FÖRST TRÄNING SEN SALLAD

.

Tjingeling bloggisar!

.

.

Åh stackars lilla Bea säger jag bara. Hon blev ju tvärsjuk i fredagskväll med magsjuka och feber och igår var hon så varm (nästan 40 grader) och nu har hon hosta och nästäppa och ont i halsen istället. Tror nästan att hon blev sjuk i magen pga av influensan och den höga febern för ingen av oss andra har någon som helst magsjukekänning och känner oss helt friska (ÄN så länge) Inte kul att ha så hög feber och bara ligga och inte ha någon matlust (hon vill nästan bara äta sura godisar och jag är likadan när jag är ordentligt sjuk)

.

Hur som helst så smet H och jag iväg på förmiddagen ner till gymmet för vi bara kände att vi måste röra på oss. Vi är ganska lika så där, får ryck ett par ggr om året då träning bara känns helt nödvändig i perioder. Lolo fick vara barnvakt åt småsyskonen under tiden (och ibland glömmer jag faktiskt nästan av att man faktiskt har de där stora barnen som kan passa de små? Det är ju suveränt ju!) Fast jag skulle aldrig någonsin låta mina föräldrar, eller någon annan utanför familjen här hemma, passa mitt sjuka barn och sen gå på fest (som någon konstig tyckte i kommentarsfältet att vi borde gjort igår) Jag är väldigt rädd om mina älskade föräldrar och de ska inte medvetet utsättas för några såna elaka barnbaciller. Sen så skulle jag inte kunna ha kul heller om jag visste att något av mina barn var jättesjukt och togs om hand av någon annan än vi. Gör ni så förresten? Lämnar sjukt barn till andra för att ni ska kunna partaja eller göra något roligt på tu man hand? Kanske är vanligare än man tror och jag som är annorlunda:S

.

 

.

Efter träning blev jag så extremt sugen på en Sallad Nicoise! Åt ju nästan enbart det när vi var på Rivieran i somras för oooh my så gott och fräscht det är. Undviker att ha i kokt potatis som det ju är ibland (dock var det inte det i på någon av de restauranger jag besökte i Frankrike) Extremt mättande också så utmärkt att mumsa i sig när man tagit i ordentligt på gymmet (sprang 5 km på 26 minuter och kände mig faktiskt ganska nöjd då jag inte tränat knappt någon kondition alls i vinter)

..

..

.

Småsvettig kock idag (Barnen fick dock tonfiskpasta:)

.

.

.

Ni måsta prova denna fräscha matiga och klassiska franska sallad om ni inte gjort det. Recept kommer nedan.

.

.

SALADE NICOISE

.4 portioner

.

Ingredienser:

1 romansallad

 1 paprika valfri färg

250 g cocktailtomater på kvist, halverade

2 brukar tonfisk i olja

1 rödlök

300 gram haricots verts

20 svarta oliver

4 hårdkokta ägg

1 st citron

.

Dressing:

1 msk dijonsenap

2 msk rödvinsvinäger

1 msk tonfiskspad

5-6 msk rapsolja

8 sardellfiléer

1  vitlöksklyfta hackad

1/2-1 msk vatten

1-2 krm salt

Svarteppar, nymalen

.

Gör så här:

.

.Lägg haricots vertsen i kokande vatten 2-3 minuter. Skölj dem sedan i iskallt vatten. Skala och skiva lök, tomat och paprika. Skär citron i klyftor. Dela tonfisken i mindre bitar. Spar lite olja från tonfisken.Blanda ihop dressingen och mixa med mixerstav. Lägg upp salladsblad på ett stort fat och lägg på tonfisk, haricots verts, oliver, lök, tomater, paprika och ägg.. Häll över dressingen. Dekorera med citron. Njut.

.

Nu väntar det filmtajm uppe i tvrummet! Bäddar åt Bea på golvet med madrass och täcke och så blir det Gino till de som önskar:)

.

.

Ha en mysig fortsättning på söndagen tjejer!

.

KRAM

.

.

.

