FIRAT SVERIGE

.

Först vill jag bara åter igen klargöra, för de som verkligen vill missförstå mig hela tiden, att jag tror på alla människors lika värde. Att den som behöver hjälp i nöd ska få den – oavsett färg eller kultur eller ursprungsland. Vare sig det gäller vid en landsgräns eller i vårt gemensamma samhälle. Jag är inte Sverige Demokrat och jag kan mitt liv inte på något sätt förstå de som tycker de är bättre än andra pga kulören på deras hud. Jag tycker dock att ingen har rätt att behandla någon annan illa med rättsnöre av en bok som skrevs av en man för 1000 år sedan. Jag respekterar givetvis alla religösa men religion kan aldrig vara ett skäl för alla dessa krig, våld och kvinnoförtryck.  Och jag tycker att alla ska vara schyssta och respektfulla mot alla  –  människor ska vara jämställda både som man och kvinna och som svensk och nysvensk och ickesvensk.  Jag älskar vårt land och jag älskar vår kultur, historia, natur och allt som är bra här hos oss. Jag älskar absolut inte allt elände och segration i Sverige. Men när vi nu ska fira vårt land så där på en enda dag om året, så vill alltså jag ha det svenska. Precis som jag vill ha det genuint thailändska när jag är i Thailand. Jag önskar inte få swedish köttbullar i Hua Hin och jag önskar inte så jättemycket se thailändsk dansuppvisning på nationaldagen (som det bjöds på förra året). Men det är jag och ni får gärna tycka något helt annat, det respekterar jag.

 

.

 

 

 

.

Hur som helst – igår var vi alltså här! På vackra Strömsholm Slott och Nationaldagstävlingarna. Fullt med folk och vackra hästar  och ovan ser ni dagens segrarinna i hoppning Helena Persson köra sitt ärevarv.

..

 

.

Och de här två glada gullvipporna hade det så mysigt! Kompisar sen föris.

..

 

.

Maurits var dock inte på sitt allra bästa solskenshumör. Mest arg faktiskt (och H ser ju tvärsur ut han med men det var han inte:)

.

.

..

Det ”flossades” på skottgården. Flossdansar era barn? Ser så knäpp-gulligt ut!<3

.

.

 

.

Och det trippades på höga klackar i gräs! Undrar vad hon tänker just där egentligen.. Nog inte på klenäter, frisiduller och pruttilutter som man kan tro! ”Borde inte ätit de där havskräftorna igår” ”Undrar om Oscars nya tröja krympte i 40 tvätten” ”Måste kolla Tussans instagram sen när ingen ser” ”Varför måste jag göra det här i de här klackarna” Vacker som en saga var hon iaf vår kronprinsessa i sin återanvända Malinaklänning (och har vader att dö för!)

.

.

.

Min vackra prins picknickar (jo han var visste happy as a clam)

,

.

.

Heeeja Sverige! Tjejer med hästintresse på nytt (och min dagens var sweater Ralph Lauren, jeans InWear och sneakers By Malene Birger)

.

.

Nu ska jag jobba och skriva ihop en synopsis här!

.

.

Önskar er alla en fin dag! (Här i Småstaden är värmen tillbaka idag – tjohoo)

 

..

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

20 thoughts on “FIRAT SVERIGE

 1. Petra, jag måste bara säga att jag blev illa till mods över några kommentarer som folk skrivit. Det var dumt, omotiverat och avundsjukan lyste igenom. Jag tycker verkligen inte att du ska behöva förklara dig när folk är idioter ….. men vilket skinn på näsan du har 😂👍🏻

 2. Så fint du skriver Petra, mycket klok och skärpt kvinna, en liten fundering…. vart har du köpt din fina sweatshirt ? min dotter på din ålder skulle nog gilla den… kram från Yvonne i Luleå

 3. Håller med samtliga här ovan. Sen håller jag naturligtvis på dig med Petra. blir full i fniss min man tog mig för mina snygga vader , brukar retas om det.

 4. Hi Petra, I really like your style and designer skills. Your family is very beautiful and you are my guru regarding fashion and trends. Thank you for shearing your life with us.

 5. Mycket bra skrivet Petra, herregud vad det ska misstolkas och misstyckas hit och dit. Hoppas folk väljer att lägga sin energi på trevligare saker än tråkiga kommentarer i fortsättningen.

  Ja den där Malina-klänningen, så ombloggad och poppis, och man har ju sett den på diverse influencers, kändisar och annat folk under ett par-tre år nu men jag tycker ff att den är sååå fin! Så jag var tvungen att klicka hem en i ”dusty pink” till semestern nästa vecka kände jag, om den nu passar..

  Trevlig kväll!

 6. Bra skrivet Petra, jag håller med till 100%. Vi måste väl få tycka om och vara stolta över den svenska flaggan och Idas sommarvisa och alla härliga traditioner vi faktiskt har här i Sverige. Bi behöver inte vara så himla PK ängsliga hela tiden, se på våra stolta Norska grannar de ursäktar sig inte utan sträcker stolt på sig.

 7. Bägge mina döttrar flossar så det står härliga till! Har själv försökt men det går inte! 😉 Det är för svårt för en snart 50-årig hjärna! 🤣 Sista bilden med dig och väninna, vet du vad det är för vacker scarf/ poncho hon har? Hälsa henne att den är superfin! Du o la familiga är förståss också fina! Och sur som M får man va när man är en lite sötis! 😄

 8. Så fin blogg du har. Jag har följt dig av och till i många år. Nu har jag själv börjat blogga och läser därför mer aktivt bloggar som inspirerar mig ( din bla ) . Skulle även behöva tips på ngn butik med kläder/skor från din stad att bjuda in till Skomässan i Nacka i augusti!
  Kram från Italien
  Cecilia

Comments are closed.