STÄNGNINGSDAG & SYSTRARNA GRENE

.

Idag har det varit stängningsdag på Småstadens skolor och förskolor så därför har jag haft mina minsta pluttar hemma hela dagen (Lolo går på en privatskola och Trulle ja han går ju faktiskt på gymnasiet) Tog med dem till IKEA på köpcentret Erikslund  för att kolla sommarutbudet och luncha, de älskar ju de där köttbullar som är gaalet populära och billiga. Trulle som hade halvdag fick också följa med och vi fyra åt alla en lunch (jag grillad lax med fänkålsröra) för så där 240 kr med glass? Och apropå billigt, vi har en fått en så kul affär på Erikslund  som heter Søstrerne Grene (dansk kedja) som har massor med sånt där smått och gott ni vet men som kostar typ nada. Som ett ytterst smakfullt Rusta ungefär! En hel del påminner extremt mycket om de dyrare barninteriörmärkena och det finns barntält och sänghimlar och leksaker och badartiklar och theér och husgeråd och mycket i konstnärsväg, ni vet panåer (stora! Måste ju börja måla tavlor!) och akrylfärg och pennor. Allt det på bilden kostade väl 350 kr ungefär. Ännu ett budgettips idag!

.

.

.

Moje fiskar med ett litet gulligt magnetspel han fick idag.

.

.

,

Happy as a clam

,

,

.

Jag idag i min gula favvotröja från Second Female (finns här och visas i samarbete med Modelin)

..

..

.

Måndagslediga och mycket nöjda med det

.

.

Tänk att det redan är 20 maj förresten! Betyder att vi flyger till Paris och Frankrike om bara 3 veckor ungefär. Tyvärr så har vi bokat flyget lite knasigt så att Bea missar tydligen sin skolavslutning (Oops)  men vi får göra det bästa av det och fira ändå så klart.

.

.

Jag måste bara fråga er en sak också. När vi var på Erikslund så var det ganska mycket barn där (pga av stängda förskolor/skolor ) och Moje fick vara och leka på en liten lekpark där inne men vi fick gå därifrån ganska snabbt för de lite större barnen var typ craazy. De som var 5-6-7 år knuffades och hoppade och skrek och sprang och välte de små som försökte leka/åka rutchkana och jag undrar vad var och gjorde deras föräldrar? Tänkte de kanske att har man ett barn ”som kan ta för sig” så är det lugnt. Kände att jag blev någon typ av en lekparkpolis där ett tag (var ju tvungen att hålla koll på alla små barn!) så det var bäst att gå. Hur gör ni andra mammor när det blir så där? Säger ni till de barn som inte visar hänsyn? Låter ni era egna barn får göra som de vill? Kanske litar ni helt enkelt på att andra barn inte mosar era egna:/ Svårt det där. (Mina barn är inga änglar själva men jag har alltid sagt till direkt om de inte kan bete sig schysst och rättvist bland andra barn)

.

.

Nu ska jag cykla iväg (älskar att cykla på min nya cykel) och shoppa lite kvällsmat här men vi ses snaaart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

26 kommentarer till “STÄNGNINGSDAG & SYSTRARNA GRENE

 1. Brukar vara på Erikslund ganska ofta med min son och tycker ofta det är föräldrar som låter barnen löpa hejvilt…rena cirkusen på lekplatserna 🙈🙈🙈

 2. Jag har inga barn själv och har lärt mig att inte ta fighten med andras ungar. Många kan inte ta det och det är tyvärr bara bäddat för att det kommer att bli fel. Så Big NO NO på det!

 3. Mitt största irritationsmoment i livet är exakt det du beskriver – barn på lekplatser/lekland/lekrum som beter sig illa och inte passas av föräldrar. De verkar tro att det är djungelns lag som gäller? Min äldsta tjej (3,5 år) har alltid varit väldigt försiktig och har inte själv sagt ifrån mot andra barn. Jag har alltid behövt vara med henne för att se till att andra barn inte knuffar henne, tar grejer hon håller i osv. För mig är det en självklarhet att man som förälder har ansvar över sitt eget barn och att hen inte beter sig illa mot andra. Men så tänker tydligen inte alla. Jag har sagt till andra barn ibland, tex ”du får vänta på din tur” eller ”klättra inte uppför rutchkanan för nu väntar andra barn för att åka ner”.

