I annonssamarbete med NORDIC HAIR CLINIC

VAMPYR ELLER PRP-METODEN

.

Jag igår på Nordic Hair Clinic på Kungsholmsgatan i Stockholm! Lite spänd och pirrig inför vad som strax skulle ske..

.

.

Bonjour torsdagsbloggisar!

.

.

Ledsen att jag inte hann kika in igår men dagen gick bara så fort och jag hade en grej i Stockholm som tog lite tid och sen när jag kom hem och hämtade Moje på föris så ville lilla gubben ha 100% mammauppmärksamhet och sen somnade jag med honom när han skulle nattas och då var väl klockan 20-någonting och sov sen som en stock hela långa natten. Zzzzz Vääldigt skönt så klart men väldigt ovant också och en märklig känsla. Hur länge brukar ni sova? 10 timmar i sträck har jag nog inte sovit sen gymnasiet tror jag och definitivt inte efter att barnen kom. Kanske var det vampyrbehandlingen jag hade gjort som tog musten ur mig! (eller så var det kanske vinlunchen på Norr Mälarstrand:)

.

,

 

Yes jag gjorde en sån där lyxig och mycket känd ansiktsbehandling med mitt egna blod (ni minns väl PRP-bilderna på Kim Kardashians ansikte ) igår. En sk ”Vampyrbehandling” och det låter ju lite läskigt. Hade med mig min darling till vän som sällskap  (och som även fick sköta lite kamera) till Stockholm. Hon är dessutom läkare och har stenkoll på det mesta när det gäller sånt här så bättre sällskap kund jag ju inte haft.

 

.

..

 

Nordic Hair Clinic som låg i riktigt fräscha lokaler på Kungsholmen blev jag varmt mottagen av personalen. Syster A var den som skulle behandla mig och hon var så där noggrann, lugn och trygg som bara professionell klinikpersonal kan vara. (Jag är förresten en sån som ska var lite kul när jag blir smånervös. Eller ja mest tramsig och drar dåliga skämt. Och så kurrar alltid magen:)

.

.

.

Först fick jag ligga med bedövningskräm så att inte behandlingen skulle kännas så mycket

.

 

.

Sen fick jag tappas på lite blod. Fyra rör vilket jag tyckte lät ganska mycket men inte är något alls enligt sällskapet jag var med. Syster A var förresten som en dröm när det gällde att sticka. Jag är alltid svårstucken men detta kändes inget alls och hon ”hittade rätt” direkt.

.

Nu en varning till er som inte gillar blod och sprutor och som tycker sånt är läskigt.

 

..

.

Här tillförs mitt egna blod tillbaka till huden i ansiktet med 100-tals små små stick (gjorde även dekolletaget) Blodet har då först genomgått en process i en centrifug  Alltså det kändes inte mycket alls även om det ser ut som det.

.

PRP-metoden på Nordic Hair Clinic ska göra att  jag får att få slätare hy och mindre ärr, få mer lyster i huden och öka produktionen av kollagen vilken ju blir lite sämre med åren. Jag ska göra tre såna här behandlingar med någon månads mellanrum och sen får vi se resultatet! Jag är såå himla spänd på det..

.

 

.

.

Ni som känner mig här på bloggen vet ju att jag älskar sånt här. Behandlingar och resultatainriktad hudvård är det bästa. Nej jag vill inte ha några tatueringar (aldrig gillat) eller andra kroppsutsmyckningar men jag vill se fräsch ut och känna mig pigg. jag är 47 år och jag v e t att det ger resultat att jobba med huden. Nej detta  är inte för alla (en del av er bryr er ju faktiskt inte alls helt enkelt) men detta är för de som är som jag och som tycker sånt här är jätteintressant.

.

.

Ha nu en fin torsdag i solen så ses vi snaart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

51 kommentarer till “VAMPYR ELLER PRP-METODEN

 1. Oh my vad spännande! Ser du resultat? Älskar att läsa om behandlingar du testar. Själv går jag på ansiktsbehandlingar men sprutor i ansiktet är jag för feg för…
  Kram

 2. Hej fina. Tack för att du delar- ser fram emot att höra vad du tycker .. Skulle vara jättebra om du berättade hur du upplever resultatet på den behandling du gjorde på Östermalm i vintras.

