RÖSTA RÄTT

 

.

Hej onsdag och hej vänner!

.

Nu är det ju mindre än en vecka kvar till valet och det går inte att missa. Överallt och i alla media skrivs det om politik och det debatteras och jämförs och ifrågasätts. Jag tycker det är ganska svårt att välja vad jag ska rösta på i år, lite nya ställningstaganden hos mig och områden som nu blivit ännu viktigare för mig att värna om. Men jag vet så klart vad jag absolut inte någonsin vill lägga min röst på och det är på de extrema åsikterna och idéerna som bottnar i en politik och människosyn som var vedervärdig då för 100 år sedan och vedervärdig nu. Jag vill ha ett varmt tillåtande samhälle där alla människor ska få göra sina egna val och få möjligheter till att lära, utvecklas och må bra. Att det inte är motsättningar som det fokuseras på och eldas på utan där samhället, människor och företag fungerar  och ekonomin kan blomstra och ge arbete och försörjning. Där vi löser problem som finns med de rätta och mänskliga metoderna. Ja ett samhälle där Sverige ekonomi och infrastruktur, vård och skola fungerar men inte på bekostnad av en hemsk människosyn och ett samhälle är vi värnar om miljön, det viktigaste vi har. Jag tycker det är svårt att välja i år för att jag stöttar partierna i hela mittendelen i olika frågor. Eller så kan man se det som att det är svårt att välja för  att de ganska så lika i de allra viktigaste frågorna och i det stora. De är ju alla ändå medvetna och humana vilket är det allra allra viktigaste och speciellt när det blåser iskalla vindar i vårt land. Inskränkt antik syn på vi människors olikheter och tillbakagång när det gäller våra kvinnliga rättigheter vill väl ingen av oss ha igen? Och en politik som baseras på nationalistiska rasistiska ideal, nej aldrig någonsin.

.

.

.

Å Jerka är en av mina idoler! Så hysteriskt rolig, bra skådis och smart (och min mamma tycker att H och han är extremt lika, bara en sån sak<3) Joel Kinnaman, en annan av mina idoler, tar också ställning här. Lyssna på dessa två kloka killar och alla andra godhjärtade som säger detsamma.

.

.

Jag vet att det är ganska många som läser detta och jag vill bara utnyttja det och göra vad JAG kan och förmedla att det just nu är viktigare än någonsin med feelgood. Feelgood i den mening att är man positiv och godhjärtad och ser alla möjligheter i livet så mår man också bäst. När man gör val med tanke på sig själv, sina närmaste och även andra – då det känns varmt, rätt och riktigt.  Vi är människor och bor alla på denna lilla planet i ett enormt universum och vi måste vara rädda om den OCH varandra för oss själva och för våra barns skull. Rösta hur ni vill men rösta inte på det extrema snälla ni. Vi vill inte ha ännu ett Trumpland

.

.

STOR KRAM

.

 

.</span

73 kommentarer till “RÖSTA RÄTT

  1. Jag tycker att det är jättesvårt att välja i år. Jag är rädd för hur vi blundar inför problemet att det väller in rasister från andra länder (ja många framförallt män som kommer i från andra länder är rasister har själv upplevt det på nära håll) och dessa män har en syn på kvinnor som är vidrig rent ut sagt. Män som vill ha kvinnor som sina slavar under deras galna religösa regler, män som vill stoppa kvinnor att leva i ett jämlikt samhälle. Ingenstans läser jag om något rumsrent parti som har någon bra lösning på hur vi sätter stopp för dessa paralell samhällen som byggs upp (inte många i höginkomst samhällen märker något av). Hittar inget parti som vill göra ngt speciellt för landsbygden heller. Centern säger det men har inga bra förslag. Börjar man rota i det förflutna hos alla partier så hittar man galna saker där också. Får kanske bli en blankröst i år.

    1. Du får inte glömma att det finns mycket skit i Sverige också. Män som super och slår sina kvinnor, det är inte bara invandrare från viss kultur som beter sig illa. Det är utbrett över hela världen i olika former. Å långt ifrån alla som kommer hit har taskig kvinnosyn, så snälla dra inte alla över en kam där, det är så himla lätt att göra. Många som kommer hit kommer från fruktansvärda förhållanden, som vi inte ens kan föreställa oss. Jag har mått flera stycken och jag har en vän som jobbar med sådant.
      Det finns inget perfekt parti, men ta en titt på vad partierna genomfört under de här 4 åren, så kanske bilden klarnar. Människor med taskig människosyn kommer alltid att finnas på olika sätt. Inget som politiker kan ändra på.
      Vänligen Åsa

      1. Var skrev jag att det gäller alla? Vi har fantastiska svenska män också lika så invandrande män men du kan inte bortse från att vi öppnat dörrarna för väldigt många män med hemsk kvinnosyn. Bara för att vi har hemska män i Sverige betyder ju inte att vi vill ha fler av dem. Det är ju det som är problemet, hur tror du PK-Sverige vågar säga inifrån? Och då menar jag inte säga ifrån när det är försent utan våga stå upp för alla de kvinnor som inte får komma hit eller som endast får komma hit om de lever kvar i deras förtryckta värld? Mina fria döttrar får växa upp med att det är ok att sätta på flickor sjal för att en man bestämt att det ska vara så (ja sedan finns det kvinnor som vill ha det så men grundproblemet är kvar det är en man som bestämt att det ska vara så och många flickor har inget val). Vi har idag en stadsminister som väljer att åka till Iran och se till att Kvinnorna i partiet tar på sig sjal där…. Iran ett av världens mest kvinnoföraktande regim och han väljer att åka dit och rätta sig efter deras regler…. Jo jag vet att jag aldrig kommer att rösta på ett parti som hukar sig för dessa äckliga män!

        1. Fast jag tycker du bara fokuserar på det negativa och har inte en helhetsbild, vilket är väldigt obehagligt och trångsynt.
          Jag tycker den här meningen bara har ett uttryck ”Jag är rädd för hur vi blundar inför problemet att det väller in rasister från andra länder (ja många framförallt män som kommer i från andra länder är rasister har själv upplevt det på nära håll) och dessa män har en syn på kvinnor som är vidrig rent ut sagt. Män som vill ha kvinnor som sina slavar under deras galna religösa regler, män som vill stoppa kvinnor att leva i ett jämlikt samhälle”
          Det var bara ett enda synsätt ur ditt perspektiv, tolkas som alla, i mina ögon. Annars hade du skrivit att det finns många bra som kommer in i vårat land också.
          Som sagt våld och förtryck finns i hela världen, inte bara i vissa kulturer. Men vi har hakat upp oss på en typ av kultur i vårt land.
          Jag önskar att vårt land kunde ta hand om dessa trasiga människor som kommer hit, det är DET som är PROBLEMET.

      2. Det handlar inte om att bete sig illa. Det handlar om en hel kultur med kvinnoförtryck, hedersmord. Sådan kultur har vi inte i Sverige, merparten av våra svenska män är bra män, som inte misshandlar sina fruar, och givetvis ”låter” sina fruar leva i frihet, utan förtryck. Sen finns det alltid rötägg, men det är en annan historia.

    2. Riktigt bra skriver Camilla. Lever precis i det du försöker beskriva. Tyvärr så vill många bara blunda för det, riktigt obehagligt när det finns just här och just nu!

      1. Åk till ex. Syrien så omvärderar du nog betydelsen av obehag…

        De flesta människor som kommer hit är rädda, utsatta för saker ni inte ens kan fantisera ihop.
        De vill inget hellre än att leva i sina egna länder.
        Vänd på det.
        Du flyr till ett land du inte valt själv, för att du måste. Du har lämnat hela din familj, de är kvar. I det nya landet har väldigt många fördomar om dig. Du är redan otrygg från det behövt lämna för att kunna leva ett liv som är drägligt, och det nya landet du kommer ifrån vill bara utsätta dig för ännu mer hot, hat och avsky.
        Föreställ dig ngt du förmodligen aldrig kommer att råka ut för, innan du känner dig rädd.

