V A L D A G E N

.

Så var det ju idag åter dags för bland det viktigaste man kan göra! Vi laddade med blåbärspaj och cappuccino nere på Espresso House..

.

.

.

Sen tog vi med oss Moje och promenerade till Lolo´s fina skola där vår vallokal fanns och gjorde våra v a l (Bea sov över hos en vän och de stora är hos pappa) Var tveksam in i det sista för vad jag faktiskt skulle välja för parti, har alltid varit övertygad liberal, men nu blev det lite mer en blandning av ett par av de borgerliga partierna i de olika valen. Kommer från en uppväxt med både knallröda och djupblåa åsikter så jag är uppvuxen med engagerade föräldrar med helt total olika synsätt på politik. Ganska fantastiskt ändå och jag har väldigt sällan hört dem diskutera just politik. Har alltså fått med mig olika tankesätt och ideér hemifrån och har därför djup förståelse för oliktänkande och kan se både sidorna på myntet, bara det inte är extrema tankar som ni ju redan vet (De har jag absolut ingen förståelse för) Tänkte förresten på att det inte fanns några engagerade valarbetare vid vallokalen idag. Var det samma hos er? Annars brukar det väl alltid stå personer med banderoller som delar ut valsedlar men nu var det inte en enda (Dagens tröja och kjol kommer från Custommade)

..

..

.

Efter våra val åkte vi med prinsen till Poesiparken ev sväng! Så himla gullig och stor lekpark vid Öster Mälarstrand här i Småstaden med små stationer med olika teman. Maurits gillade Gurkboda och tåget bäst och var en karamell i sin nya orangea parkas (Minrodini)

.

.

Lite av vår söndag det! Nu är det dags att ta tag i tvätten här hemma och plocka ännu mera äpplen (blir äppelkaka ikväll) och vänta in valvakan och hålla tummarna hårt.

.

.

Ha en ska söndag så ses vi snart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

5 thoughts on “V A L D A G E N

  1. I många kommuner har man något som kallas valfrid dvs en överenskommelse om att inte kampanja på självs valdagen.

    Sedan tror jag också att det är så att det finns en gräns för hur nära ett parti får stå en vallokal.

    Fina bilder!

  2. Nej ingen som dela ut valsedlar . Tillhör Skallbergsskolan i Västerås . Nu får vi snart se vad som händer, och vilka som kommer att få makten .

  3. Jag röstar i samma valdistrikt/lokal som du. Det stod 3 personer från olika partier precis utanför dörren och delade ut valsedlar, så jo de var där men uppenbarligen inte hela tiden (jag röstade ca kl. 1400). Jag var orolig och rädd redan förra valet och dessvärre har det inte blivit bättre sen sist. Men jag håller tummarna hårt, jättehårt.

  4. De som jobbar i vallokalen får absolut inte dela ut valsedlar. De som ev har stått utanför vallokalen och delat ut valsedlar är politiker. En vallokal ska vara politiskt neutral därför får inte politiker stå i direkt anslutning till lokalen och dela ut material längre. Så har det iallafall beslutats i en av grannkommunerna.

  5. Vid Emausskolan stod deltagare från 3 olika partier och delade ut sina sedlar, så visst står de fortfarande utanför vallokalerna. Det kanske var ”vaktombyte”/rast just när ni var vid er lokal.

Comments are closed.