PÅSKPYSSEL I FORM AV ATT SÅ SMÅ FRÖN

.

Idag drog Beatrice igång ett litet sött projekt i matsalen! Hon är ju typ det pyssliga som finns och nu var hon sugen på att så lite grönsaker till odlingslådorna. Vi köpte med oss frön och lådor igår på Åsby till hennes såprojekt (tokgillar  verkligenklassiska Åsby handelsträdgård i Hallstahammar) och Dahliaknölar till mig (och hjälp hur gör man dessa förresten?? Fösta gången med att plantera Dahlior för mig men de är ju så himla fina) Sen fixade hon egna såpinnar och sådde grejade så snart har vi chili och svarta tomater och morötter (så mycket roligare än bara ”vanliga”;) och fläckiga spritbönor och mumsiga meloner att frossa i (HOPPAS jag)

.

.

.

Lillebror ville vara med på ett litet hörn i fluga och allt. Han är fortfarande sjuk och har rinnande ögon och är lite småfebrig trots att han ser väldigt festlig ut (Bea hade hjälpt honom med kläderna sötisen)

.

.

.

Viktigt att läsa exakt vilket sådjup det ska vara sova osv. Noga noga ska man så klart vara (hon är såå lika mig med sånt:)

.

.

.

Maurits satt nöjd och tittade på och mumsade påskägg som han hade fått och pekade med hela armen när det behövdes. (Jo han fick en liten kruka att plantera några små bönor i han med:)

.

.

.

Dagens påsklovspysseltips till alla gulliga barn alltså – låt dem så!

.

.

Nu ska jag fortsätta med askonsdagensmiddagen här! Har en rosmarin och vitlöksdoftande lammstek i ugnen just nu som jag måste kika till (MUMDSFILLIBABBA så gott det ska bli!)

.

.

Ha nu en mysig kväll så ses vi imorgon igen!

,

,

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “PÅSKPYSSEL I FORM AV ATT SÅ SMÅ FRÖN

  1. Dahlior är underbara för du kan ha dem i år efter år och dessutom förökar de sig. Jag gör nog inte efter konstens alla regler men har haft Dahlior sedan jag var liten hemma i föräldrahemmet och fick hjälpa till med dessa tidigt. Du gräver ner dem när tjälen gått ur marken och det inte är risk för nattfrost. Vattnar vid torr sommar men mycket behövs inte, jag sätter tex lägre Dahlor på kyrkogården och det funkar utmärkt trots snål vattning. Gärna gödsel när du sätter knölarna. Hemma körde vi med kogödsel men nu slarvar jag med detta.
    Gräv upp knölarna innan frosten kommer ( eller marken fryser säger pappa), de kan inte övervintra ute. Jag lägger mina utan jord i papperspåse i källaren och gräver bara ner året därpå.
    Finns säkert mer korrekta sätt att göra detta men det funkar kanonbra.

  2. Underbart inlägg och extra härligt att du inte är så ängslig utan gärna (?) har jord på finbordet! Jättesöta barn, särskilt lillkillen med skjorta och fluga 💙

Comments are closed.