HELGEN SNABBA GOTTGOTT

.

Ovan – gårdagens snabba middag till mig och skatterna (H var borta på annat)

.

.

Tingeling freeedagsbloggisar!

.

.

Åh idag har jag en sån där riktigt go fredagskänsla i kroppen! Började dagen med 5 kilometer i löpspåret efter Mälaren och den starten är ju bara den bästa. Man får ju en sån kick och det är så himla härligt att sträcka ut och samtidigt ha riktigt bra musik i lurarna. Måste försöka få in en bra rutin på mitt springande nu i höst känner jag och sen när det bli lite kyligare så blir det gymmet igen (har ju faktiskt ett Worls Classkort som ligger och tickar kronor hela tiden:)

.

Försöker få undan det jag ska göra snabbt här och sen blir det hämta Mojelito på föris och ta en tur ner på stan för lite eftermiddagsfika och shopping. Får se om jag får med mig några syskon (de är ju alltid så himla upptagna med sitt nu för tiden. Får böna och be om att de ska hänga lite med sin mami också;) Men först måste jag ju ge er receptet på helgens gottgjort som jag svängde ihop igår. Hittade ett recept i senaste ICA buffé på Limekyckling med nudlar (de har ofta bra recept tycker jag) så antingen hittar ni det där eller – tadaaa- får det av moi nedan

.

.

.

Alla barnen gillade limekycklingen! Tom liten kräsen Bea som till slut medgav att kyckligen var jättegod (Fast hon föredrar äggnudlar framför risnudlar så det kan man ju ta om man har så matvägrare som inte vill testa så mycket nytt och annorlunda) En lite asiankinspierad rätt fast utan hetta och andra konstigheter. Jag strösslade även över hackade jordnätter för att jag gillar ”crunch” i sån här mat och det passade super:)

..

LIMEKYCKLING MED RISNUDLAR

PORTIONER: 4-6

750 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk smör
1 msk färskpressad limejuice
2 tsk finrivet limeskal
1 hönsbuljongtärning
4 dl crème fraiche
2 dl vatten
2 msk japansk soja
2 msk honung
ca 400 g risnudlar
1 dl finhackad persilja (jag tog blad så att barnen kunde plocka bort dem om de ville)

.

.Strimla kycklingen och krydda med salt och peppar. Stek kycklingen i smöret i en stekpanna med höga kanter tills den får fin färg. Vispa ihop limejuice och -skal, smulad buljongtärning, crème fraiche, vatten, soja och honung i en skål. Häll blandningen över kycklingen i stekpannan och låt koka ihop på svag värme ca 10 minuter under lock. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Servera limekycklingen med de nykokta nudlarna. Toppa med persilja.

.

Snabbt, enkelt och väldigt gott!

.

.

Ha nu en finfin mysig fredag alla!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “HELGEN SNABBA GOTTGOTT

Comments are closed.