TORRT

.

Har ni också trädgård? Eller kanske balkong med växter etc. Jag har under alla våra år här på gatan i stan aaldrig varit med om en torrare sommar (och man tänker ofta på alla våra bönder och djur som har det tufft nu<3)Eftersom vi varit borta så mycket i sommar så har det inte tokvattnats hos oss direkt (vilket man ju inte ska heller) och trädgården har inte heller fått mycket kärlek alls. Eller typ pyttelite från min sida. Går ju inte att plantera något nytt om man nu inte har möjlighet att vattna lite varje dag iaf.  Men jag har iaf klippt och ansat och rensat så att den ser hyfsad ut. Och vattnat trädgården har jag också gjort, vi hade ju lite att ta igen om man säger så. Men den har klarat sig förvånansvärt bra ändå måste jag säga utan vattnande (och med gräsklipphjälp från svärmor och svärfar) Ogräs trivs ju inte heller jättebra i värmen och eftersom vi har så tätt med perenner i rabatterna så tror jag att de nog behåller fukten bättre (ovan ser ni lite av min “Barbaplantering” mitt på gräsmattan där det just nu mest bara blommar klematisar, stockrosor och höstanemoner)

.

,

 

 

.

Ganska så tomt på krukor och prunkande blommor på baksidan denna sommar! Ser lite tomt och trist ut men det är liksom ingen idé i hettan och snart åker vi ju iväg 9 dagar igen..

.

.

 

Ganska ogräsfritt iaf! (solsängen är ifrån Mio om någon undrar)

.

,

Nu ska jag förbereda lunch åt mina darlings här och en blir det nog en sväng ner på stan för lite shopping och efter det ner till hamnen och äta glass!

.

,

Ha den härlig tisdag vänner!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

16 thoughts on “TORRT

 1. Så himla fint du har/ ni har! Fantastiskt vackert, Får sån insperation av att pyssla till våran baksida 🙂 Tack för superhärlig insperation!
  / Malin

 2. Oj vad grönt och fint ni har i trädgården. Min gräsmatta här ute vid sommarhuset på ön är helt sönderbränd 😢. Men som du säger en lummig trädgård klarar sig nog bättre 👌. Du har en fantastisk trädgård♥️

 3. Hej! Skulle gärna vilja veta varifrån den gröna klänningen kommer- kort ärm o v-ringad,bloggen från 4 juli! Och var kan man hitta de snygga ljusblå gåsögemattorna ni har på er balkong? Såå tacksam för svar! Vänliga hälsningar
  Eva Bergman

 4. Så härlig trädgård! Blev inspirerad av ert staket/plank i hörnan. Vad har ni målat i för färg. Ser ut som varm och djup grå färg. Har precis målat om vardagsrummet i en grå färg, fick bryta om den sex gånger och är ff inte nöjd. Orkar inte med samma process på färg, och tänkte därför fuska och kopiera färgen på staketet.
  Med vänlig hälsning Josephine

  1. Jag målade om här hemma med Petras grå färg som hon har i sitt hus och som säljs i färgaffärerna. Perfekt grå varm ton på färgen!
   Med vänlig hälsning Monica

  2. Ett tips när du ska måla om är att köpa färgprover. Måla upp en ruta på varje vägg kanke 1×1 meter. Så du ser färgen i olika ljus (dag och kväll, mulet el soligt)
   Ofta den man tror ska blir rätt blir helt fel.
   Hoppas du hittar rätt färg
   Kram

 5. Tycker din trädgård ser väldigt grön och fräsch ut. Våran gräsmatta är högul och fylld med löv från uttorkade björkar. Men vi har inte kunnat vattna alls då bi har egen brunn och livrädd den ska sina.
  Lider med bönderna som måste slakta sina djur..även hästägare som kommer få nödslakta då det inte finns hö..

 6. Ser ju underbart ut med en så stor och lummig trädgård. Men då krävs det passion och tålamod, egenskaper du verkar besitta, inte jag då tyvärr! I Italien har vi 110 kvm ,mest terass tack och lov och i Sverige ett trädäck ned 5 krukor som planteras om innan varje sommar! Det räcker för mig!
  Kram C

 7. Ser absolut inte torrt ut, vår gräsmatta är helt brun. Vi har bevattningsförbud så det är bara att gilla läget. Gräsmattor brukar återhämta sig snabbt.

 8. Din är ju grön!!!! Trodde alla Sveriges gräsmattor var knallgula! Otroligt om den inte ens är vattnad. Ni måste ha superbra gräs eller inte samma värme som här i syd! Här är allt gult men det är väl det minsta bekymret med värmen att vi har gula gräsmattor i dag. Vilken kris värmen ger för djur, människor och natur.

Comments are closed.