SLÄKTMYS & KORVMIDDAG LIKE IN THE OLD DAYS

.

Jag och alla mina älskade skatter på Annandagen! Yes detta får väl bli årets julkort med (nästan) där alla är samlade på en och samma bild – bättre sent är aldrig eller vad säger man:) Här står vi på entrévägen utanför min storebrors familjs hus i Sköndal, redo för lite släktmys

.

.

.

(det var någon som önskar se julklappen på och här har vi pics på på det också:)

.

.

.

I storebrors villa har jag varit på många kalas och släktträffar ska ni tro! Det här huset högst upp på berget köpte nämligen min farmor och farfar när det var helt nytt på 60-talet och ni kan förstår vad modernt det var då. Skulle kunna vara alldeles nybyggt faktiskt, riktigt snygg design är ju tidlös. Storbror och hans dåvarande tog över huset efter farmor (farmor och farfars bodde bara  här i några år tillsammans innan de skildes) och totalrenoverade allt för typ 15 år sedan och det blev s å fräscht.

 

 

.

I kusinens söta flickrum hade farmor sitt dressingroom med tjock rosa heltäckningsmatta och toalettbord och skinnboxar med massor av juveler och tingeltangel som jag fick leka med när jag var där. Jag var ju farmors lilla favvis (hon hade tre barnbarn och jag var enda flickan:) och fick komma upp själv och bo över och gå på opera och shower och baletter och följa med på Stockholms flottaste restauranger. Tycket det var såå spännande och lite  pirrigt också varje gång, vi träffade ju farmor inte så himla ofta (hon var en mer en businessorienterad farmor än familjefarmor om man säger så)

.

.

.

Lolo myser med sin mormor alltså min mamma<3

.

.

.

Vad vi åt? Vi åt julkorv med potatismos! Som en homage till kära gamla farmor Ulla. Varje år bjöd hon nämligen in till stort partaj här i villan den 1:a advent då det var sk ”korvmiddag”! Säkert minst 40 pers kom och det var hela släkten på hennes och hennes sambos sida –  hippiesar blandade med hennes väninnor från Östermalm. Det var alltid inhyrda kockar som stod i köket med full kockutstyrsel och fixade och kokade tjocka kryddiga korvar och rörde mos och serverade och så var det glögg och kakor från Eclair. Alltid samma sak varje år i många många år. Hon var lite kul min farmor och väldigt olik alla deras farmödrar när jag var liten:)

.

.

Det var min gårdag det! Nu ska jag och lovlediga skatterna spela spel här.

.

Ha nu en finfin fortsättning på torsdagen!

.

.

KRAM

.

.

.

8 kommentarer till “SLÄKTMYS & KORVMIDDAG LIKE IN THE OLD DAYS

  1. Vilka härliga minnen du har 🙂 Min egen farmor träffade jag inte så ofta, hon kunde bara finska så jag förstod aldrig vad hon sa. Men jag har kvar en sagobok på finska som jag fick av min farmor och farfar, jag kan fortfarande inte finska men det är ett fint minne att 🙂 Berätta gärna lite mer om din farmor, hon verkar intressant 🙂 Alla äldre kvinnor i min släkt har varit fattiga hemmafruar så kunde vara kul att få veta hur det kunde vara förr för andra kvinnor.

  2. Vilka härliga minnen och kul att storebror håller i dessa traditioner.
    Jättefin familjebild också 😊

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg