I annonssamarbete med LÄNSFÖRSÄKRINGAR FASTIGHETSFÖRMEDLING

LIGGA STEGET FÖRE

,

Jag trivs ju SÅ bra där vi bor här på gatan i Småstaden. I vår 30-talsvilla som varit vår i 11 år nu. Trivs nog tyvärr lite för bra för jag älskar ju processen med att renovera och liksom börja om från början med något spännande husprojekt. Att drömma och fantisera och skapa. Vi bor ju helt optimalt när det gäller läget, går inte att får det bättre här i vår stad. Nära till bra skolor (100 m) och Mälaren (400 m) och city (500 m) och ja allt och så är vårt gamla direktörsvillaområde här helt magiskt vackert. Men det vore typ omöjligt att hitta något annat som vore passande  för oss om vi vill bo kvar här på ”Stallis” (De flesta drömvillorna snittar väl 400-500 kvm och kostar därefter) Men! Man ska ju aldrig säga aldrig…

.

.

.

Drömmer du om ett annat boende? En Småstadsvilla eller kanske en större citylägenhet eller en mindre modern sådan eller ett torp på landet. Olika förändringar i livet skapar ju också nya förutsättningar för just boendet. Jag vet ju precis hur det kan vara när livet plötsligt blir ett annat. Man kan bli sambo, singel, gravid, skaffa nytt jobb eller flytta till en ny stad. Det kan då vara bra att vara lite förberedd faktiskt.

..

.

.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har en tjänst som heter Försprång och med den är man alltid är redo för en snabb och trygg bostadsaffär så man kan fatta bra beslut om och när det se gäller. Med Försprång  ser din lokala mäklare till att all dokumentation och bilder finns på plats om du plötsligt vill sälja din bostad. Det är ju verkligen perfekt tid just nu att ta bra bilder som man kan använda hela året sen.

.

.

Här kan du läsa mer om Försprång!

.

,

KRAM

.

.

 

Rekommenderade inlägg

16 kommentarer till “LIGGA STEGET FÖRE

 1. Känner alltid att jag skulle vilja bo typ 50 kvm större. 🙂 Haha! Men det gör kanske de flesta. Är samma sak där vi bor (Stockholm) – hade gärna bott lite större men det kostar därefter och alla större hus som sälj här måste totalrenoveras. Vi bor fyra i familjen plus en kanin på nästan 270 kvm så kan nog inte klaga ändå. 🙂

 2. En annan mäklarkedja som jag jobbade på (för sex år sedan) var först ut att erbjuda den ”tjänsten”. Kul att så många andra hängde på. Tror de flesta erbjuder samma tjänst idag, för det är ett ypperligt sätt att binda upp nya kunder 👌🏻☺️

 3. Mår lite dåligt av detta skrytiga bostadsinlägg och då gillar jag ändå Länsförsäkringar:) Ödmjukhet är klädsamt ibland.
  Vadå bra skola? Vi bor i Sverige och då ska man inte behöva nämna ”bra”skola. Här är skolan likvärdig.
  Bor själv i ett ”rikt” område men skulle aldrig utrycka mig så här och rada upp hur fantastiskt jag bor.

  1. Men vad menar du med att alla skolor är likvärdiga? Förklara gärna. För i min värld finns det absolut bra och mindre bra skolor! Beroende på lärare, ekonomi, arrangemang, studiero, mobbing, värdegrund, intresserade elever etc etc. Sen höjde jag vårt bostadsområde till skyarna jag vet (inte ett ord om villan dock) men vi älskar det:)

  2. Varför får man inte säga att man älskar området man bor i? Jag bodde förut i norra Botkyrka (googla, ett av Sveriges farligaste områden) och älskade det. Är det okej för mig att säga det eller är det aldrig okej att älska området man bor i?

   Sen när vi kommer till skolorna. Jösses, det ÄR skillnad! Vi löser inga problem genom att blunda.

  1. Finns många lättlurade som går på dessa samarbeten. Falsk reklam skulle jag vilja kalla det.

  2. Kan ju så vara att man väljer att göra samarbeten med det man gillar och tycker är bra. Ni som kommenterar så otrevligt, beter ni er så irl också? Då kan ni inte ha många om ens några vänner.

 4. Skulle bli så tacksam om du kunde dela med dig av färgkoden på er vackra fasad och grund. Är det möjligtvis 2002-y?? Tusen tack!

  1. Tyvärr hart jag inte färgnummer på grunden. Det var en färg som var en av några standard bland putsfärgerna som användes men den är bra för den är inte för grå-blå utan mer varm. På väggarna och foder (samma färg men olika struktur därför ser det olika ut) är det vanlig tonad vit dvs S0502-Y. Kram

 5. Ni har det så himla fint, jag förstår att du trivs! Kul att se lite bilder från trädgården och i andra vinklar än vad jag sett tidigare 🙂
  Jag bor själv i min dröm. En röd lite stuga på landet. Kohage som gränsar på ena sidan trädgården och en liten å på andra sidan, där vi kan fiska aborre.
  Jag tycker att boendet är väldig viktig del av livet.
  Kram

 6. Men ärligt, jag har många i min omgivning (bor på landet i Skåne) som just brukar ta upp sådant som skola, närhet, etc som bidragande till att de trivs så bra just där de bor. Som ibland skulle kunna tänka sig att flytta, för att bo mindre, större, prova något annat etc. men just trivsel med att skola, förskola är så bra, kompisar mm. så man väljer att bo kvar.
  Det är inget skryt eller unikt att ta upp dessa grunder till valet av var man bosätter sig.
  Skolor och skolmiljö är inte likvärdig, utan skiljer sig.

  Drömmer om ett hus som ert Petra, älskar stilen, såväl utvändigt som invändigt, men då vi trivs så himla bra med sonens skola flyttar vi inte från kommunen 😉

  Ha en härlig torsdag!

 7. Nej nu måste jag bara göra ett inlägg!
  Är SÅ trött på att läsa allt gnäll om Petras inlägg nuförtiden!
  Varför i himlens namn måste det klankas på precis allt?!
  Jag har följt H o P i många år och tycker det är en så bra och inspirerande mix av allt, välformulerat och med bra och snygga bilder.
  En bra livsstilsblogg helt enkelt, är man intresserad av andra ämnen så välj en blogg med den inriktningen, i stället för att gnälla och reta sej på innehållet!
  Lägg energin på något positivt i stället. Man behöver absolut inte tycka lika om allt, men heller inte vädra sina åsikter och kritisera hela tiden!
  Keep up the good work Petra och tack för all inspiration du ger!
  Eva

 8. Hej! Då Sverige är ett av få länder i världen som inte har statlig skola så är skillnaderna stora beroende på kommunernas tillgångar… En välmående kommun med många välavlönade har råd med bättre skola.

 9. Hej! Undrar vad det är för träd med rund krona som står intill husfasaden? Letar efter mindre träd med naturligt rund krona.

Comments are closed.