A P R I L

 

 

Men man blir ju bara så g l a d av det här vädret och att det är vår och äntligen april inte sant! Tycker alla liksom går runt och ler så snällt, underbart ju:)

.

.

 

.

Ni kanske undrar varför Remrandt inte hänger på väggen längre? Jo för Rembrandt ramlade ner! Tråden som höll uppe denna vääldigt tunga plexiglastavla gav helt enkelt upp. Men som tur var så gick varken tavlan eller något annat sönder när den föll. Jag höre ett b r a k mitt i natten men kunde inte fatta vad det var då. Lite småläskigt så där. Tog några dagar innan jag såg vad som hänt och nu vågar jag inte hänga upp den där tavlan igen:)

.

.

Lite vardagsrum denna morgon! Mitt favoritrum här hemma. Alltid så fint ljust och fint där och ja liksom hemtrevligt och luftigt. Mitt bästa tips när det gäller inredning är att få det lite ”airy”, det är ofta det som får mig själv, och många andra, att känna w o w när man kommer inte i ett rum. Airy men ändå en hel del intressant att titta på! Jag är uppvuxen med en mamma som älskade att skapa vackra miljöer och stilleben med fina saker och har liksom blivit smittad. Så länge man omger sig med saker man älskar och som man v i l l se varje dag så blir det bra. Önskar att vi dock hade det lite mer klassiskt, ni vet blanda upp med lite vackra antika och lite äldre möbler och detaljer.

.

.

.

Taccialampan har fått flytta och står nu på bokhyllan bakom soffan. Varför då kanske någon undrar? Jo för att lampans sken kommer ännu mer till sin rätt där helt enkelt. SÅ himla fint närd en lyser på kvällen. (Kan ju försöka fota det ljuset men det är inte det enklaste direkt:) .

.

Och vet ni – här ska jag nu beställa en ny tvsoffa och d e t är ju inte det lättaste heller. Egentligen tycker jag det är absolut finast med riktigt ljusa/vita soffor men det gåår ju bara inte, iaf inte framför en tv och med en större barnfamilj som våran. Tvsoffan är våran hängasoffa där vi softar och äter godsaker och myser. Finns ju inget som kan bli så solkigt som vita/ljusa soffor och ja, det finns med löstagbara tvättbara överdrag men av erfarenhet så vet jag att de efter ett par tvättar liksom tappar smutsmotståndet och blir solkiga ännu fortare! Så det måste bli en mycket mer smutsvänlig färg helt enkelt och jag vad ska man välja då… Vill inte ha en till grå sammetssoffa utan något annat och jag tror att jag hittat rätt modell och färg nu äntligen. En ganska vanlig soffa med schäslong och som är skön att hänga i men som ändå är lite kul. Spännande spännande.

.

.

Önskar er alla en under lill-lördag med mycket sool!

.

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

8 thoughts on “A P R I L

 1. Berätta gärna vad du tyckte om Sweef soffan, efterlyste det i ett tidigare inlägg. Är det ingen bra kvalite,,eller byter ni den för att den är smutsig? Jag ska nämligen köpa en ny och kollat på bla sweef valen.
  efterfrågar som många andra att du svarar lite mer på frågor som ställs bland kommentarerna.

  1. Ledsen att jag missat din fråga! Jag tycker v e r k l i g e n om Sweefsoffan när det gäller storleken och komforten. Så skön och lagom mjuk. Tyvärr så har tyget blivit så pass fult att den måste bytas, den är ju fläckig och tyget ganska så blekt också pga soffan har stått i solen

   1. Tack för svar. ja du har fått endel kommenterar på sistone så min försvann nog bland alla andra 🙂

   2. Det går att köpa ny klädsel till den, finns i sammet, linne, bomull/linneblandning mm. Ett litet tips om man tycker att soffan har mer att ge men behöver en uppfräschning!👍🏼☺️

    1. Det tråkiga dock med det är att en ny klädsel kostar kring 7.000kr och det får man ju nästan en ny soffa för… :/

 2. Vel Vel,jag köpte nytt klädsel til kr13.000..til en soffa jag köpte för kr1500…ny pris på soffan var kr45000.bara klädsel som var smutsig ;)det var inte en Ikea soffa :D..sååå..

 3. Hej!

  Hur ser det ut bakom soffan? Hur mycket plats har du till bokhyllan? Vi är sugna på samma men min man tror det kommer upplevas trångt?

Comments are closed.