 3. Har du tänkt på att bli blodgivare? Röda Korset har alltid behov av nya donatorer. Själv gav jag blod regelbundet tills jag blev för gammal, nu 70 år.

 4. My good att du vågar! 🙂
  Ser minst sagt läskigt ut, men vill man vara fin får man…. 🙂

 5. Ops! Skulle vara rädd för infektioner av alla dessa stick…. 🙁 … men det är säkert beprövat. Undrar även hur det är att vistas i solen efter dessa behandlingar.

 6. Det där var bland det sjukaste jag hört… folk svälter, folk dör i sjukdomar.. och så detta! Herre gud i himmelen 🙈

  1. Oj, kan du med att tex åka på semester och lyxa till det eftersom folk svälter och dör i sjukdomar?

 7. Nejdu, det där tror jag inte ett smack på. Tror varken huden blir bättre eller sämre. Men visst, tankens kraft är starkt, placebo likaså.

  1. Jo, många små stick i huden är väl bevisat att kicka igång kollagenproduktionen i huden. Blodet i sig vet jag dock inte.

 8. Säger alltid till mina tonårstjejer att ni duger som ni är. Det är det som är på insidan som räknas. Hur tänker du som har barn? Vad ger du dom för signaler. Att åldras är vackert. Trodde att du ville vara en god förebild. Du måste ha fått bra betalt!!

  1. Det finns ju de som kan konsten att vara vackra BÅDE på in och utsidan. Du kanske skulle kolla din insida med tanke på vad du skriver här.
   /L

   1. What Lina said! Petras enorma hjärta är det som gör henne till en fantastisk förebild för sina barn!

    1. Jag tror att Lina kan svara för sig själv! Jag tvivlar inte på Pethras hjärta men att ena veckan göra reklam för en produkt som är HELT FANTASTISK o nästa vecka sticka sönder hela ansiktet som är HELT FANTASTISKT för att bli slät o få lyster mm så förstår nog både du o jag att det handlar om att göra reklam o få betalt. Men förstår våra tonåringar det. ? Ni som vill veta resultat från andra produkter o behandlingar får aldrig något svar. DET ÄR FÖR MYCKET YTA. Du duger som du är

     1. Lina behöver inte svara alls ”what Lina said” betyder att jag håller med henne. Jag håller däremot inte med dig i dina nedlåtande kommentarer. Ja, det här är en blogg, ett slags livsstilsmagasin på nätet och den innehåller självfallet reklam. Att skriva ”trodde du ville vara en god förebild” antyder att du inte tycker att Petra är det. Att skriva så till en mamma är både elakt och korkat. Petra är en förebild främst för att hon har en fin och omtänksam insida. Du borde jobba på din insida.

 9. Nej nej – intressant ändå jag skulle inte görat om jag så fick betalt för det 🙈🙈

 10. Ser läskigt ut, men gissar att du har gjort en bra research innan du gör detta. Hur länge kommer du att vara så prickig i ansiktet?

 11. Men herreguuuud alltså ! Läser mångas kommentarer och blir helt förstummad , vilka är ni till att läxa upp andra i vad man gör bör göra eller inte gör ? Hahaha alltså hela registret & som pricken över i svältande barn. Själv längtar jag efter att göra någon behandling för mig för min skull bara min få känna mig extra fin ….

 12. Sjuuukt läskigt! (har problem med sprutor och framförallt blod -tack för varningen så jag kunde scrolla vidare) spännande att höra om du ser några resultat! Asså, visst insidan som räknas och allt det där, ja. Men människan har ju letat efter källan till evig ungdom sedan urminnes tider. Självklart är vi många som bryr oss om vårt utseende och vill se fräscha ut. Själv, 30+, insåg jag imorse att min hy inte bara behöver återfuktning, det är faktiskt fina linjer…! Beställde raskt ett par ansiktsmasker att testa, men än håller jag mig till sådant jag kan kladda på utanpå, i lugn och ro hemma. 🙂
  Lycka till och kram!

