varför behovet att ens uttrycka sig så negativt? Om hon vill köpa sprillans nya ridkläder så är jag väldigt nyfiken på hur detta ”stör er”.

 2. Ridmode, men du kan ju inte mena alvar. Så du kan inte rida om du inte har rätt kläder för 2018. Känns så ytligt från din sida allt du tar dig för med.

 3. Lycka till, låter härligt att få rida. Själv är jag allergisk mot hästar men drömmen att få rida på en strand finns där för mig.
  Bilder när du sitter där på den stora hästen, tack på förhand hihihi
  /Stina

 4. Är det något du ska börja med, så investera i ett par sköna och bra ridbyxor och bra ridskor, sen kan du ju använda några gamla avlagda tishor nu i sommar. Å glöm inte säkerhetsvästen 🙂 viktigast av allt.

 5. Mitt tips är Hööks och Horze. Här finns förmånliga, enkla kläder som håller länge och det är ju egentligen det viktigaste när man är i ett stall. Sist och slutligen behöver du inte så mycket, ridbyxor, stövlar/skor och chaps, hjälm, ridvantar/handskar och säkerhetsväst kommer du väldigt långt med. En ridrock till vintern kanske, om du inte har en annan lämplig rock. Det viktigaste är ju att kläderna är bekväma och praktiska när man är i ett stall, det är ingen ide att satsa en massa pengar på ljusa fina saker som förstörs första gången du är i stallet när hästen dreglar gräs på dem 🙂

 6. Du verkar ju gilla ”lyxigt” så då är det hjälm från KEP eller Samshield 4000 spänn, De Niro stövlar hopp- respektive dressyrstövlar 5000 per par, byxor 2000 och topp 800 från Pikeur, väst från racesafe 3000. Annars ta en sväng till Hööks och köp en godkänd hjälm och ett par ridskor…

 7. Equestrian Stockholm och PS of Sweden är vad som gäller 2018. 👍👍

  1. Grattis till att börja rida igen! Skulle inte heller veta vad jag skulle ha på mig om jag tog upp min ridning igen.😃 Fint att du frågar oss läsare om hjälp, men kan inte hjälpa dig. Läste en del andras kommentarer och önskade bara så, att ni var större och bättre än så. Trist att ni missförstår vår bloggerska som vi valfritt väljer att läsa och följa. Kärlek till er alla 🙏🏻

 8. Kan du inte få bort all jäkla reklam som dyker upp precis hela tiden

 9. Gunnels ”världsmästarcykel” från -75 (orange) , står i vår källare ! Ridning roligare än golf !

 10. Världen har gått framåt även gällande ridkläder 🙂 Numera hittar man mjuka och sköna ridbyxor med silkon i rumpan så man slipper läder som blir hemskt efter tvätt.. Också tröjor finns I funktionsmaterial, osv. Enjoy! själv har jag haft hästar hela livet, kan inte tänka mig ett liv utan.

  1. Ahh precis vad jag tänkte på, de nya ridbyxorna med silikon istället för skinn och kläder i funktionsmaterial.

 11. Bästa motionen och avkopplingen om du frågar mig. Sååå bra för core-musklerna, de som inte rider själva brukar alltid fråga varför man är så svettig efter ett ridpass, ha ha ha.

 12. Har en mindre uppfödning hemma och egen hingst jag tävlar med . Dock islandshästar , var tidigare dressyrrryttare men dessa islandshästar är nog det svåraste jag gjort (går inte jämföra med ”turridnings islandshäst”) brukar rida i piké eller skjorta, läderstövlar från de Niro, samshield hjälm och roeckl handskar, helskodda ridleggings med Silicon är min svaghet . Dödsskönt att rida i.. jag är kanske märkesnörd men uppskattar kvalité före kvantitet.

 13. Härligt med hästar! Jag gillar/använder klassiska ridkläder, värst praktiska är dom inte då jag rider i ljusbeigea Kingsland ridbyxor och en vit skjorta 😀 kläderna måste tvättas efter varje gång på stallet, oavsett färg på kläderna. Horze och Hööks kan jag rekommendera för lite billigare kläder, och Kingsland, Pikeur och Equestrian Stockholm om man vill lyxa till det lite. 🙂 inspiration för ridmode söker jag på Pinterest.

 14. Absolut Equestrian Stockholm för det snyggaste kläderna. Pikeur, equalityline lr Kingsland är säkra kort.Stövlar de Niro lr Amazona Sueca. Hjälm Kep lr Samshield. Handskar Roeckl. Klart man vill ha fina kläder och ska man ta upp ridningen sp vill man väl känna sig up to date. Heja dig som alltid inspirerar. På mitt insta Caroline Darcourt kan du ju hitta lite glimtar på ridkläder. Heja dig! Stora kramar

 15. Usch vilka trista kommentarer några skriver! Jag vill gärna se lite fräscha ridkläder 😄

 16. Åk till ”Glada hästen i spiltan” i Västerås. De har hur mycket snyggt som helst!

 17. Hej Petra! Jag kan varmt rekommendera ”PS of Sweden” – oerhört snyggt och underbar kvalité. Lycka till!

 18. Jag gillar Hööks! Bra kvalité och till ett bra pris! Och grattis till dig som börjat rida igen . Jag började för 4 årsen efter ett 16 år uppehåll i samband med att min dotter började och nu är de få saker som ska stoppa mig från att lägga ridningen på hyllan igen

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg