I annonssamarbete med COUNTRY DREAMS

JULEN 2018!

,

God Juuuul och God fortsättning vänner!!!

.

Åh jag hann ju inte kika in till er igår som jag brukar! Kändes lite konstigt faktiskt och jag tänkte på er flera gånger under julafton – att jag borde ha tagit mig tid ändå och hälsat er God Jul.  Fy på mig. Jag hoppas verkligen att ni hade det finfint och att julafton 2018 blev allt som ni hade hoppats på! Mycket kärlek och god mat:) Här hemma var det som vanligt full rulle och huset fullt av barn, tomte och vanligt folk haha. Dagen började med att tomten kom gående här på vår snöklädda gata redan kl 8 och Moje gjorde STORA ögon kan jag lova. Första gången han fick se tomten på riktigt liksom men han blev inte rädd eller ledsen, mest bara så där sött blyg. Naaaw. Fast han är inte lättlurad den lille prinskorven. När tomten lämnat tomtesäcken och skulle gå så sa Maurits Hej då tomten, hej då Hihi (Hihi =farfar) och sen tittade han bestämt och lite tyket på mig och bara Tomten jär Hihi..

.

Ja fast det var full fart igår så han jag ändå knipsa av några pics! Inga ”in the moment” bilder tyvärr för när vi är så många så vill jag inte fota släkten hej vilt  och när som helst (ni är ju ändå ganska många läsare liksom:) Sen så vill jag vara med i stunden själv tillsammans med skatterna och inte vara fotografen och när jag fixade med maten (alltså vi hade såå maffigt julbord + gotter bord som jag ville visa) så var det full fokus att få ut allt och allt skulle ätas medan det var varmt. (Inte läge att köra den klassiska Ingen rör något förrän mamma fotat  klaart! just på julaftonen haha)

.

.

 

.

Så här såg jag ut igår iaf! Kände mig så himla skön och fin och bekväm i den här jadegröna skapelsen med blommor och volanger  från Twist & Tango. Kommer från Country Dreams och finns här. (Paketet jag håller kommer från Newport och där får man verkligen alltid de finaste paketinslagningarna. Älskar sånt)

.

.

.

Moje fick en liten gunghäst och såg ut så här! Ville äta upp honom pga söt och jag var inte ensam. Herreguud vad små gossar i fluga, hängslen, skjorta, manchesterbyxor och lackskor är adorable.

..

 

.

Hm, det var något bekant över den där tomten imorse..

.

.

.

Systrarna såg ut så här och jag är såå glad att jag fortfarande kan få klä dem i matchiga outfits:) Att det finns att få tag på (och att de går med på det!) Ljuvligaste klänningarna med liten volangärm i svart och puder kommer från How to kiss a frog.

.

.

.

Min älskling fastnade på en bild iaf! Här har han hängt av sig kavajen och försöker få fyr på en av vedkorgarna på gården. Så himla fint var det att se dem brinna i mörkret  nedanför matsalsbordet. (Finaste H som gav mig en så himla fin julklapp i år <3<)

.

.

.

Så här hade jag dukat i matsalen i år. Dukade faktiskt redan i förrgår och var himla glad och nöjd över det, ogillar skapat att stressa med just dukningen. Allt ska ju putsas så det skiner och linne ska strykas och inte ha ett endaste veck och så ska det piffas och vara souperfräscht. Enkel dekoration i form av äkta granris och äkta silvriga kottar från Newport. De riktigt höga silvriga ljusstakar är också från Newport och glaslyktorna från Skruf. Har läst att man ska ha belysning från levande ljus både högt uppifrån och underifrån vid en bra dukning så så fick det bli. Sevetter och duk är från Himla (gamla från Midtown) och tallrikar från Royal Copenhagen. Alla glas, förutom barnens, är från Orrefors.

.

.

Nu ska jag faktiskt ta mig ut på en litenpw här! Har inte varit utanför dörren på två dagar så det ska bli helt underbart med lite frisk luft:)

.

.

Önskar er alla en riktigt skön juldagskväll! (Själv laddar jag för en kväll med att se ett gäng julfilmer i myspysen och mumsa  mängder med chokladkonfektyr. Vi har typ 4 orörda lådor kvar haha – mums:)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “JULEN 2018!

 1. Vad ni verkar haft det bra, härligt. Vi hade en fin vit härlig jul med hela släkten på julafton och idag firade vi engelsk jul eftersom vi är svenskengelsk familj. Det som vi alla undrar är vad tomten kom med…. vad blev det för något?

 2. Mysiga bilder du bjuder på Petra! Och så fin du är i klänningen!
  Men måste fråga, kanske knasig haha, men tips på hur man får duken sådär slät och välstruken? Alltså jag stryker och stryker och den är alltid veckig ändå haha!
  God fortsättning!

  1. Tack söta! Jo jag har mina knep (tycker själv att det är omöjligt att bara stryka en duk riktigt slät) 1. Använd bordsfilt 2. ”Dra” din duk när den har tvättats. 3. Lägg på din nytvättade duk när den fortfarande är fuktig och släta ut den noga 4. Ta strykjärnet till duken och stryk direkt på bordet medans lite fukt finns kvar i tyget. Tadaaa – en riktigt slät duk:)

   God fortsättning till dig med!

 3. Du är som en smällkaramell <3 Tack för att du delar med dig. År efter år! Kram Lotta Strömsholm

 4. Åh, ni verkar ha haft underbart och du är strålande vacker ❤️! Jag måste bara flika in och säga att det är inte på oss bloggläsare du ska ha tankarna på, på julafton. Vi finns här när du väl ”är tillbaka”. Ha en riktigt mysig annandag!❤️

 5. Jättevackert dukat, men jag undrar också vad som hände med julservicen du visade att du köpt för ett tag sedan? Eller var det bara betald marknadsföring?

 6. Vilken fin julafton ni hade. Vad roligt att flickorna vill matcha varandra och din klänning är ju helt fantastiskt fin! Vacker dukning och vilka bra tips du ger vad gäller strykningen av duken.

 7. Jag är någon som bara droppar in här emellanåt, så det blir en sen kommentar. Jag tycker du har skapat ett underbart fint hem och njuter av alla fina bilder. Måste säga att julaftonsdukningen är i särklass vacker, tillsammans med ditt utsökta stilleben på skåpet intill! Ögongodis! Och du ser helt fantastisk ut i den ljuvliga klänningen! Hoppas du och din familj får en härlig fortsättning på året!

Comments are closed.