  1. Åh samma här. Min oförsiktiga pojke får inte vara för på och andra barn får inte heller bete sig buffligt mot honom. Det är bara vi föräldrar som kan styra om det barkar helt. Går ju inte att se på när barn misshandlar andra barn i rutschkanan:)

   1. Petra, kan du snart göra ett inlägg om vad du planterar i år i trädgården? Eller inlägg om vad som är fint ihop i rabatterna? Försöker anlägga trädgård här, men det är så svårt! Älskar din trädgård så väntar på att få läsa om den även i sommar 🙂 kram!

 4. Min dotter har också gått på Fryx och det är ingen privat skola. Privatskolan förbehåller sig rätten att välja de elever som tas in på skolan och finansieras delvis eller helt och hållet genom avgifter snarare än offentlig finansiering. Det finns bara ett mycket litet antal privatskolor i Sverige som följer svensk läroplan, exempelvis Grennaskolan och Lundsbergs skola. Mvh Åsa

  1. Fryx väljer vilka elever som ska gå där genom antagningsprov? Men det är ju för att förtydliga det hela en skola som drivs av en stiftelse, Stiftelsen Fryx, som inte har vinstsyfte. Menade bara att det inte är en vanlig kommunal skola:)

 5. Säger faktiskt alltid ifrån. Spelar ingen roll om de är 5-6-7 åringar eller tonåringar. Rätt skall vara rätt.

  1. Inte riktigt, jag är fortfarande lite prickig:) Resultat ser man dock först efter någon månad och på riktigt efter ett par behandlingar

 6. Precis, friskola heter det. Privatskolor finns bara en handfull i Sverige, tack och lov.

 7. Bor också i Västerås och tycker att det är helt sjukt hur de lite äldre barnen får bete sig på Eriklund shoppingscenters lekplatser. Här om veckan blev jag faktiskt så upprörd över hur de äldre barnen puttade på och trängde sig förbi min 2 år 9 mån dotter så jag höjde rösten högt och tydligt och sa ”finns det några mammor och pappor här som har koll på sina barn eller sitter alla och surfar på sociala medier?” Det blev lite bättre. Men inte märkbart så efter en stund fick vi lämna lekplatsen. Min uppfattning är helt klart att föräldrarna slår sig ner och låter sina ungar husera fritt och göra lite som de vill. De får väl en välbehövlig paus, vad vet jag? Usch jag drar mig för att passera en lekplats på Erikslund för dottern vill ju alltid leka där så gärna, såklart… men trist när vissa barn ska bete sig som vildar :/

 8. Åh känner igen det där så väl, har en pojke i samma ålder som Mojje och jag har också låtit han leka i den där lekhagen på erikslund. Men jag blir lika galen varje gång på de äldre barnen som härjar fritt. Mitt barn kan också vara väldigt gåpåig ibland men jag gör allt i min makt för att han ska visa hänsyn och låta alla barn få leka där de leker. Förstår inte varför man bara lämnar sina barn där och låter de göra som de vill. Tycker det är helt okej att man säger till de större barnen om de gör något helt galet men ibland är jag lite för feg och låter de hållas och istället tar mitt barn därifrån. Kanske helt fel egentligen men man orkar liksom inte hålla på att tampas med andras barn..

 9. 21 maj, 2019 kl. 11:26

  Petra, kan du snart göra ett inlägg om vad du planterar i år i trädgården? Eller inlägg om vad som är fint ihop i rabatterna? Försöker anlägga trädgård här, men det är så svårt! Älskar din trädgård så väntar på att få läsa om den även i sommar 😊 kram!

 10. Åh jag skulle också uppskatta ett trädgårdsplanerings inlägg! Mojje är väldigt söööööt. Kram kram

 11. Cred till alla er som säger till andras ungar! Jag tror absolut att det behövs, speciellt när föräldrarna inte har stenkoll. Själv har jag en lite tvåårig vilding och det har hänt att jag sagt till större barn som vill tränga sig före. Jag skulle bara uppskatta om andra vuxna säger till mitt barn om hon inte accepterar kön till rutschkanan eller liknande.

 12. Jag säger ifrån, har de inte föräldrar som säger till så får jag göra det.. inte alls ok att större barn ska knuffas eller tränga sig!

 13. Grattis till Söstrene Grene även i Västerås! Kedjan har funnits i Danmark sen 1973 i min kära hemstad Aarhus och är verkligen en inspirationskälla med allt som finns där. Man vet aldrig vad man hittar från ena gången till den andra. Kul att de har letat sig hit. De har funnits i Malmö i många år och nyligen öppnade en butik i Mölndal här i götet och det är säkert ännu fler utöver Västerås. Kul!

Comments are closed.