        1. Din korkade människa, jag kommer ju därifrån och vet precis vad jag pratar om. Du glamourifierar ju slöjtvång, hatbrott, förtryck inom våra egna grupper, våld och misshandel. VAKNA!

          1. INTE ok på något sätt att svara en annan människa så!! Lär dig att uttrycka din ilska på mer konstruktiva sätt kvinna!

  2. Stort tack för ditt inlägg! Du har verkligen möjlighet att påverka och jag är så tacksam för alla som gör det. TACK! Känner mig så illa till mods inför det kommande valet.

  3. Klokt av dig att ibland ta avsteg från feelgood (vilket annars är varför jag gillar din blogg, avkoppling från vardagen ) valet i år är kanske viktigare än någonsin och medmänsklighet bör vara ledordet! Det gör att Centerpartiet med en trygg och stark kvinna i spetsen får min röst! Kram//E

  4. Starkt och bra att visa avstånd från det extrema och välja medmänsklighet, tack för viktigt och klokt inlägg.
    Svårt val denna gång – står och vacklar mellan miljöpartiet, socialdemokraterna och centerpartiet.
    Vad som känns solklart är att aldrig, aldrig lägga en röst på SD, som är ett sorgligt och farligt missnöjesparti i mina ögon.
    Kram från Ulrika

  5. Så sjukt rätt sagt, i en tid då vi riskerar att ”farliga” krafter kan ta över och göra Sverige till ett sämre land att leva i…Inte sämre som i materiellt sämre – men sämre vad kommer till medmänsklighet och känslan av allas lika värde.
    Vi är så galet priviligerade här i vårat lilla land – och att vi inte ska dela det eller sträcka ut en hand till en om den har ”fel” färg, är en otäck tanke…

  6. Tack Petra, det har nog sällan (kanske aldrig) varit viktigare i ett val att använda sin röst – på alla sätt – så här som du har möjlighet att göra – men också på valdagen naturligtvis!
    Den för oss i Sverige så självklara demokratin står på spel.
    Bästa/Ann

  7. Bra skrivet och viktigt att du använder det du har för att påverka på ett positivt sätt!!
    Tack😊

  8. Skulle du vilja att ditt barn skildes från dig för att det blev sjukt och förvisades till ett barnhem?
    MP/S-regeringens kraftiga nedskärningar på stödet till Sveriges funktionsnedsatta är en skam
    för ett välfärdsland som Sverige. Det har skett systematiskt och målmedvetet sedan 2014.
    Jag kommer aldrig mer lägga min röst på socialdemokraterna.

    1. Håller med! Det är SÅ skamligt! Men jag tycker att arbetsförhållandena för assistenter idag är lika skamlig! Vi jobbar för 27kr timmen i ca 10-13 timmar av våra dygnspass. Detta MÅSTE ändras!

  9. Åh tack snälla Petra för att du tar ställning och lämnar feelgood för en stund! Detta valet är så viktigt och jag är smått förvirrad på min röst. Så klart vi ska öppna upp våra gränser, vi måste hjälpa än fler än vad vi gör idag. Jag betalar gärna mer i skatt för att hjälpa fler men vi måste också vara beredda på att skära ner på vår välfärd annars räcker inte pengarna! Det är väl det som skrämmer mig allra mest men vi får helt enkelt dela med oss av kakan och på sätt och vis känns det fint! Vi får se hur det blir med röstandet på söndag men något parti som vill minska klyftorna för min del!
    Stor kram

  10. Åh tack snälla Petra för att du tar ställning och lämnar feelgood för en stund! Detta valet är så viktigt och jag är smått förvirrad på min röst. Så klart vi ska öppna upp våra gränser, vi måste hjälpa än fler än vad vi gör idag. Jag betalar gärna mer i skatt för att hjälpa fler men vi måste också vara beredda på att skära ner på vår välfärd annars räcker inte pengarna! Det är väl det som skrämmer mig allra mest men vi får helt enkelt dela med oss av kakan och på sätt och vis känns det fint!

