NATIONALDAGEN

Lite pics från vår nationalsdagsmiddag som jag snabbfixade när vi kom hem från dagens utflykt! Så gott det är ändå  (och eextremt svenskt) med Icas frysta delikatessköttbullar, Scans prinskorv, Abbas sill, Arlas ost, färskpotatis och Vasa knäckebröd. Mmmmm. Plockade en lite stökig bukett från gården med pioner och prästkragar och satte i Adlervasen (och många brukar fråga om porlinsfötterna och det är salt och pepparströare från Newport och glansiga fisken på skåpet är en kapsylöppnare från Svenst tenn. Avlånga serveringsfaten kommer från Ikea)

.

God kväll bästa!

 

.

Hurraaa för Sverige på din dag idag! Japp idag har det ju varit vårt avlånga otroligt vackra lands dag och vi har firat den på allra bästa sätt och så där riktigt tokidylliskt svenskt ute på landet med kör och nationalsång och hästhoppning och slott och picknick i det gröna OCH både vår kronprinsessa Victoria och hennes prins Daniel på hästlängdsavstånd. Haha, ja vi fick nog full pott med det svenska i år:) (ni kanske minns att jag saknade just det vid vårt nationaldagsfirande förra året..) Vi var nämligen med söta vänner på ridmeckat Strömsholm och njöt nationaldagen och detta kan jag verkligen rekommendera. Så välordnat, snyggt och fint och man måste inte vara ridtokig (vilket jag ju själv faktiskt precis har blivit) för att tycka der är toktrevligt att vara där. Just nu är det Strömholmsdagrna med massa happenings och tävlingar och detta  håller på tom söndag så åk dit om ni vill göra en trevlig utflykt!

.

.

Njut nu kvällen alla (här blir det jordgubbar med lättvispad grädde och deckare) så ses vi imorgon igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

20 thoughts on “NATIONALDAGEN

 1. Jaaa, vilken tur att du slapp se en massa icke-svenskar och istället hänga med adeln i år . Så förfärligt förra året ju, så långt under din värdighet.

  1. Förfärligt att du är så bitter att du minns vad som skrevs förra året när det varit så mkt positiv energi på bloggen däremellan . Sug åt dig av den!

  2. Det var nog det dummaste jag läst på länge. Det är just sånt där som gör att folk inte vågar fira nationaldagen. Mina nysvenska vänner firar nationaldagen, de är hedrade och tacksamma att få bo i ett så pass bra land som oss. De kan samtidigt fira sin egen nationaldag för de uppskattar och saknar) sitt gamla land och genom mat. traditioner och kultur kan man återfå lite av det där som gått förlorat när man varit tvungen att fly till ett annat land eller flyttat hit pga av andra orsaker.

 2. Snälla Petra kan du inte radera idioternas kommentarer? Det är ju sååå tröttsamt..suck..
  En stor KRAM från en som njuter av att få ta del av din härliga blogg <3

 3. Så underbara bilder, ta bort de hemska kommentarerna snälla. De sprider så mycket negativt och du är bara bäst. Alltid!

 4. Oj, varför skriver folk sådana kommentarer? Så konstigt att de väljer att följa dig om de sedan väljer att misstolka allt. Läskiga tanter 😡🤬

 5. Tröttsamt. Varför följa bloggen om man stör sig. Visst måste man kunna ha andra åsikter och inte tycka lika i allt. Jag föredrar också att fira Sveriges nationaldag och Midsommar på svenskt vis. Betyder inte att jag röstar på SD!

 6. Håller med dig till fullo, Sveriges nationaldag ska vara 100% svensk och inget annat. Jag vill inte vara med om att utplåna vår kultur iaf.

 7. Så trevligt med en dag där man kan få fira det svenska, det är ett bra tillfälle att visa människor från andra länder och kulturer våra traditioner. Jag har varit i många andra länder på deras nationaldagar och jag vill ju då se deras folkdans, äta den maten de äter osv. Här hade vi stort kalas, både för att fira vår dotter som fyllde år och för att uppmärksamma vår nationaldag!

 8. Ser jättefint ut! Var god och bortse från väl valda delar av Sveriges idioter som ger sig till känna ibland. Håller helt och hållet med dig kring firande!

 9. Hej ! Vilken vacker kulör ni har på väggarna!
  Vilken färg har ni använt? Flyttar in i vårt nya funkis hus på tisdag och sitter och kollar färg till 3 rum i fil som skall målas. Föll som en fura för denna 🙂
  Hoppas att du har en jättefin söndag! Tusen tack för allt du delar, du har en fantastiskt blogg!
  mvh Ann-Louise Storm

Comments are closed.