 13. Jag vet inte vad jag tycker om detta. Å ena sidan behöver jag inte tycka något. Å andra sidan så tänker jag att det kanske är det inlägget syftar till. Det bästa med att bo i Sverige är att vi är fria att tycka, tänka och göra som vi vill. Speciellt när det kommer till våra kroppar. Jag måste erkänna att jag inte förstår mig på detta. Att injicera sitt egna blod med 100 nålstick för att vaddå? Se yngre ut? Varför kan man inte se ut som man gör och landa i det? Varför kan man inte se inåt och tro på att man duger som man är och åldras med värdighet. Periodvis kan jag också fundera på mitt åldrande och att jag också borde men har kommit fram till att jag i så fall bara skulle göra det för att jag borde och det är inget okej argument. Någonstans inom mig sörjer jag att det blivit såhär, att vi tillåtit oss själva att bli bortmanövrerade till att tro att vi inte är fina som vi är. Det är synd. Men det är också fantastiskt att vi kan göra det om vi vill. Och sorry om jag på något sätt uttryckt mig illa eller opassande men jag kan inte komma bort från att jag inte alls förstår mig på det. Tack för en ärlig och fin blogg.

  1. Det är intressanta tankar du har men det ena behöver inte utesluta det andra. Jag kan också bli lite less på påståendet att vi blivit bortmanövrerade och att det på något sätt blivit såhär, dvs att det inte varit så förr vilket visar på en historielöshet som jag tycker är lite sorglig. Människan har alltid sökt evig ungdom, det är ingenting nytt, och även förr har vi smyckat oss, målat oss och gjort oss till. Cleopatra sminkade sig med bly, operationer för att förstärka skönheten har utförts sedan minst 1400-talet (kulor som opererades in i en penis, en lite kul historia). Näsoperationer utfördes redan på 1800-talet. På 1700-talet användes ett halvt kg mjöl per vecka för att hålla peruken i skick. Och det finns så många fler exempel. Idag kanske vi borde veta bättre, men när är egentligen det där ”förr” då vi inte fixade oss och la tid och pengar på våra utseenden?

   Skillnaden är att det forskas idag och det kommer fler och fler säkra metoder men att vi tar till extremer för att göra oss vackra är ingenting nytt. Tänk bara på kvinnorna som har så många ringar runt halsarna att de dör om dessa ringar tas bort.

   Men berätta gärna, när anser du att vi egentligen blev bortmanövrerade? Jag är inte så intresserad av skönhet och tillhör alltså inte kategorin som kommer använda sprutor för att bli fin men jag tycker att själva fenomenet är intressant och för min del just för att det varit en sådan stor del av människans historia. Även djuren piffar till sig när det är dags för parning. Jag tror helt enkelt att det ligger i människans gener (på kollektiv nivå, inte på individnivå).

   1. Intressanta tankar och du lyfter något som inte slagit mig förrän nu…
    Jag ser ju bara på hur det ser ut idag och tycker det eskalerat men är medveten om att jag kanske inte heller den tilltänkta gruppen som tar till mig denna sortens behandlingar då jag är föga intresserad av dem. Jag har varit mer fast i tanken på att vi gör det för någon annan osv. att vi inte duger som vi är. Men man ska inte kasta sten i glashus. Som jag skrev i tidigare kommentar så vet jag egentligen inte vad jag ska tycka om det men inser att jag inte behöver tycka något alls.

 14. Men borde inte Dermapen då vara typ samma sorts behandling fast utan blod? Fler nålstick och verkar säkrare?

  Hoppas Petra är nöjd, det är huvudsaken.

 15. Oj så märkligt. Lite som gamla tiders åderlåtning, men så pumpar de in blodet igen under huden. Undrar hur de kommit på den här idén… Hoppas resultatet blir som du önskar!
  Kram

 16. Det skulle vara intressant om du berättade lite mer om den medicinska forskningen bakom denna metod och varför den skall ge ett förväntat positivt resultat och vilket? Vi gjorde något liknande som en sista försök på en av våra hästar för många år sedan, sprutade in blod från ett ben till ett annat (om jag kommer ihåg rätt). Förstod inte riktigt då varför det skulle ge en positiv effekt eller om det bara var jag som trodde på ett mirakel. Förklara gärna vad det är som är själva effekten av behandlingen.

  1. Det är jag också intresserad av att läsa om! Varför skulle blodet göra mer nytta genom att sprutas in igen, fast i huden? Och blir blod bättre av att centrifugeras? Vad skulle hända med det då, förutom att det kan bli utsatt för bakterier? Låter ju absurt och som en hel del kvacksalveri, men jag motbevisas gärna.