  11. Jag tycker det är skrämmande med att klyftorna ökar! Högre skatt betyder att vi kan hjälpa fler och. därför kommer jag att rösta utifrån det! Högre skatt och därmed mindre klyftor mellan folket! På så vis kan vi hjälpa fler. Miljön är också jätteviktigt!

  12. Tack Petra. För dina viktiga ord. Jag delar dina tankar inför kommande val. Jag delar din oro. Jag och min familj flydde från Syrien 1989 och togs varmt emot av Sverige som politiska flyktingar. Jag fick växa upp och utbilda mig i detta fantastiska land som jag anser vara mitt hemland. Nu jobbar jag som läkare sedan några år tillbaka och brinner dagligen för att hjälpa andra. Jag har en klump i magen inför valet. Jag är oroad för framtiden och tycker synd om mitt Sverige och allas vårt fina Sverige som smutskastas av SD. Hade det varit de som bestämt hade jag aldrig varit välkommen. Eller mina föräldrar eller mina 4 syskon som alla är högutbildade och högpresterande människor. Visst har Sverige problem och många som står utanför samhället men lösningen är inte att skicka hem alla som inte vill äta julskinka och titta på kalle-anka på julafton. Tack Petra för att du lyfter detta viktiga ämne och för att du står emot kvinnofientliga och rasistiska partiet SD. Icke att glömma var de har sina rötter. Viktigt att vi alla lägger vår röst rätt.

    1. <3 tack för att du delar med dig…den rädsla som finns i Sverige över invandringen har gått för långt.
      Va glad jag är att du togs emot bra 🙂 och att du får känna att det är ditt land också.
      Kram Åsa

  13. Gör man en väljarbarometer så ser man vilket parti som har mest överensstämmande politik med ens egna prioriteringar. Det är väl det som är viktigt, att man röstar på ett parti som för den politik man vill? Inte att vara den som står för mest godhet och politisk korrekthet. I ett drömsamhälle slipper man olika prioriteringar, men i verkligheten ställs ju olika grupper mot varandra och beslut som fattas får konsekvenser för andra grupper och områden. Viktigt att sätta sig in i politiken och inte bara rösta med känsla. Jag är orolig över den riktning samhället går i med dålig skola, kris i sjukvården, med ökad oro och utanförskapsområden, skjutningar, bilbränder och minskande antal poliser, nedmonterat försvar, dåligt skött ekonomi. Centern tycker Sverige har plats för 30 miljoner mönniskor och tycker man ska låna istället för att få ekonomiskt stöd som nyanländ. Hur ska man kunna betala tillbaka det när det tar i snitt 8 år komma i arbete? Hur ska man får hjälp när man är traumatiserad med köer på månader till BUP eller primärvårdens psykolog? Vad händer med alla dessa människor som mår dåligt och inte får den hjälp de behöver? Inte får de arbete heller utan utbildning när det är högkonjunktur, hur blir det då i lågkonjunktur? Ytterligare 280000 anhöriga räknar migrationsverket med ska komma till Sverige utöver asylsökande de närmaste åren. Hur långt ska hedersvåld och hederskultur ta plats i utanförskapsområden innan något görs? Vad är en inskränkning i kvinnors rättigheter i sd :s politik är det sambeskattning, som ska vara frivillig och minskar skatt i familjen om den ena är lågavlönad eller är det den föreslagna abortgränsen på 12 veckor istf 16 veckor som åsyftas? 12 veckor är gräns i de flesta europeiska länder och även i övriga norden. Efter prövning blir abort tillåten i 4 graviditetsmånaden, istället för en sen abortmetod utan samtal. Jag tycker fö att politiska partier borde samarbeta med andra demokratiskt valda partier i frågor där de har samsyn.

