PRIS TILL DAGENS SÄMSTA MAMI

.

Moje i farten med mitt ridspö i hallen – gissar att han är ganska sugen på att ge mig pisk..

.

.

Bonjour fredagsbloggisar!

.

Usch, usch, usch vad jag känner mig usel som mamma just nu. Ganska så värdelös faktiskt. Förstår att ni kanske tänker att jag minsann har koll och klarar det här med massa barn galant men njäää, inte direkt alla gånger (Även om det säkert verkar så här på bloggen:) Och idag fick jag nog riktigt lågt betyg när det gäller just gott moderskap..

.

Moje har ju sin lediga dag idag och eftersom jag sov mer eller mindre ingenting inatt (vet ej varför men det g i c k bara inte att somna. Kollade Bachelor, Wahlgrens, och Bacholette osv non-stop att använda som sömnpiller men nej, jag var vaken) så tog jag det lugnt imorse med honom – vi skulle ju inte iväg på 2,5 årskontroll förrän kl 9…

 

Men som nästan alltid kom vi iväg seent men Moje var så fin och nyduschad och BVC-redo som bara den och vi sladdade in i väntrummet ca 5 minuter försenade. Vi slår oss ner (sköterskan var fortfarande upptagen – t u r) och jag har Moje i mitt knä då jag känner  att jag blir alldeles dyblöt. Moje är också dyblöt och börjar nu kinka. Vill inte alls vara på bvc och kontrolleras och jag börjar svettas och undrar var i hela världen allt detta blöta kommer ifrån? Hade han kanske hittat en festis i baksätet? Eller har han mystiskt och plötsligt blivit neddränkt av något där i väntrummet.. Nu kommer sköterskan ut till oss men nä, min son vill inte gå in till henne längre. Han vill inte gå in där, han vill inte sätta ”kopp på fat”, han vill inte ”flytta på den stora bilen”, han vill inte ”låta som hunden”, han vill ingenting. En helt enkelt ganska kass 2,5-åring som mest bara kan säga blomma, blomma och blomma. Jag försöker vara så där käckt uppmuntrande ni vet och jag förklarar för sköterskan att han är genomblöt av oklar anledning och det är nog därför han inte samarbetar alls? Nåväl, vi ger upp till slut och det är dags för att väga och mäta istället. Äntligen kan (får) jag ta av honom kläderna och då så ser jag och förstår, jag har ju klämt hans lilla söta stackars snoppis. Den är liksom helt utanför blöjan (Alltså jag har tydligen satt på blöjan som en thong i farten) och detta har verkligen a l d r i g hänt förut? Börjar skämta inför bvc-sköterskan och försöker få Moje att stå på vågen  ändå men nu är det ju kört. Han vill hem och jag vill också hem. Sköterskan säger något om att det är nog bra att vi tar en kontroll snart igen och att jag då tar med mig det ifyllda frågepapperet också.. (som jag givetvis GLÖMT) Jag nickar, sveper in naken Moje i min rock, tar alla kissiga kläder och trycker ner i handväskan och tackar för oss och går ut. Fy alltså. Fy, fy, fy.

.

Nåväl, idag har jag skämt bort liten extra mycket och överöst honom med mammakärlek så jag hoppas jag kompenserat honom lite iaf! Och ikväll ska vi bara vara hemma med la familia och äta gott och mysa ihop och pussas och kramas. Hoppas han förlåter mig:)

.

.

Hoppas att ni får en fin fortsatt fredag nu alla läsare!

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

25 thoughts on “PRIS TILL DAGENS SÄMSTA MAMI

 1. Åååå stackare förstår känslan 🙈men man är inte mer än människa …. ha en skön mysfredag !! Kram från Skåne

 2. Ok, sånt händer. Vad var problemet egentligen att man måste kompensera? Knappast det värsta han kommer att råka utför i livet.

 3. Förstår att det känns jobbigt! Man vill ju alltid att de ska ha det bra och man gör sitt bästa! Av någon konstig anledning så vill man ju alltid lyckas lite extra på Bhv, men sköterskorna är ju också bara mammor och pappor som långt ifrån lyckas varje dag! Vi är bara människor och vi gör bara vårt bästa.

 4. Men åh, förstår din känsla men vet du: jag tror faktiskt att du är en fantastisk mamma. Alla gör vi våra små tabbat ibland 😉
  Kram och ha en fin helg!

 5. Åååååå vad dråpligt…Förstår dina känslor. Du verkar vara en väldigt kärleksfull mamma å ingen är perfekt.

  1. Nej inte alls! Språket kallas ”philianska” och mami betyder mamma (kan även gå under beteckningen ”mamsen”). Det går att översätta via Google translate för den som har svårigheter att förstå betydelsen av snittisar, svärisar och föris.

   1. 😂👍 Det känner jag till efter att ha hängt med här i några år nu. Funderade främst på formuleringen ”jag har ju klämt hans lilla söta stackars snoppis” i detta inlägg. Herregud 😅

    1. Japp, numera är det inte bara svärisar och snittisar; snoppisar och majsisar är lovande uppstickare

 6. Haha, det har hänt oss med ett par gånger faktiskt.. har också känt mig så taskig men jag tror inte barnen minns detta o får några framtida men… 🙂 men är inte mer än en människa 😉

 7. Funderar på hur man kan sätta på blöjan med penisen utanför? Alltså satt den i kläm utanför blöjan.

 8. Var på BVC en gång och skulle ta av kläderna på ungen, då ser vi att han har massa små mörka prickar på ryggen. Varken jag eller sköterskan ser vad det är, men när hon hämtat förstoringsglas ser vi vad det är. Säkert 10-15 fästingar. Han hade krupit i gräset tidigare under dagen och säkert kommit åt nåt fästing-bo för de var verkligen pyttesmå. Inte ett av mina stoltaste ögonblick.. men sånt händer nog alla då och då.. Tur man kan skratta åt det såhär 6 år senare!

 9. Inte är man dålig mamma för att man är mänsklig och ibland klantar sig, shit happens liksom 🙂 Det blir ett roligt minne senare att berätta och skratta åt! Tycker du verkar vara en toppenfin mamma!

 10. Du är verkligen ingen dålig mamma för att din son kissade på sig. Du behöver inte känna presrationkrav på att vara perfekt. Inget och ingen är perfekt. Det förväntar sig ingen av dig och definitivt inte en person som jobbar på BVC. De har nog sett och upplevt det mesta vad gäller kinkiga små barn. Slappna av, känn dig stolt över dug själv och njut av din fine gosse.

 11. Händer alla tror jag. Min sämsta mamma dag var en lucia i skolan och barnen skulle uppträda. Jag hade jobbat natt och sladdade in på skolgården och tänkte att detta går nog fort bara lite sånger ju. Men nej! Efter lucia tågen skulle alla följa mez till klassrummen med sina medhavda fikakorgar som då ALLA hade med sig utom jag!! Mina barn fick alltså ingen fika och tittade på när alla andra åt lussebullar, jag hade totalt missat den informationen. Har aldrig skämts så mycket i hela mitt liv tror jag.

  1. Och så typislt skandinaviskt att ingen bjöd dina barn på varsin bulle! Mer kärlek och medmänsklighet <3

Comments are closed.