 17. …I annonssamarbete med Kicks (Babyface) , Skincity (Codage) , Lysi (Omega3) , Nordic Hair Clinic (PRP-metoden)… Jag är övertygad om att din hy måste vara tiptop. Men jag är lika övertygad om att människans naturliga åldrande inte går att stoppa.
  Jenny

  1. Vem har påstått att åldrandet går att stoppa? Hänvisar till Majas inlägg ovan, hur människan i alla tider strävat efter skönhet. Ser man fräschare ut mår man bättre, ganska enkelt!

   1. HA ha undrar vad nästa kick består av ??? Hjärnan har ju redan mobiltelefonerna kidnappat ,,,, vad kommer härnäst ???? Varför är vi aldrig nöjda ? blir vi det någonsin ? Tragiskt !!!!!

 18. Du är verkligen vacker och jag kan också tänka mi att göra olika behandlingar sedan men denna tror jag inte på. Retinol och syror däremot tror jag är bra, samt även niacinamid. Skulle till och med kunna använda lite botox. Tycker du har en fint resultat, hur har du gjort för att inte se stel ut som många andra?

  Sedan undrar jag om Du gjort ansiktslyft? Ser lite ut som att du har ett är vid käklinje samt att det veckar sig lite vid örat.

 19. Jag förstår inte varför man tycker detta är en skrämmande behandling ? Man använder sin egen plasma som blir när blodet centrifugeras . Detta måste väll vara det mest naturliga istället för att spruta in en massa konstgjorda ämnen !! Tycker att detta verkar alldeles lysande och super spännande !! Kul att du delar detta Petra 💕👍🏻

 20. Så intressant att läsa, du är modig som lägger ut detta, alltid kommer det sur feedback från nån. Jag är 51 och känner att jag vill också prova nåt, kanske Dermapen till att börja med.

 21. Signalerna till barnen/ungdomarna tycker jag är absolut det värsta. Det är ju sådana som du som normaliserar skönhetsindustrin och olika metoder och ingrepp. Och att du står för det inför dina flickor… fy skäms!

  1. Jag menar och vidhåller att om man som jag är rejält vuxen så kan man få göra vilka behandlingar som helst som gör att man könner sig fräsch och pigg. PRP är inget som förstör kroppen eller som tex sexualiserar mig för att behaga män eller på något sätt är något jag gör som är skadligt. Jo jag känner som så många andra att det är ”bättre att se bra och ung ut” i vår värld, att det finns normer och ideal och att man så klart blir påverkad. Jag är dock inte den som vill eller har lust att gå mot strömmen. Jag VILL vara en version av mitt bästa jag precis som de allra flesta vill. Sen har jag också möjlighet och även lust att ta till lite radikalare grepp än att bara vaxa överläppen eller att exemplevis färga håret.

   Jag pratar aldrig om min vikt med mina flickor, jag pratar aldrig negativt om mitt eget eller någon annans utseende heller med mina flickor och jag vill att de ska känna att de inte behöver känna några som helst krav på sig när det gäller utseende och vikt etc. Att de inte ska mixtra med sig själva bara för att behaga andra. Det är dock svårt i samhället där det är en ständig jämförelse med andra. Men att jag som mamma gör ansiktsbehandlingar är något annat tycker jag. Eller om jag tar bort oönskad hårväxt eller gör naglarna eller andra salongsbehandlingar. Det är för att mamma är vuxen, skönhetsintresserad och dessutom har ett jobb där hon syns en del och även har möjlighet. De får gärna göra detsamma i min ålder om de känner att de vill (De tycker för övrigt att jag är ASgammal men ser fin ut ändå:)

   De allra flesta av oss önskar att se bra ut. Så är vårat samhälle och så har det alltid varit. Det kan vara extremt pressande och stressande. Och att åldras är för många något negativt och att man då ska ge upp. Bara vara glad att man lever och inte tro att man kan vara ung igen och absolut inte anstränga sig för mycket när det gäller det yttre. För bara några årtionden sen blev man betraktad så av nästan alla och satt på undantag, var man över fyrtio så var man avsexualiserad och omodern. Man skulle klä sig och ”se ut som den ålder man var”. Jag är personligen extremt glad över att de tiderna är över! Damer kan och får, om de vill och önskar, vara ”attraktiva” mycket längre än så. Vi äter bättre och tränar osv och lägger tid, pengar och energi på det. Gör behandlingar och operationer Det är kanske inte vad just du önskar men det betyder inte att det är fel, vi kan väl respektera varandras val ändå? Jag har ju en vuxen målgrupp och när jag tipsar om betandlingar så utgår jag från att ni kan göra egna kloka beslut hur ni vill göra med den infon.

   1. Hej! Jag tänker precis som du. Jag vill vara snygg och fräsch för min egen skull, jag avgör vad som passar mig och var min gräns går. Så länge man är frisk och mår bra så varför inte lägga lite omsorg på det yttre….. vi människor får inte underskatta en bra självkänsla och balansgången mellan att söka skönhet och att vara nöjd med sig själv är viktig men utesluter inte varandra. Det är mänskligt att vilja vara fin men det betyder inte att man inte kan bry sig om annat och det är konstigt att referera till svält och klimat hot i samma kontext …då ska man kanske läsa en annan blogg.

 22. Kan inte låta bli att tycka att du gått alldeles för långt nu. Men det är min åsikt.

 23. Hej!
  Jag förstår inte hur ens eget blod ska kunna ändra något i ens hud?

  Men jag hoppas du tagit före och senare efterbilder, bra sådana, så får vi ju alla se hur bra det blev. Det är ju det bästa du kan göra 🙂

  Personligen tycker jag att samhället blivit helt snett med all den utseendehets som blivit. Det gäller att stå emot om man vill få vara sig själv och inte ryckas med. Såg en tjej igår som var nattclubssminkad, tjocka lösfransar och den typiska ankmunnen och jag tänker inom mig att hon var nog vackrare före barbie-fixen. Det är synd att de tror att de måste göra det där för att ”se bra” ut. Många blir fartblinda.

  Men som sagt, vi gör alla som vi vill, och det kommer alltid att komma åsikter och tankar runt sånt här.
  Huvudsaken är ju att den som grejar mycket blir nöjd.

 24. Snälla Petra, om du provat Prophilo behandlingen, kan du inte tala om vad du tyckte om den? Vill gärna testa det! =)

  1. Jag har gjort den bara en gång och då kändes det riktigt bra efteråt. Man ska dock göra minst två behandlingar så jag kan tyvärr inte riktigt utlåta mig.

 25. Kommentar från Petra: Jo jag känner som så många andra att det är ”bättre att se bra och ung ut” i vår värld, att det finns normer och ideal och att man så klart blir påverkad.

  Varför är det bättre att se bra och ung ut? Vilka fördelar har det? Jag tycker istället det är vackert när man åldras och att det syns att man levt. Sen är det ju skillnad på att ta hand om sig, motionera och äta rätt.

 26. Jag tillhör den där skaran som vill att man ”skär och sticker” så lite som möjligt i mig – med andra ord så är skönhetsbegrepp inget för mig.
  MEN jag tycker det är modigt av dig som öppet berättar om dina skönhetsbehandlingar och står för det. Och även om jag känner mig svimfärdig av dina bilder (ja jag kunde inte låta bli att titta på dem, så det får jag ta ansvar för och skylla mig själv 🙂 ) så tycker jag ändå att det är fruktansvärt intressant läsning – hade verkligen ingen aning om man kunde göra så. Och precis som du säger, så är vi vuxna nog att själva bestämma vad vi vill med våra kroppar.
  En high five för din ärlighet och ditt mod!

 27. Alla är vi olika. Vi har olika åsikter och intressen. Så är det. Och så fortsätter vi sprida kärlek på det….😊❤️

 28. Det är så tråkigt att läsa de rent av elaka kommentarerna som förekommer här på bloggen. Jag läste en kommentar i ett annat inlägg om att man typ inte ska blogga om man inte vill höra andras avvikande åsikter. Jag tycker det är skillnad på att uttrycka en åsikt och att vara elak. Det finns så mycket elände i den här världen redan som gör oss nedstämda och missmodiga – varför kan vi då inte lägga band på oss själva och visa lite vanlig hövlighet? Om man blir så upprörd, varför då komma tillbaka till eller läsa bloggen över huvud taget? Det jag tyckte var intressant med den här metoden är att min frisör har tipsat om den därför att jag blir alltmer tunnhårig. Flinten lyser igenom och det känns inte roligt alls. Den går inte längre att täcka genom att byta hårstil. Och bland de olika metoder och preparat som rekommenderas för sådana problem, kan det här också vara en lösning. Ska bli intressant att höra om resultatet av ansiktsbehandlingen!

Comments are closed.