    1. Det där är typisk SD-retorik inte sant? Det flaggas om motsättningar och bilbränder och skjutningar och alla dessa problem som finns i Sverige för att försvara en politik.

      Vi bor ju faktiskt i ett av världens mest välmående länder. Vår BNP ökar och det går bra för Sverige. Omprioriteringar behövs absolut i vår infrastruktur men den skräckpropaganda från SD om hur hemskt och dåligt det är här i vårt land är ju inte sann. (Även Trump försökte ju svartmåla hela vårat land just pga enstaka våldsamma händelser där invandrare var inblandade) (Konstigt dessutom att vårt mest nationalistiska parti är de som vill beskriva Sverige på det absolut värsta sättet) Man måste se utanför boxen och hur vårt land är och fungerar i jämförelse med alla dessas länder som VERKLIGEN har problem. Hur vår ekonomi är jämfört med dem och ja invandringspolitiken måste absolut förbättras och det är alla partier med på.

      Röstar man inte humant utan enbart tänker på sitt egna välmående och situation så går det åt fanders. Vi är en del av ett samhälle, ett jordklot, som måste fungera Man kan inte basera Sveriges kommande styrande på vad man får ut av en väljarbarometer på nätet. Kanske var det det de gjorde i USA? Kryssade i lite på en sida och då allt som skulle göra att de själva skulle få det bättre. Och sen kom Trump till makten och folk står nu som fågelholkar när han styr helt iskallt och med järnhand och behandlar immigrerande barn som tillfångatagna djur i burar. Påstår att klimatproblemen är påhitt och folk bara ”nää det var ju inte h ä r jag ville väl”. Du måste se helheten. Och man kan inte försvara ett idiotiskt förslag med att så är det i andra europeiska länder. Ska vi ta efter hur kvinnor behandlas i de flesta av världens länder kanske? Vi är ett föregångsland och ska så förbli.

      1. Der har nog blivit SD retorik för stt övriga partier för länge sopat problem under mattan. Enligt nationella trygghetsundersökningen ökar utsattheten för brott. Det är inte konstigt att konflikter ökar med hög invandring från länder med andra normer och värderingar , där kvinnor stenas för äktenskapsbrott, kristna förföljs, homosexuella trakasseras etc och där integrationen i Sverige misslyckas. Det är också svårt för många att komma in på arbetsmarknaden i Sverige och få bostad eller klara gymnasiet. Det leder också till att många mår dåligt. Med ökande konflikter. BNP per capita sjunker faktiskt och det ger mindre utrymme för alla till välfärden. Det är viktigt få integrationen fungera bättre och de som har asylskäl ska få stanna, och man måste diskutera kostnader och konsekvenser mer öppet. Vad kan vi avstå? Vilket samhälle ska vi ha? Centerns förslag om amnesti till den stora gruppen afghaner varav en majoritet fått avslag och en majoritet uppgett fel ålder är djupt orättvis mot andra grupper, ex yazidier som förföljs i hemlandet pga sin kristna tro. Jag tycker inget parti är vettigt, verkligen svårt rösta.

        1. Klokt och bra formulerat Frida. Tröttsamt att slänga runt SD retorik och rasistkortet hur som helst. Man måste kunna reflektera, och se att alla mynt har två sidor.

  14. Spot on Frida ! Godhetsknarkande pk människor som blundar eller bor i trygga områden i Sverige verkar husera här. DET är skrämmande! Ni kanske inte bor i en no go zone som många fattiga tvingas till. Det händer mkt i samhället idag o SD är de enda som vågar säga som det är!

    1. Håller med dig men kan också tänka mig ett helt annat scenario. De rika, som Petra t ex. får betala mer för att vi ska har råd med dessa människor i vårt land. Helt ok för mig i så fall med en större invandring då de oftast är rika och kända som vill hjälpa.