 

19 kommentarer till “FÖRST TRÄNING SEN SALLAD

 1. Oh, vad gott det ser ut! Är hundra år sedan jag gjorde en Salade Nicoise men nu blev jag inspirerad.
  Har du förresten något bra recept på smörgåstårta i dina gömmor? Nätet kryllar av recept – går ju inte att bestämma sig…

  1. Se Enkelt recept på mumsig smörgåstårta – ett tidigare inlägg! 14 nov 2018.

 2. Ja er så enig med deg, hadde aldrig kunnet dra på fest og hatt barnevakt hvis en av ungene mine var syke. Ville heller ikke utsatt andre enn de som bor i huset for smitte, spesielt når man mistenker spysjuka.

 3. Salladen ser riktigt härlig ut. Glad att du fortfarande vågar dela med dig av dina recept. Det skall väl bara vara 4 ägg i salladen och inte 8? Du har skrivit 4 ägg två gånger. Var kommer fatet från?

 4. Ser underbart ut! Det klart att du och familjen tänker logiskt och kärleksfullt om sjuka barn och att inte utsätta andra för smitta. Det behöver egentligen inte kommenteras. 🌺🌼🌸 Bemöta med total tystnad kanske är effektivare. Någon vill kanske bara kasta in en brandfackla och se vad som händer för att sedan njuta av upprörda känslor. Konstig hobby i så fall! Kom och va med på lite lättsamt och trevlogt tidsfördriv istället! – eller var inte med alls. No big deal.

 5. Alltså din kyckling Alfredo 👌
  Så gott och min hockey son på 16 år gillade den också 💕
  Tack för tips

 6. Stackars liten, det verkar gå någon variant på influensa som börjar med kräkningar och hög feber. Fy vilken konstig sjuka alltså..! Flera av våra vänner med barn som fått så. Skönt att slippa magsjuka men influensa är jobbigt det med. Hoppas det inte blir långvarigt. Skönt med gym och sallad. Krya på liten 💕

 7. Nej, man lämnar inte bort sjuka barn till sina barnvakt bara för att man själv ska ut och festa!!!!!

 8. Nej absolut inte. Är mina barn sjuka vill jag var hemma och se att de har det bra. Kan inte alls slappna av och gå ut och ha roligt då. Så viktigt är det inte, barnen går alltid först!
  Kram Mia

 9. Säsongsinfluensa sätter sig ofta i magen på just barn! Krya på henne. Och för att besvara din fråga: Aldrig i livet att jag skulle lämna sjuka barn till barnvakt. Hur mår man som barn när man är riktigt sjuk? Man är ynklig, rädd och klen – klart att man behöver sin förälder då. Festa kan man väl göra en annan gång (och jag skulle dessutom aldrig kunna njuta av fest i det läget). Kram!

 10. Nej inte vill man utsätta andra människor för otrevliga barnbaciller. Tråkigt att missa party men du gjorde helt rätt! Hoppas Bea mår bättre nu och att ni andra klarar er. Jättekram till snygga dig⭐️

 11. Finns väl inte på kartan att man åker ifrån ett sjukt barn? Som andra skrivit här skulle jag inte kunna ha ett dugg roligt ändå. Och åtminstone mitt barn blir extremt mammigt och pappigt om han är riktigt sjuk. Då vill jag finnas där så klart! <3

 12. Annan aspekt av sjuka barn och fest är ju att man faktiskt riskerar att bära med vinterkräksjuka t ex till hela partyt. Nej, ibland är det bara att inse att aldrig så roliga grejer får ställas in.

 13. Aldrig någonsin jag skulle lämna sjukt barn hemma med barnvakt för att gå på fest! Skulle inte ha ett dugg kul på festen ändå. Är barnen sjuka vill man ju bara vara nära och trista och ta hand om och komma med glass och pussar.

 14. Många här i där vi bor vara barn har fått lila som er Bea. Enligt vård centralen var det inte ovanligt att köttlar i magen sväller vid influensa och kan då skapa väldigt magknip och kräkningar. Hoppas hon snart blir pigg och att ni andra så förblir 😊

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg