ÄPPELKAKA MED DULCE DE LECHE

.

.

Hello bloggisar!

.

.

Jaha då var det dagen efter stoora valdagen och ja allt är ju faktiskt som vanligt även denna måndag. Samma statsminister fortfarande och ingen vet riktigt hur det är och hur det ska bli men det blir nog bra:) En ganska grå och trist måndag här i Småstaden faktiskt, om man ser till vädret iaf, och jag roar mig med att surfa resor och baka här på eftermiddagen. Sprang ut i värsta skuren och plockade in lite äpplen (vi har ju som jag nämnt MASSOR av äpplen i år) och gjorde en kaka på ett recept som jag brukar svänga ihop. Enkel och saftig äppelkaka som smakar mums. Lade dock till Dulce de Leche denna gång och det var en riktigt hit! Kakan blev lite kladdigare och ännu godare faktiskt, mmm.

.

 

.

Så himla mysigt faktiska att ha en trädgård med gamla knotiga äppelträd som dignar och frukt och som det bara är att plocka hur mycket som helst ifrån! Vet inte vad det är för sorter vi har (hur vet man det? De är iaf gröna och så där syrliga, fasta och härliga och håller sig fina länge iaf) En del äppelkakor blir det ju per säsong (tycker ju att det är supermysigt att baka och gör det ofta och gärna)

.

.

.

Recept på världsgod äppelkaka kommer här

.

.Du behöver:

3-4 stora äpplen

3 msk strösocker

1 msk kanel

½ msk vaniljsocker

150 gram smör (rumsvarmt)

 pressad citronsaft från en 1/2 citron

2 dl strösocker

3 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

½ dl mjölk

1 dl Dulce de Leche (Kondenserad mjölk)

Rostade hackade hasselnötter

.

Gör så här:

.

Låt smöret bli rumsvarmt. Skala och skär äpplena i tunna skivor (jag använder mandolin – så himla smidigt) Lägg i en bunke och vänd runt med socker, kanel och vaniljsocker.  Vispa sen smöret tillsammans med strösocker så det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i tagen och vispa till en slät smet. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och sist av allt mjölken och citronsaften. Rör, inte vispa. Häll smeten i en from klädd med bakplåtspapper. Fördela äpplena ovanpå, ringla över Dulce de Leche, strössla över hasselnötter och grädda i 175 grader ca 40-50 min. Severa med riktigt god vaniljsås! (Med ä k t a vanilj)

.

..

.

Mumsigt som bara den är det med lite ljummen nybakt äppelkaka eller hur?

.

.

Nu ska jag kila iväg och se vad mina älskade barn håller på med för det är alldeles knäpptyst här hemma och det är i n t e normalt kan jag lova:/

.

Ha en fin kväll nu vänner!

.

KRAM

 

.

Rekommenderade inlägg

8 thoughts on “ÄPPELKAKA MED DULCE DE LECHE

  1. Härligt med äpplen. Vår granne kom i går med 1 ”äpple i box” , äppeljuice som hon fått pressad av ett proffs i Dalhem. Äpplena utgjordes av huvudsakligen vildäpplen plockade lite här och var i vår närhet, och smaken var fantastisk, lite vemodigt gammeldags.60 kg äpplen gav ca 25-30 liter. Ett tips !

  2. Hej! Det skulle vara sååå bra om du kunde kategorisera. Jag har testat många av dina recept och de är alltid så bra men många saknas i ”recept” och då är det snudd på omöjligt att ”hitta tillbaks”. Tack på förhand!

Comments are closed.