  15. Tack för att du belyser frågan, ditt bästa inlägg om du frågar mig som läser din blogg dagligen! Så viktigt att bloggare också lyfter viktiga ämnen idag! Och jag instämmer med dig, Håller också med många partier i mittensegmentet i år. Miljöfrågan har efter den här sommaren seglat upp och blivit en av de viktigaste frågorna för mig! Men även frågor är viktiga naturligtvis. Sverigedemokraterna minskar i de senaste mätningarna, vi kan bara alla hoppas att det håller i sig samt att det finns möjlighet att bilda regering utan just det partiet efter valet! Vill lyfta naturskyddsföreningens rankning av partiernas miljöfrågor på deras hemsida, intressant läsning! Kram!

  16. Bra Petra!

    Sjukt viktigt att folk med stora plattformar tar ställning och pekar på hur viktigt det är att gå och rösta. Och att rösta rätt, dvs inte på partier som vill utesluta andra människor, inte står för allas lika värde. Retoriken där man ställer folk mot varandra är skrämmande och så 1933. Likt Joel Kinnman säger, kliv inte på tåget för att du är missnöjd för vid nästa station kanske du inte kan kliva av och vi vet tågets slutstation.

    Om någon som läser här fortfarande tycker SD är rätt parti för att vi i Sverige inte har lyckats med integrationen (det är ett problem, det är ingen hemlighet, men lösningen är inte att stänga gränserna) så beakta detta som inte har med integration att göra utan syftar till att begränsa ALLA kvinnors rättigheter:

    ”Förslag till riksdagsbeslut

    Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om en sänkning av tidsgränsen för fri abort från vecka 18 till vecka 12 och tillkännager detta för regeringen.
    Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att det efter graviditetsvecka tolv ska finnas synnerliga skäl för en abort och tillkännager detta för regeringen.
    Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att regeringen bör återkomma med tydliga riktlinjer för stödinsatser i syfte att hitta alternativa lösningar till abort i de fall kvinnan så önskar, och detta tillkännager riksdagen för regeringen.”
    Länk:
    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/sankning-av-gransen-for-fri-abort_H5021625

    SD vill mao inskränka kvinnors rätt till att bestämma över sin egen kropp och begränsa aborträtten. Dessutom vill de att barnmorskor som inte vill utföra aborter ska slippa göra detta. Medan de andra partierna (förutom KD som anser att det kan bestämmas lokalt) anser att om man tar ett jobb där det ingår att göra abort så måste man också vara beredd på att göra det.

    SD vill även återinföra frivillig sambeskattning för gifta heterosexuella par. Dvs att familjens sammanlagda inkomst kommer beskattas istället som nu där var och en betalar skatt efter den inkomst vi tjänar. Det kan leda till lägre skatt sammanlagt för familjer men det innebär också att den som tjänar minst kommer betala lika mycket skatt som den som tjänar mest.

    Här tycker jag att ni ska googla, läsa på och själva förstå vad det innebär för familjerna och framförallt de kvinnor som tjänar mindre.

    SD är inte bara ett invandrarfientligt parti, det är ett kvinnofientliga parti. Och det här är bara början. Vad tror ni nästa steg är?

    Många undrar hur det kunde gå som det gick i Tyskland under 1930-talet.

    Precis så här!

    Låt inte mänskligheten ställa samma fråga om 80 år angående hur vi och resten av Europa agerade Under 2010-talet och 2020-talet.

  17. Tycker inte att politik passar i en privat blogg som skall handla om mat, mode, inredning, familj. Behåll dina åsikter för dig själv och låt var och en bestämma vad de skall rösta på från vänster till höger. Du gör ditt bästa för att avskräcka från att rösta på ett visst parti men behåll detta för dig själv tack.

    1. Det finns många privata livsstilsbloggare som precis som jag skriver om poltik just nu och som tar ett steg vid sidan av vad vi brukar skriva om bara för att detta känns så viktigt för oss. Vi bestämmer själva vad vi väljer att dela inte sant.

