ASIATISK VÅRLUNCH

.

S P A R R I S  &  R Ä D I S S A L L A D  M E D  S E S A M D R E S S I N G

.

Ingredienser

.

 1 knippe sparris (à ca 250 g)

1/2 spetskålshuvud (à ca 300 g)

2 salladslökar

1 knippe rädisor (à ca 200 g)

3 msk tahini

3 msk majonnäs

1 1/2 msk ris- eller vitvinsvinäger

2 msk japansk soja

2 msk rostade svarta och vita sesamfrön

.

Gör så här:

.Bryt eller skär ev av den nedre delen av sparrisen. Koka sparrisen i saltat vatten 1–2 minuter, häll av och skölj i kallt vatten.  Strimla kålen tunt, gärna på mandolin. Strimla salladslöken fint. Skölj och halvera rädisorna. Vispa ihop tahini, majonnäs, vinäger och soja i en bunke. Blanda kålen med sparris, rädisor, salladslök och dressingen. Strö över sesamfrön.

.

H A L S T R A D  L A X  M E D  M A T S U H I S A D R E S S I N G

 

Matsuhisadressing

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

1/2 msk finhackad ingefära

2 msk japansk soja

1 msk vatten

1 tsk strösocker

1 msk sesamolja

2 msk neutral rapsolja

400 g färsk odlad laxfilé utan skinn

1/2 kruka dill

1 kruka koriander

1 msk rostade sesamfrön

.

Gör så här:

.

Dressing: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med övriga ingredienser.
Lax: Skär laxen i två eller tre smala bitar längs med. Halstra laxen snabbt i en het panna runt om ca 30 sekunder per sida.  Skiva laxen och lägg upp på ett fat. Plocka örterna. Toppa laxen med dressingen, örterna och sesamfrön.
.
.
.

.

.

Här kom nu äntligen recepten! (Somnade framför tv:n igår, zzzz, och glömde bort att uppdatera er – sorry:)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “ASIATISK VÅRLUNCH

  1. Våra vattenglas har slutat tillverkas och såg precis att du hade näst intill likadana.
    Vilket märke är det på det fina vattenglaset bredvid vinglaset?

  2. Hej,
    Måste bara skriva och tacka så hjärtligt för detta receptet. Ljuvligt gott och kommer att bli ytterligare ett av de HoPH recept som jag kommer att komma tillbaka till. (Tidigare favoriten är den asiatiska biffsalladen som i vårt hus kallas ”vill-du-gifta-dig-med-mig-salladen). Tack!

Lämna ett svar till Pernilla Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *