ENKELT RECEPT PÅ MUMSIG SMÖRGÅSTÅRTA

.

Alla som älskar smörgåstårta räcker upp en hand (Räcker upp min!:)

.

Uppdatering! Haha, det var visst igår det var den 13:e?! Helt dagvill men jaja, vi firar idag istället:)

.

Tjohooo – ikväll ska vi äta smörgåstårta för att det är ju smörgåstårtans dag idag! Yes allt gottgott har ju en egen dag numera och då ska så klart smörgåstårtan också ha det:) Vad man tycker om denna rätt verkar vara antingen tummen upp eller tummen ner men jag tycker verkligen, och har alltid tyckt, att det är jättegott. Och så där syndigt onödigt fett och festligt På picset ovan har ni en riktigt lyxig enkel smörgåsbomb som jag faktiskt gjorde i midsomras på Gotland. Minns att jag lovade receptet då men det blev visst aldrig av? Hmmm, minnet är bra men kort haha men ni får det nu så här i mörkaste november istället. (Dock så blir det ingen hemgjord variant hör hemma ikväll utan en räkbomb från Ica Maxi, de har ju också jättegoda:)

.

.-

SMÖRGÅSTÅRTA A LA KAVLI

.

Du behöver

2 satser tonfiskröra
2 satser varmrökt laxröra
3 lager bröd
2 dl blandade färska örter
300 g cream cheese
Dekoration
3 sparrisar
1 polkabeta
1 gulbeta
150 g charkuterier
100 g ädelost
10 minimozzarellabollar
1 dl Kavli majonnäs
1 dl oliver
färsk basilika

.

Gör så här:

Förbered rörorna till fyllningarna.

Laxröra: 150g varmrökt laxfilé, 1 dl majonnäs, finrivet skal av 1 citron, 1/2 dl persilja, 2 tsk chiliflakes. Mosa ihop lax, majonnäs, finrivet citronskal (endast det gula), persilja och chiliflakes med en gaffel.

Tonfiskröra: 1 burk tonfisk i vatten (200g), 1 dl majonnäs, 3 msk kapris, 4 hackade soltorkade tomater, cocktailkaprisbär. Häll bort vattnet från tonfisken. Lägg i en skål och mosa ihop med majonnäs, kapris och soltorkade tomater.

Lägg ett lager bröd på ett serveringsfat och bred ut tonsfiksröran i ett jämnt lager. Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut laxröran i ett jämt lager. Lägg slutligen ett lager bröd överst på tårtan. Hit går det bra att förbereda tårtan dagen innan. Täck då hela tårtan noga med plast.

Mixa färska örter med en klick cream cheese. Vänd ner resten av Cream cheesen och täck hela tårtan med blandningen.

Skär sparris på längden med en osthyvel. Skala och skiva de råa betorna tunt, gärna med mandolin. Dekorera tårtan med charkuterier, bitar av ädelost och mozzarella. Fäst några majonnäsklickar i kanten och lägg på sparrisgirlanger, betor, oliver och färsk basilika.

Bröd till smörgåstårta! Det finns färdigskivade extra stora bröd för smörgåstårta, fråga i din butik. Annars går det bra att skiva ett vanligt bröd på andra ledden, till långa stora skivor, och lägga ihop dem till bottnar. Det är också gott att använda både mörk och ljust bröd!

Rund tårta: 3 lager bröd med en diameter på 20 cm.

Fyrkanting tårta: 3 lager bröd med måtten ca 20 x 20 cm.

.

Nu ska jag duka lite mysigt i matsalen här. Tända ljus och sätta en vas med fina snittisar från torget på bordet och lägga lite bubbel på kylning – det är ju ändå lill-lördag eller hur;)

.

Ha en fin kväll vänner!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

9 thoughts on “ENKELT RECEPT PÅ MUMSIG SMÖRGÅSTÅRTA

 1. Tjusig tårta!

  Frågat förut men frågar lite fint igen. De blåvita kopparna du dukade med på Farsdag. Vad heter de? Kram

  1. Åh den frågan har jag missat – det är ärvda koppar efter farmor och märket är Meissen. Kraam

  1. Tråkig kommentar! När jag var liten fick jag höra att det finns en vind som heter Nimisi, det du gör mot andra kommer tillbaka till dig själv. Tänkvärt!

 2. Smörgåstårtan ser jättegod ut och jag tycker att du är så duktig på att ordna det mysigt för din familj!

 3. Ah vilken smarrig! Missade att det var Smörgåstårtans dag tyvärr, får ta det en annan dag.
  Kram

Comments are closed.