      1. Bra svarat Petra! Uppenbart att du har läsare som blivit lurade av SD! Du skriver väl om vad tusan du vill på din blogg! Mycket bra inlägg! Ut med SD och deras fientliga politik mot kvinnor, invandrare och andra utsatta grupper.

    2. Kan bara hålla med. Det skapar så mycket tänkande och tyckande och tycker man ”fel” är man inte en bra människa så jo, jag förespråkar nog att man håller sina åsikter för sig själv. Detta är din sida så du skriver vad du vill men min röst kan du inte fiska efter att få i alla fall.

    3. Så bra dock att Petra får bestämma helt själv vad hon vill. Behåll dina åsikter om vad som passar och vad Petra ska skriva för dig själv tack! ☺️

  18. Vi har Fri abort till v 18. I vecka 18 är fostret 20 cm. För tidig födsel från v 21 kan klara sig. Det är bara några veckor mellan. Många kvinnor som gör så sen abort är socialt utsatta, eller har andra svårigheter. Jag tycker inte det är fel att diskutera om en så sen abort görs efter prövning, där sådana särskilda förhållanden tas i beaktande och abort genomförs när det finns sådana särskilda skäl. Jag tycker det är fel att en barnmorska ska kunna välja avstå abort som i Sverige utförs av barnmorskor. Man måste acceptera de arbetsuppgifter som en viss yrkeskategori förväntas utföra eller välja ett annat yrke.

  19. Bra Petra! Det bästa du skrivit! Så viktigt att du och andra med många läsare går ut med detta. (ja vi”andra” också så klart, men ni mår så många! Tack! /Charlotte

  20. Konstigt att du inte kommenterar något om de allra svagaste i samhället-de funktionsnedsatta.
    Det kan ju inte undgått någon att socialdemokraterna har slagit sönder livet för tusentals familjer.
    Men det kanske inte är lika viktigt? Det borde vara lika viktigt att tala om att man inte ska rösta på sossarna
    om man vill värna om LSS, för vi alla kan bli drabbade och behöva hjälp en dag.

  21. Kostnader för LSS har stigit så mycket och ligger 4 ggr högre idag än EU genomsnittet, totalt 30 miljarder på år. Det är fusk med assistans ersättningen och även vanligare med funktionshinder bland invandrade, så kostnader för LSS har stigit med ökad invandring. Idag kostar polis och rättsväsende ca 40 miljarder årligen, , under 2016 kostade migrationen 50,4 miljarder 2016 kostade försvaret och samhällets krisberedskap 48 miljarder.
    Hälsa-och sjukvård och social omsorg kostade under 2017 67 miljarder. Genomsnittlig årlig kostnad för varje LSS brukare var 2 miljoner kronor. Mellan 2004 och 2014 ökande kostnader för LSS från 10-24 miljarder.

  22. Stort tack för detta inlägg, du är fantastisk ❤️ Alla positiva krafter behövs för att förhindra att rasistiska och kvinnofientliga krafter får ökat inflytande.

  23. Stort tack för att du tar ställning och lyfter denna viktiga fråga! Viktigt att alla gör vad man kan för att vi ska behålla ett öppet, mänskligt och demokratiskt samhälle.

  24. Jag bryr mig faktiskt inte om att lyssna på människor som berättar vad jag INTE ska rösta på… det är det lättaste med hela valet, det svåra är VAD jag ska rösta på. Så istället för att göra kampanjer om det lätta så berätta vad man ska rösta på så är det lättare att grotta in sig i det partiet och därefter ta ställning.

  25. Tack Petra! Jag har aldrig någonsin skrivit en kommentar på en blogg. Det du skriver är så viktigt; att värna om medmänsklighet. Våra röster behövs.

  26. Finansministern Magdalena Andersson har sagt att det måste sparas pengar på assistansen för att
    klara de ökade kostnader för flyktingmottagandet…

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg