ÅRETS TERRASS

.

Vi har ju en ganska stor terrass en våning upp, här står jag i mitten och fotar och åt andra hållet (alltså bakom mig) har vi ett par solsängar. Inte helt lätt att få det ombonat/mysigt på den ytan men lite gröna växter gör så mycket ändå. Vill ha ett par större maffigare träd också men det tar vi lite senare. Nu har jag iallafall börjat med sommarpiffet. Picsen är tagna igår när det inte var så himla varmt och skönt och regnet hängde i luften (fotade då krukor åt ett företag) men idag strålar solen och jag har på riktigt tagit förmiddagskaffet där i loungesoffan:)

.

.

..

Kan verkligen rekommendera kiselbehandlingen som vi strök på golvet förra sommaren. Det har blivit vackert alldeles ljust silvrigt grått nu och så mjukt och lent att tassa runt på (vi går ju aldrig med skor på häruppe) Superenkelt att stryka på, håller länge, motverkar  smuts och alger osv och går att lätt förbättra vid behov. Produkten vi använde heter Sioox.

.

.

.

Rosmarin, lagerblad, buxbom och lavendel. Tåliga klassiska utväxter är det bästa. Vill ha ett större citronträd men hittade bara mandarin. (Krukor Isadeco)

.

,

.

Soffan och bord är från Brafab. Mattorna minns ej riktigt, kanske INDISKA men de är gamla. Ser ni vår lilla lilla utehögtalare som tål både ur och skur? Riktigt bra ljud och snygg och lätt att flytta runt (Märket är Libratone)

.

.

Så var det måndag igen! Kalasveckan no 1 är över och vardagen kan börja igen:) Idag ska jag fota en annan produkt åt ett företag och sen så väntar utvecklingssamtal och avslutningsamtal för Bea. Tänk att hon slutar lågstadiet om ett par veckor, min lilla skrutt. Igår kväll var vi ju och lyssna på en fantastisk vårkonsert i Domkyrkan med Beatrice kör och alla andra Domkyrkokörer och symfoniorkester. Blir alltid s å rörd när hon står där i sin kåpa och sjunger och det är så vackert så klockorna stannar, Jag var faktiskt också med i en kyrkokör i samma ålder (vi bodde mitt emot en kyrka i en kyrkby ute på landet så det var liksom där och på Ansgarsgården man ”hängde” som liten:)

.

.

Nej nu måste jag verkligen ta tag i den här dagen här (och ta ut årets allra första rabarberkaka som väntar i ugnen!)

.

Vi ses snaaart igen tjejer!

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “ÅRETS TERRASS

 1. Riktigt fräscht och härligt på er terrass! Ska nog fasen också behandla våra altaner med sioox, blir så himla fint.

  Jag sjöng också i kyrkokör som lite, i många år ute på Hönö där jag är uppvuxen, gick på kyrkans barntimmar ,miniorer, juniorer mm. Mysigt minns jag det som. Mina barn har knappt varit nånting alls i kyrkor sen de döptes, inte lika kyrkligt här i Torslanda som på öarna 😉
  Är du troende förresten?

  Ha en fin vecka snygging!

 2. Så fint! Den trä-och gråfärgade rottingkorgen som syns på första bilden, var kommer den ifrån?

 3. Jättefint! En fråga, hur gör ni med kuddarna där ute. Tar ni in de varje dag, överdrag eller låda för allt? Mvh Åsa

 4. vad jag önskar att jag hade en stor terrass! Istället får jag nöja mig med min balkong strl mindre, bor i lägenhet. men nu vart jag lite pepp på att uppdatera möblerna (så man slipper få fliser i rumpan och rädd för att ena stolen ska kollapsa helt när man sitter m.m.). Tack för inspirationen, tar med mig inspo av färger och växter 😀

 5. Vi byggde nytt hus 2015 och där vi har altaner med trägolv har vi använt sioox, supernöjda med resultatet.

Comments are closed.